2013. november 12., kedd

A hét kérdése

Szerző: Onleány

"Nem azért kellenek a nők a politikába vagy az üzleti életbe, mert ők ügyesek, érzékenyek, szorgalmasabbak vagy más témák iránt érdeklődnek; nem nők akarunk lenni bizonyos pozíciókban, hanem egyenlőségre vágyunk, kiváltságok, előfeltevések, sztereotípiák, nemünkre vonatkozó elvárások és megkülönböztetés nélkül" - hangzott el tegnap egy nagynak álmodott, belterjesre sikerült nőkongresszuson.

Azért citáltuk az egyik előadó szavait, mert érdekel bennünket: szerintetek vajon egyformák vagyunk-e a férfiakkal, azonosak-e a kompetenciáink, a látásmódunk vagy vannak köztünk alapvető, nemünkből fakadó különbségek?

Röviden: szerintetek nőként másképp látjuk a világot, mint a férfiak?

Az oldalsávban voksolhattok! Várjuk válaszaitokat!





 

2 megjegyzés:

Névtelen írta... [Válasz erre...]

Borzasztó lenne nekünk is, a férfiaknak is, ha nem lennénk mások.B.

a mesélő írta... [Válasz erre...]

Igen határozottan mások vagyunk. Mindenekelőtt sokkal érzelemorientáltabbak, sokkal empatikusabbak és a gondolkodásunk és gondoskodásunk sokkal szerteágazóbb. A férfiak valóban csak egy max. két dologra képesek figyelni egyszerre, ebből fakadóan általában azt ők alaposabban és kitartóbban művelik mint mi nők:) Persze vannak olyan nők és olyan férfiak is akik, ezekben a dolgokban a másik nemhez hasonlóak, de a nagy többség nemenként hasonló jegyeket mutat ebben is.És igen, nagyon jó lenne, ha több nő lenne a politikában, mert azt gondolom, hogy az akinek a politikai érdeklődése van, az nagyon jól meg tudná állni a férfiak között a helyét és nagy szükség lenne a nők kicsit más látásmódjára is azon a rettentő férfias, de a mi életünket ugyanolyan mértékbe befolyásoló terepen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...