2012. július 15., vasárnap

Ki vagy-vagy az utcán?

Szerző: Onleány


Járt utat járatlanra vagy aszfaltba vésett ösvények?
Először koncentrálok, hogy képes legyek egyáltalán megismételni. Ha ez megvan, lehet szétnézni. Ha rendszeresen járok valahova, akkor viszont kiválasztom a legkedvesebb utat, és ahhoz ragaszkodom, akkor is, ha létezik rövidebb. (Szofi)
Vannak régi, bejáratott ösvények, rá kell szóljak magamra, hogy ne zárjam ki a világ többi részét, és néha térjek le róluk. (Lotte)
Fő a kényelem és a biztonság. Múltkor elmentem futni, de a futópálya zárva volt. Csalódottan kullogtam haza. Csak otthon jutott eszembe, hogy akár a bicikliúton is futhattam volna, amin nap mint nap közlekedünk. De aztán irreális baromságnak tűnt, hogy összekeverjem a dolgok megszokott menetét. (Fakirma)


Kirakatokat bámulva vagy szembejövőket nézegetve?
Akkor fordulok vadul a kirakatok felé, ha a radarom kerülendő szemkontaktust jelez. (Szofi)
Ha a kirakatokat nézem, hamar szédülni kezdek. A szembejövők érdekesebbek, bár mostanság (a városban) mindig loholok, s csak a szemem sarkából érzékelek. Hol vannak már az építkezésekről elismerőn füttyögő munkások! Itthon, falun nincs kirakat, a szembejövőkkel meg minimum köszönünk, de még inkább le is állunk trafikálni. (Lotte)
Szemérmetlenül bámulom a járókelőket. Meg magamat a kirakatokban. (Fakirma )

Megvárod  a zöldet vagy tilosban jársz?
Egy barátom mondta, hogy mióta gyereke van, nem engedheti meg magának, hogy rontsa az esélyeit, várjuk csak meg a zöldet. Miután szültem, az első piros lámpánál eszembe jutott, és azóta sem vagyok képes jóérzéssel átszaladni. 100%-os helyzetben, néha. (Szofi)
Mint Szofi. Egyébként is parázom az autóktól, pláne, mióta egy hegyoldalról lefelé száguldó busz kis híján elcsapott. (Lotte)
Néha átszaladok. De akkor mindig elmondom a gyerekeknek, hogy ez nagyon buta dolog, és szétrúgom a seggüket, ha meglátom, hogy ilyet csinálnak. (Fakirma)

Csókolózol a forgalmas utcán vagy csak rejtett padokon?
Attól félek, ha legközelebb ez lesz a kérdés, akkor egyáltalán nem is szabadna annak a csóknak elcsattanni. 
Ha viszont G-vel véletlenül kettesben járnánk az utcán - ráadásul ránk törne a csókolózhatnék -, akkor megelégednék azzal, hogy a gyerekeket leráztuk, a többiekre nem lenne időm. (Szofi)
Forgalomban puszi, igazi csók inkább rejtőzve. (Lotte)
Rejtett padokon. Félek, hogy kiröhögnek az arra járók, hogy nicsak, milyen bénán cuppog ez a vén szatyor. (Fakirma)

Sietősen vagy gyors léptekkel?
Ha szükséges, eléggé tudok sietni. Ha rám van bízva, akkor hangulatfüggő. Van,  hogy úgy érzem, büszke hajó orra szeli a vizet, vagy fürge patak kerülgeti a köveket, máskor inkább nézelődő víziló, esetleg gólyafos. (Szofi)
Budapesten loholás, itthon séta, nyaraláskor andalgás. (Lotte)
Babkocsival, kismotorral, görkorival, kosárból kikandikál,ó uborkával és egy rakás veszett gyerekkel hogy a fenébe lehetne sietni?! Olyan ez, mint a rémálom: úgy érzem, iszonyú tempóban szaladok, közben egy lépést se haladok előre. (Fakirma)

L'art pour l'art séta vagy csak célzatosan?
Nem szoktam úgy elindulni, hogy sétálni fogok, legfeljebb sétáltatni. Szerencsére néha alakul úgy, hogy egy zárvány időben megszületik egy séta. (Szofi)
Nyári eső után vagy alkonyatkor sokszor kedvem lenne sétálni. Nem szokott összejönni. (Lotte)
Célzatosan. A futáson és a súlyzók emelgetésén kívül utálok minden testmozgást. Egyszer négy és fél éve, amikor már nagyon meg akartam szülni Királykisasszonyt, egy este elmentünk Emberrel sétálni a hóesésben. Szép élmény volt, azóta is emlegetjük, azt hiszem, akkor egy életre kipipáltam a romantikus kóválygást. (Fakirma)

Kézenfogva vagy magányosan?
Egyvalakinek volt jó fogni a kezét, de máskor úgy éreztem, kibírhatatlanul korlátoz. (Szofi)
Vele inkább kézenfogva, mint átkarolva, de a gyerekek kezét is szívesen markolom. (Lotte)
Kézenfogva, nehogy elkolbászoljon mellőlem. (Fakirma)

Kapualjakba kukkantva vagy az útról le nem térve?
A saját fejem után. Vagyis hol kint vagyok, hol bent. Tulajdonképpen nem tudok számot adni arról, hogy a figyelmemet mennyire követi a mozgásom. (Szofi)
Ha andalgok, szeretek bekukkantani a kapuk mögé: rejtelmes világok, akkor is, ha porolós,  pörköltszagú udvarba, akkor is, ha csinos, csupavirág belsőudvarba vezetnek a kapuk. (Lotte)
Megfordultam néhány kapualjban, mostanában igyekszem nem letérni az útról. (Fakirma)

0 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...