2012. július 20., péntek

Halál minden lótúró-automatára!

Szerző: Fakirma

A nyaralás azért jó, mert van idő sokat gondolkodni. Idén is a menetrendszerű Balaton I. turnénkon rengeteg értékes gondolat jutott az eszembe. Például rájöttem, hogy ha tehetném, akkor a vattacukorárusok és a negyven év alatti nem-szült nők után közvetlenül a lótúró-automatákat tiltanám ki az üdülőhelyekről.
 Az idén zseniális ötlete támadt Szendvicsgyereknek: elhatározta, hogy összegyűjti a világ összes gumilabdáját, ami ezekben a gépekben rejtőzik. Királykisasszony és Farkas-Ojó lelkesen csatlakozott a giga-álom megvalósításához.
Mit tehet ilyenkor egy anya, akinek eltökélt szándéka, hogy ez a nyaralás most más lesz, mint a többi:  nincs több óbégatás és földön fetrengés, ellenben van béke és derű dögivel, meg sok csodálkozó turista, aki tátott szájjal (és irigykedve) bámulja a nagycsaládos idillt?

a) Megakadályozza a gyermekek által összekunyerált 100 forintosok gumilabdákká való átlényegülését - garantált óbégatás és földön fetrengés (plusz sok csodálkozó turista, irigykedés nélkül)
b) Beletörődik, hogy a gumilabdás lótúró-automata  a szükséges rosszak egyike, és hagyja gyerekeit szabadon garázdálkodni - garantált óbégatás és földön fetrengés (plusz sok csodálkozó turista, irigykedés nélkül). Mert:

- a pénz beszorul és nem ad labdát
- nem az a labda esik ki, amit kinézett magának a gyerek
- az a labda esik ki, amit kinézett magának a gyerek, de nem neki, hanem a testvérének
- a labda elgurul, elveszik, beleesik a vízbe, megeszi a kacsa, stb...

Tegnap újabb világmegváltó gondolat született meg az agyamban, miközben Szendvicsgyereket vadásztam a tömött, büdös strandon (fél óra után került elő egy rakás gumilabda társaságában): arra jutottam, hogy fejbe kellene lőni a lótúró-automata összes feltalálóját, forgalmazóját és üzemeltetőjét. És persze velük együtt minden gyengekezű, megalkuvó, következetlen szülőt is, aki hagyja, hogy ez az idióta üzletág virágozzon és beárnyékolja a békés nyaralásra vágyó nagycsaládosok életét.
:

8 megjegyzés:

anyuka2 írta... [Válasz erre...]

És ezek a buzeráns labdák ráadásul nem is maradnak fenn a víz tetején (= óbégatás, földön fetrengés)

Katica írta... [Válasz erre...]

óóó, ennyire amatőrök vagytok, Irma???
Mi már tíz éve gyűjtjük a lasztikat (én spéci szeretem is gyűjteni, sok szép darab van köztük, és ezt sose unják meg, mindig meglepődnek)...
de azt a trükköt még nem ismered, hogy hogyan kell csalni? Az ötveneset tizessel, a a százasosakat meg a kétszázasokat huszassal :) így könnyen örülök. Én is a Bénitől tanultam, azóta bátran szórom az aprót. Biztos találtok valami csibészkét a környéken, aki megmutatja, mert nem tudom elmagyarázni, úgy képzeld el, hogy berakod a pénzt,kicsit elfordítod, a körmöddel viszont felhúzod, mielőtt eltűnik az érme fele, és gyorsan tekered, ahogy csak tudod, akkor sikerül, különben valószínű, hogy beszorul, és a tizest nehéz kipiszkálni. de pszt, nem én mondtam!

anyus írta... [Válasz erre...]

Hmm. Gondolom jogászotok is van, nem csak olvasószerkesztőtök.
:D

Fakirma írta... [Válasz erre...]

Ne szórakozz velem Katica, képes vagy mindezt benyögni egy balatoni nyaralás után?! Arra nincs valami ötleted, hogy lehet olcsón hétszemélyes autóhoz jutni?:)
És természetesen - mint minden magára valamicskét adó országos-, áh, inkább világhírnévnek örvendő keresztény konzervatív értelmiségi blognak - van saját jogászunk, ugyanúgy, mint festőművészünk,történészünk, filozófusunk, gyógypedagógusunk és pszichológusunk is. Mert a minőség kötelez.

anyus írta... [Válasz erre...]

Ha informatikusotok is van, akkor végre bekapcsoltathatnátok a komment-értesítőt :D

Fakirma írta... [Válasz erre...]

Ööö...aszem, éppen kirúgtuk, mert nem bírta bekapcsolni a komment-értesítőt...

Katica írta... [Válasz erre...]

nem tudom,én csak kicsiben merek trükközni. az autó nálunk is drága mulatság (de legalább hétszemélyes)
Bár ismerek valakit, aki megnyerte a bocicsoki-autótcsokipapírral. Talán a jégkrémpálcikákat érdemes figyelni.

Fakirma írta... [Válasz erre...]

Tetszik az élethez való praktikus hozzáállásod Katica!:) Jégkrémpálcikák helyett talán megteszi a söröskupak-kukkolás is.:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...