2012. március 12., hétfő

Továbbra is ízlik a magyar

Szerző: Lotte


A szervezők szerint sikeres volt a 3. Kézműves Magyar Ízek Vására a Millenárison. (Ide nem jutottam el a hétvégén a családunkba beköltöző influenza miatt. Sebaj, a március 19-én kezdődő Tavaszi Fesztivál ideje alatt újra találkozhatunk a kézműves finomságokkal.)
A rendezvény hozta a "megszokott" kiváló eredményeket: a 17 ezer látogató a harmadik vásáron is több tízmillió forinttal segítette a magyar termelőket és ezzel a magyar gazdaságot. Az eddigi sikerekből kiindulva a szervezők új boltokat nyitnak (legközelebb Szegeden), és új helyszíneken is népszerűsítik a magyar ízeket. A látogatók szavazatai alapján a mézkülönlegességeket készítő Mézmúzeum lett a vásár termelője. Második helyen a Békésszentandrási sörfőzde, míg a harmadik helyen a Sonka Mester végzett.
A vásár különlegessége az új elrendezés volt, mivel a fellelhető 5000 ízt hét magyar és négy határon túli magyar régió szerint rendezték be. Így a látogatók közül bárki együtt kóstolhatta például a bükki kézműves sajtot a szilvásváradi pisztránggal. A vásáron debütált a nagyközönség előtt elsőként a magyar kaviár is, amelyet 8 éves előkészület után tudtak elkezdeni készíteni Békés megyében.
Ha valaki eljutott a vásárra, ne veszítse el a belépőjegyét, mert annak ára 2012. december 31-ig teljes egészében levásárolható a Kézműves Magyar Ízek Márkaboltjában. (Cím: 1033 Budapest, Szőlőkert út 4/B.) Például ilyesmiket vehet belőle:

Házi savanyúság különlegességek




Kézműves csokinyulak
Igazi házi tészta

2 megjegyzés:

Névtelen írta... [Válasz erre...]

Bár felém gurulna egy ilyen sajtkarika!

Fakirma írta... [Válasz erre...]

Hozzám meg egy csoki nyuszika ugrálhatna be!:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...