2012. június 9., szombat

Családbarát borozó foci eb-s nyáréjszakákra

Szerző: Lotte

Bejárat: Vác, Főtér
Nagyon megörültem Fakirma tegnapi bejegyzésének, melyben hiánypótló módon és feltáró jelleggel foglalkozott a gyerekekkel kocsmázás problémakörével.
Meg is ragadom az alkalmat, hogy bemutassam nektek Vác egyik megkapó borozóját, ahol a szőlőlugasos romantika  egyesül a sokoldalú funkcionalitással: petróleumlámpa melletti homokozás a gyerekeknek, egy nagy kivetítő a meccsnézőknek, nyári hétvégeken kellemes koncertek - és sok-sok kitűnő bor. 


Tegnap egy különleges, ősi magyar szőlőfajtából készített, "Pintes" névre keresztelt, karakteres fehérbort választottunk, amiből mindössze 3 hektár terem az országban. Ünnep volt minden kortya! Az aprónépnek Maci-fröccs járt (2011-es, mézédes, palackos must, 1:1 arányban szódával), az éhezőknek pedig zsíros kenyér és más házias falatok. Kell ennél több egy meleg nyári estére?

Meccs előtti bemelegítés a homokozóban
Az eb-re kialakított alkalmi moziban  ért bennünket a Csehország-Oroszország mérkőzés, ami fiaim első közösségi (kocsmai) meccs-élményévé nőtte ki magát. Folyamatosan rohangáltak az asztalunkhoz, és tájékoztattak az eredményről - a hitelességük megkérdőjelezhető volt ugyan, mert minden ismétlést újabb és újabb gólnak tudtak be, így egy igen fordulatos, gólzáporos este volt a tegnapi - sajnálatos cseh vereséggel. De hat-hétéves csemetéimben először láttam meg a lelátón okoskodó fószert. Élmény volt ez is!
Családi asztal, három Maci fröccsel és Nógrádi ropival
Ha erre jártok, ne hagyjátok ki ezt a helyet, s ha időben érkeztek, még kulturálódni is tudtok a szomszédos Sajdik Múzeumban, ahol megismerhetitek a Pom-Pomés a Nagy Ho-ho-ho horgász zseniális kreátorát.

Ha Gombóc Artúr látványától véletlen eluralkodna rajtatok a csoki-éhség, a Csokizóban azt is csillapíthatjátok. És nem kell sokat caplatni, hiszen ez a pazar kínálat egyetlen kapualjból nyílik!

Nos, akkor jöttök vagy nem?

1 megjegyzés:

Névtelen írta... [Válasz erre...]

Fú, de szeretem Vácot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...