2011. november 29., kedd

Heti muníció - tennivalók + programok


Szerző: FiloSzofi

Akkor jöjjön a harmadik kismalac, aki nem örvendezett különösen ennek a hétfőnek, talán azért is konyult le szerzői mivoltában, mint zöld levélke az avar alatt. Betemetett, na.

Pedig hihetetlen dús idők elé nézünk, ha az embert éppen békén hagyják az intézmények, határidők és hivatalok, akkor fejest ugorhat a varázsfazékba.

Nagyon szeretem a lassú dolgokat, mikor minden hangot kitartunk, majd időröl időre megcsapoljuk a feszültséget egy-egy katarzissal. Hát nekem ilyen az Advent. Nekünk felnőtteknek elég sok tennivalót ad ahhoz, hogy ne süljünk meg, de a gyerekek, akik igazán csak várnak és várnak, na ők szikrát is fognak közben. Gondoljátok el, nekik négy hét az végtelen idő!

Na, de mi vár ránk? Íme egy lista, aki csak szolidan a fejéhez szeretne kapni, és már rohan is:



- Fogyókúra és sport és/vagy böjt (nem ugyanaz!) -  Ne kezdjük eleve túlsúllyal az ünnepeket!
- "Szent" hely a lakásban - Szemeljünk ki egy helyet, ahol le lehet ülni az adventi koszorú /gyertya /adventi naptár mellé gyertyagyújtásra, Szállást keres a Szent Család imára, csak úgy helyet csinálni belül az örömnek stb.
- Adventi naptár állítás. December 1-jén, csütörtökön indul a visszaszámlálás, és a gyerekek hergelése!
- Jézus kisinge - jócselekedetek gyűjtése - A kicsik gyűjthetik a jócselekedeteket Jézus születésnapjára.
- karácsonyi húzás a családban - Ha szeretünk ajándékozni, de túl sokan vagyunk a mindenki-mindenkinek elvhez
- karácsonyi programokra jegyvásárlás - Mielőtt totál elfogyna a pénzünk, vegyük meg a jegyet egy jó koncertre, előadásra, az is hozzá tud járulni a jó ünnepléshez! Siessünk, mert sokan gondolják ugyanezt!
 - Gondoljuk át, milyen jótékonysági akcióban vennénk részt, és milyen formában. Egy következő posztban összegyűjtünk nektek lehetőségeket, sőt az Onleánynak is lesz egy akciója, figyeljétek a blogot!

Akit a fenti pontok sorra, részleteiben is érdeklik, az várja szépen a következő posztokat!

És mégegy lista, hogy programok nélkül se maradjatok:

- Vacka Mikulás  Marczibányi téren, sok játékkal, meglepetéssel! December 3. 16.00-19.00. Az előtérben Rutkai Bori illusztrációs munkáiból nyílik kiállítás, ami dec. 21-ig látható.


- Egy kis irodalom, de inni is lehet: Térbe vetett szó-szö-vet Lírai Performance Endrődi Szabó Ernő életművéből. A verseket megjeleníti és zenél a TérTársulat. A költő verseiből felolvasnak: Zalán Tibor, Kukorelly Endre, Szabó Kisanna, Mányoki Endre, Géczi János, Weiner Sennyey Tibor és sokan mások. November 30-án 18.00-19.30. Mindez a Zsivágóban.

- Láttál-e már angyalokat? Könyvbemutató.Ismeritek a Koinonia Kiadót? Kolozsváriak, de nálunk is sok helyen hozzá lehet jutni a könyveikhez, keressetek rá. Én most a gyerekkönyveikre szeretném felhívni a figyelmeteket, és egy budapesti bemutatóra. Ismeritek Zágoni Balázs Barni könyveit? Ha nem, és van tíz év alatti gyermeked, akkor nagyon ajánlom, mert nagyon családszagú és nagyon szerethető. Majd egyszer írok róla külön, itt most nem fér el, csak annyi, hogy van új Barni könyv. Zágoni Balázs, Berszán István és Demény Péter gyönyörű köteteinek bemutatója  a Két egér könyvesboltban december 3-án szombaton, 16.00-kor

 - Pécsieknek! Ferenczi György és a Rackajam december 2-án pénteken játszik a Pécsi Est Caféban. Tuti búfelejtő és belső masszázs! A PEC Online így mutatja be: "Ferenczi Gyurit a hazai zenész szakmában mindenki szereti. De tényleg. Üde, mosolygós figura ő, megkérdőjelezhetetlen zenei érzékkel és hangszeres tudással" És tényleg! Menjetek el!

Egyelőre ennyi, de ha bizonyítjátok, hogy faljátok a programajánlót, legközelebb hosszabb lesz!

6 megjegyzés:

Fakirma írta... [Válasz erre...]

Nagyon megdicsérem magunkat! Ezen a héten, ha egy kicsit megkésve is,de mindhármunknak sikerült valami kihagyhatatlant ajánlania a hurrá hétfő műfajában! Igazi kis buzgó mócsingok vagyunk!

FiloSzofi írta... [Válasz erre...]

Hát ez úgy volt,hogy én jöttem volna, ti észleltétek hogy ez a katona kihullott,és a helyemre léptetek. Erre én összeszedtem minden erőmet, és felálltam. Ez kérem, igazi csapat!

Közeli Rokon írta... [Válasz erre...]

Juj, de várom már, hogy a gyerekeim abba a korba lépjenek, amikor ilyen jó kis karácsonyváró programokat lehet velük csinálni. Nálunk egyelőre még az adventi kalendárium széttépése, darabokra szedése a buli.

Bélád írta... [Válasz erre...]

Úristen, Bélám, azaz Szofi, ezt eltaláltad! ma sétai kincsnek egy nagyon hirtelenzöld levelkét hoztunk haza, hogy az az ajándék a Jézuskának.Az egész más meg az, csak azt nem tudom, hová írjam, hogy a hétvégén olvastam megint az Anyegint (ha jól számolom tizenhatodszorra), és szétbőgtem magamat rajta, de akkor már látom, hogy ez benne van a levegőben, azaz a ködben.

FiloSzofi írta... [Válasz erre...]

Látod, Bélám, ki mondhatja, hogy nem találkozunk, hiszen szellemünk együtt bolyong a csodák legelőjén!

Bélád írta... [Válasz erre...]

:) na teljesen agyament vagyok, itt is kerestem már a lájk gombot, ez úgy, de úgy tetszett ez a mondatod.
hát szóval én most is nagyon szurkoltam Anyeginnek meg Tatjánának, hogy vegyék észre időben,hol a hiba, de megint hiába. Egyszer azért majdcsak észreveszik, úgy döntöttem jövőre is elolvasom, hátha akkorra már okosabbak lesznek:) ez meg még mindig szíven ütős:
Ki vagy? Őrangyal vagy te, féltőm?
Vagy ártóm és gonosz kisértőm?
Döntsd el hamar, hogy lássak itt.
Lelkem talán csak vágya csalja,
Tapasztalatlanság vakít,
S az égi kéz másként akarja...
Hát jó. Sorsom gyanútlanul
Gyónásommal kezedbe tettem,
Előtted könnyem hullva hull,
Könyörgök: védj, őrködj felettem... puszik, és ki mondta, hogy nem találkozunk? ma pl. vagy háromra is emlékszem :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...