2011. november 25., péntek

Ba(1)' meg! Kinek fáj Magyarország?

Szerző: Lotte

Nem stílusom a címben idézett felkiáltás, de az újbóli leminősítéssel kapcsolatban nem találok ennél tömörebb kifejezést a bennem forrongó indulatok ábrázolására. Ez pedig egy hirtelen haragból elkövetett bejegyzés lesz, és állok elébe az összeesküvés elméletekkel kapcsolatos minden kritikának. Előre bocsátom azt is, hogy bölcsész agyammal nem értek a gazdaság - meggyőződésem szerint sokak hasznára tudatosan bonyolulttá alakított - rendszeréhez, de zsigereimben érzem és tudom: nem valós teljesítményeink alapján minősítettek le bennünket az éj leple alatt!
Hosszú ideje egyre karakteresebben tapintható az ellenük folytatott több fronton zajló, összehangolt hadjárat. A hadszínterek mindegyikén, a szimbolikus, kultúr-terepen zajló és a bankárvilág megmondóemberei által vezényelt támadások meggyőződésem szerint ugyanarra vezethetők vissza. A magyarországi rendszer "nemteccik" a világnak. 
Nem tetszik a nemzeti érdekek szem előtt tartása, nem tetszik az önálló gondolat, nem tetszik a szuverenitás iránti vágy. Ezért fáj az alkotmányunk, ezért támadják a forintunkat és ezért szúrja a szemeket egy csányi kis színház élére kinevezett vezető. Ezért Dohnányi dirigálásának látványos lemondása és ezért a nagy hitelminősítők kritikája. 
Új áldozatra van szükség, s ha már áldozat kell, válasszuk először azt, aki nem tetszik. Itt vannak ezek a magyarok: vegyük el megmaradt önállóságukat, kebelezzük be őket, hogy végre a mi füttyünkre járják a táncot! S ha a világ összefog egy nemzet ellen, a legtehetségesebb vezetőknek, a legerősebb nemzeteknek is jaj! Mi ez, ha nem diktatúra?! Ébredjünk, mert háború zajlik, egyelőre fegyverek nélkül. A folytatás nehezen modellezhető, de nem sok jót ígér. És nem csak Magyarországra nézve. Mert bizonyos, hogy folyt. köv.

5 megjegyzés:

Névtelen írta... [Válasz erre...]

Fel nem érem ésszel, mi keresni valója van egy ilyen lázító förtelemnek egy egyébként aranyos tündi-bündi blogon

Knapp írta... [Válasz erre...]

Szóval te mernéd ajánlani a külföldi barátaidnak, hogy forintban tartsák a pénzüket és/vagy Magyarországnak adjanak kölcsönt?
És vajon a magyarok megtakarítani képes része miért igyekszik egyre inkább euróban félretenni? (vagy svájci frankban, mint mondjuk Lázár János)
Nem is értem ezt a károgást! Végre vége lesz az adósrabszolgaságnak!(mert senki nem fog nekünk kölcsönadni. hehe)
Jön az önállóság, a gazdasági függetlenség meg a további szittya magyarkodás! (persze az ehhez szükséges komplexusok és frusztrációk kíséretében)

Bermuda írta... [Válasz erre...]

Tök igaza van. Szívemből szóltál, Lotte! És miért ne írhatna egy anyuka ilyet?

FiloSzofi írta... [Válasz erre...]

Nyugi mindenkinek, ez nem a HVG, hanem egy "fonó", ahova időnként a messzi világ eseményei is behallatszanak.

Nem vagyunk megmondóemberek, kérlek, barátságosabban vitatkozzatok, mintha együtt kávéznánk:

Pl.
- "Lotte, szerintem nincs igazad..."
- "Lotte,azért fontoldmeg azt is, hogy..."
- "Látom, nagyon elkeseredtél,de..."
- "Szívesebben olvasom a nem politizáló írásaidat..." stb

Névtelen írta... [Válasz erre...]

Lotte, én sem tudom, mi folyik itt. Csak az tűnik fel, hogy robotolok egyik évről a másikra, ugyanúgy, nem lelkesebben, nem unottabban. És mellettem is dettó. Eközben mintha valami fura libikókán lennénk, fel és le vágtatunk. És mintha három hitelminősítőnek nevezett spekulatív csoport lökdösné ezt a mérleghintát. Nem tudom, így van-e, de békaszögből nagyon így tűnik. Azzal meg engem is felbosszantanak, ha egyszer az a baj, ha végtörleszthetném a hitelem, egy nappal később meg az, hogy jaj szegény hitelesek, most még rosszabb nekik a magasabb euro. Abbahagyom, mert én nem posztolni akartam, csak támogatni Téged. Nehogy már!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...