2012. június 7., csütörtök

Heti Muníció: Családbarát kocsma fülledt délutánokra

Szerző: Fakirma

Kertem
Régóta keresem azt a játszóteret, aminek a szomszédságában áll egy kocsma. Vagy azt a kocsmát, aminek a szomszédságában áll egy játszótér. Tökmindegy melyik, csak lehessen játszani és inni. Vagy inni és játszani. Van is egy ilyen hely a Balatonon, tavaly találtuk, nem kérdés, ezentúl hol nyaralunk. Sajnos se annyira sportos, se annyira alkoholista nem vagyok, hogy az év maradék 51 hetében a Pest-Balaton távot gyerekekkel a hátamon lekocogjam. Szerencsére másoknak is feltűnt  az anomália, és a fővárosban is megkezdődtek a hiánypótló intézkedések. Egyre több étteremben találkozhatunk a tulaj kölykeinek lelakott játékszereivel és a dróton huzingálható színes fakütyükkel. A kocsmákban azonban sajnálatos módon továbbra is elhanyagolják a gyermekkorosztály igényeit. Üdítő színfolt ebben a felnőttcentrikus  világban a városligeti Kertem söröző. Véletlenségből tévedtem be a pesti éjszakák (és délutánok) kultikus színhelyére, bocsánat, ha ismeritek, és lerágott csontot dobok elétek.
Nekem vadiúj, életterem határai ezáltal tovább tágultak. Homokozója ugyan nincs, de a hely paraméterei zseniálisak. Közvetlenül a Városligeti tó mellett található, megnyugtatóan messzi távolságra attól a két ronda játszótértől, ami mindig tömve van undok gyerekekkel és galambokkal. Az otthonosan lepusztult helyen minden korosztály megfér, nagymamák és unokák békésen iszogatják a sört és a kólát. Háromkerekű biciklik, kismotorok és görkorik dübörögnek, az aszfalt színes a gyerekfirkáktól, a kerítésen fürtökben lógnak a gyerekek, a fák között színes villanykörték lógnak, senki nem idegbeteg és mindenki szereti egymást. A sör ára családbarát, a hamburgeré nem, viszont nagyon finom. Gondolom, a Mennyország ilyesmi hely lehet. Talán előbb-utóbb néhány lestrapált játszótéri kelléket is összekukáznak a hely megálmodói. Addig is marad a Vároligeti tó vigaszul a gyerekeknek, a szülők meg józanodhatnak kacsaetetés közben. Az idei szezonban itt szeretünk legjobban tanyázni, szóljatok, ha van jobb ötletetek!

6 megjegyzés:

cucka írta... [Válasz erre...]

Jertek Dömösre. :) A Patak nevű kiskocsma teraszáról csodás rálátás nyílik a közvetlenül mellette elhelyezkedő játszótérre. És alapételek is kaphatóak. (és ha még a körbekerítése is megoldott lenne, ki se jönnék a Patakból ;) )

lotte írta... [Válasz erre...]

Vác, főtér: borozó a Csokizó mellett. A világ egyik leghangulatosabb helye: belső udvar (a gyerekek nem futnak ki, nem tűnnek el, bent egy egyszerű homokozó,de valahogy ott sosem unják), nekünk meg borok, borkorcsolyák, hétvégén még élő zene is.

Fakirma írta... [Válasz erre...]

Csodálatos, köszönöm, mind a két helyet leellenőrizzük a nyáron és beszámolok, ígérem!

aszterik írta... [Válasz erre...]

Annyira jó, hogy ilyen progresszív anyák is vannak, kész öröm ilyeneket olvasni, de most komolyan!! És tök megnyugtató és szimpatikus, hogy azért össze lehet egyeztetni az anyaságot a presszózással :)

Fakirma írta... [Válasz erre...]

Óh, hát hízik a májam ( nem csak az alkoholtól), szerintem az anyák többsége ilyen, és én meg komolyan gondolom, hogy hatalmas siker lenne, ha több ilyen intézmény működne, mint a Kertem.

Vozi írta... [Válasz erre...]

uh, de règ volt, szèp-volt-nincs,..nemis lesz többè; szoljatok Viktornak✌🏼️
hol a Vàci borozó beszàmoló talàlható?
az èn kedvencem: Göd felsõ, dunapart.
Jàtszó nem nagy de minden van, mellete sörkert s halsütõde, szuperjó a hangulat s nagyon retró, persze nem az àrak de nem vèszes, fõkènt ha azt is figyelembe vesszük, hogy ingyen strand van mellete,melynek panoràmàja verhetettlen s ahova a kutyàdat ( na, ez a ritka kincs) is viheted.
Nyugati-Göd 30perc, 400,-ft, igaz hogy àlomàs-strand 20perc gyalog, de 3 gyerekkel is pont belefèrt

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...