2012. június 15., péntek

Anyafüzet :Skatulya bácsi

Szerző: Fakirma

Bocs Szofi, tudom, hogy az Anyafüzet  a pozitív gondolatok lelőhelye, de nem bírok  Skatulya bácsival,  itt dübörög a fejemben, mióta az aranykarikádról olvastam:

"...Skatulya bácsi megmondta
Ne hintázz a székkel, hátraesel
És ki fog törni a széknek a lába
A doktor bácsi meg begipszel.
Skatulya bácsi megmondta
Ne túrd az orrod, mert gusztustalan
Ne kend a taknyodat ide-oda
Mert menetet vág majd a nyakadba..."

(Belga: Skatulya bácsi)



Szeretjük Skatulya bácsit:  én azért, mert száműzte autónkból a jó öreg Gryllus Dani bácsit., a lányok szerint pedig vicces (kezecskék könyékig az orrban: "Butaságokat beszél, orrot túrni nagyon jó dolog!").

Ismeritek Skatulya bácsit? Hozzánk néha bekopog, csak úgy a rend kedvéért.  Én hellyel kínálom, de a gyerekek szörnyen udvariatlanok, ezért még a kávét se várja meg. Ha felétek jár, legyetek vele kedvesek, néhanapján nem mond badarságot az öreg. Például orrot túrni tényleg nagyon gusztustalan.

Képem nincs róla, ha Nektek van, küldjetek, és utólag felteszem a nóta mellé!

2 megjegyzés:

anyuka2 írta... [Válasz erre...]

Skatulya bácsi olyan, mint az apám. Ő mindig megmondta, hogy mit kell, mit nem szabad csinálni: "Te hülye vagy hozzá kislányom, hidd el, apád ezt nálad sokkal jobban tudja". Ha időnként mégis a saját fejem után mentem, persze mindig kiderült, hogy apám tényleg jobban tudja! Azt hiszem, nem kell ecsetelnem, milyen töketlen fasz lett belőlrem.

Szofi írta... [Válasz erre...]

Ez is egy lelki alkat, aki azonnal vázolja a legrövidebb utat a széken hintázástól a kórházig. és nem csak neked mutatja meg, ő már VALÓBAN a kórházon szorong, mikor te még vígan eszed a vajas kenyerek a széken hintázva.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...