2011. november 14., hétfő

Harisnyás lábak ideje

Szerző: Lotte

"A gömbölyű női térd a Szentlélek másik neve" (Hrabal-Menzel, Sörgyári capriccio)

Nincs apelláta: hirdeg van! De van ennek jó oldala is, ugyanis elérkezett a férfiszemeket gyönyörködtető és a szürkeséget enyhítő harisnyás lábak ideje. Ne adjuk fel télre a szoknyát, hiszen a lábölelő szépségek ritka széles tárházából válogathatunk idén is.

Szabályok és trendek alapfokon:
1., Vigyázzunk az extrémebb harisnyák ruhákhoz való párosításával: ugyan jól nézhet ki egy kontrasztos szoknya-harisnya párosítás, de kockázata és mellékhatása lehet, pláne, ha nemcsak színesek, de mintásak is a darabok. Érdemes kontrolláltatni otthon, hogy ne feszengjünk egész nap, bohócnak érezve magunkat.
2., Ha kényes, vékonyka harisnyát húzunk dugjunk a táskánkba még egyet, tuti ki fog szakadni az első saroknál.
3., Gyerekeseknek még egyszer: óvakodjatok a tépőzáraktól! (A hétvégén megint egy 2000 Ft-os, jó minőségű harisnyám bánta a hisztirohamból kiölelő akciómat, Csupamosoly kabátkája két helyen is megpuszilta a legjobb harsinyámat, ment a kukába.)
4., Vastagabb lábúak ne húzzanak geometriai mintás, színes darabokat, optikailag tovább vastagítják a lábat; vékonylábúak viszont éljenek az ebből fakadó előnyökkel.
5., Ne feledjük, léteznek hibajavító, korrigáló harisnyák is: visszeres lábra, narancsbőr ellen vagy épp push up verzióban, popóemelés céljára. Kismamáknak szintén árulnak jobbnál-jobb erszényes verziókat.
6., A legújabb trend szerint már az sem ciki, ha harisnyához nyitott cipőt viselünk, kikukucskálhat a lábujjunk, ha télen ilyen fura perverziónk van. A harisnya varrására azonban ügyeljünk, ne látszódjon ki igénytelenül. (Lehet olyan harisnyát kapni, amik nincsenek a lábujjaknál megerősítve, elegáns alkalmakra inkább ilyet vásároljunk.)
7., Már tavaly is hódított, de idén is nagy kedvenc a lábfej nélküli harisnya, ami azonban nem a bokánál végződik, mint régen, hanem a lábujjnál és a saroknál hagyja szabadon a bőrt.
8., Harisnyának ugyan nem harisnya, de a csizmára kívülről ráhúzott, vastag, kötött vádlivédő is menő még.
Úgyhogy, fel a lábakkal!

12 megjegyzés:

Fakirma írta... [Válasz erre...]

Egészen kedvet csináltál ahhoz, hogy ebben a zimankóban eldobjam a bélelt nadrágomat és valami szexi harisnyában habzsoljam az életet! A hetes pontot azonban nem értem. Harisnya, ami a saroknál villant? Már megint lemaradtam valamiről?! Kezdem magam egy kiszuperált külvárosi bútordarabnak érezni!

Szendvicsgyerek írta... [Válasz erre...]

Szeretném megnyerni a macskanyelvet, ezért írok.

Onleány - társas blog írta... [Válasz erre...]

Kitartóan nézz bennünket, nemsokára sorsolás!

Orsi írta... [Válasz erre...]

Sok szép színes harisnyám van, ugyanis nem hordok egyáltalán nadrágot, esetleg futásnál, de még kerékpározni is szoknyában szoktam. Amit még tudok ajánlani télre, azaz alsószoknya, szép és fodros, lehetőleg fehér ill. fekete.

a Közeli Rokon írta... [Válasz erre...]

Szendvicsgyerek, ha én nyerem meg, felajánlom neked a macskanyelvet :-)

ilka a nap írta... [Válasz erre...]

-Tegnap írttam, elszállt.

Feszegetném kicsit a férfiszemek gyönyörködtetésének tézisét, én sokkal inkább úgy látom, a női szemeket miazhogy, nagyon is, de férfit nem ismerek, akinek tetszenének a harsány-vidám harisnyák.

Szofi írta... [Válasz erre...]

Nekem is eddig azt közvetítették a radarjaim, hogy "vidám" ruhadarabok kevésbé népszerűek a fiúknál, harisnyából pl egyértelműen.

Szofi írta... [Válasz erre...]

Orsi, hol szerzel alsószoknyát? Régóta szeretnélk olyat, amit érdemes kilógatni a szoknya alól.

És milyen szoknyában bicajozol? Nyáron én is szoknyáztam, most télen már bajban vagyok, mert a vastagabb anyagot nem tudom olyan jól felkötni. Ja, mert eddig hosszú szoknyáim voltak. De hamarosan jön a bringás poszt.

Fakirma írta... [Válasz erre...]

Csatlakozom az előttem szólókhoz, pasik hihetetlenül földhözragadtak tudnak lenni ruha ügyben (gondoljatok csak a gumicsizmákra, mennyire utálják őket)!
Orsi, engem az érdekelne, hogy a fenében tudsz hat gyerek mellett futni?!Én négy mellett is egyfolytában lemaradásban vagyok a magam által megszabott kilométerekkel!

zsb creations írta... [Válasz erre...]

Szofi, én az ebayen vettem 2 feketét, egy térd fölé és egy térd alá érőt 15 centis csipkével az alján, ha jól emlékeszem olyan 11 dollár volt darabja. Antisztatikusak is még ráadásul :) De ha van egy overlock a közelben, varrni is lehet, pillanatok alatt készen van. (

A férjem most, hogy megkérdeztem azt mondja, hogy neki tetszenek a színes harisnyák. Azt nem tudja, hogy a kérdés beugratós is volt, tekintve hogy most vettem 4 csodaszép virágmintásat :)

Lotte írta... [Válasz erre...]

Az első narancssárga harisnyámat a férjemtől kaptam, én őrlődtem a felvétele előtt, neki csípőből bejött. Kinéztem én is egy virágosat, holnap megveszem és tesztelem nála azt is.

Orsi írta... [Válasz erre...]

Az én férjem is szereti a színes, vidám harisnyás lábamat, de csak az enyémet! :)
Futás: szeretem és nem kell hozzá semmilyen eszköz, csak kitartás.
Alsószoknya: Nagy Juditra, ha rákerestek, akkor tőle vettem, és a ruháim többségét is ő készített, téli szoknyáim főleg bársonyból és flanel- szerű anyagból vannak. (ez volt itt a reklám, de imádom a ruháit)
6 gyerek: minél több gyerek annál egyszerűbb élet, ez a mottónk. Különben a legidősebb 16 és a legkisebb is 4 lesz szóval délelőtt lógatom a lábam, mert a két óvodásért délre megyek.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...