2013. március 2., szombat

Toalett Gender: Zumbázós

Szerző: Fakirma

A Zumbacentrumnak csupán az öltöző ajtaja szellemes,  a hely egyébként a fájdalmasan poénmentes övezetbe tartozik:



















A sokgyerekes, negyven év körüli, mozgáskoordinációs zavarokkal küzdő nőknek üzenem: ha valaki azzal a szöveggel szédít, hogy a zumba fergeteges, vidám, fiatalos, felszabadító sport, ami nem igényel előképzettséget és tánctudást, akkor az illető hazudik. Ne inogj meg akkor sem, amikor azzal csábít, hogy miközben Te zumbázol, azalatt a kislányod egy másik teremben egy másik jópofa oktató segedelmével rázhatja a popsiját.

Engem Csóró Rokon hurcolt el a Zumbacentrumba akciós kuponokat lengetve az orrom előtt, amelyekkel csak-nekem-csak-most szinte ingyen vehetek részt az órákon. És persze Királykisasszony is.


A fitness központban ugyan léteznek zumbázó gyerekek, viszont egyetlen anyuka kinézetű lény sem található a környéken. Az átlagéletkor tizennyolc év, az átlagzumbacucc nagyjából egy havi fizetésem, az átlagmozgáskoordináció az enyém felett fényévekkel... Mindez megfejelve egy teszkózacskós Csóró Rokonnal és annak kisfiával, aki egy másik Csóró Rokon rövidgatyájában botladozik, igen lehangoló.

Az őrület Kolumbiában látta meg a napvilágot. Édesapja, Beto Perez aerobic oktató a legenda szerint otthon felejtette az aerobic kazettáját, ezért aztán véletlenül feltalálta a zumbát. A latin ritmusokra épülő fitness program lelkiismeretes végzése során egy óra alatt akár hatszáz-ezer kalóriát is elégethetünk, mellesleg röhögve tanuljuk meg egy rakás tánc alaplépését. A zumbear ige egyszerre jelent gyors mozgást és szórakozást, aminek nyilván már önmagában sincs sok értelme. A zumba nem válogat, az élmény mindenkié. A Zumba Gold az idősek és/vagy nagyon nyomorékok gyűjtőhelye, a Zumbatonic-ra a fittanyukák nyomják be gyerkőceiket, a Zumba Toning-on a nagyon elszántak súlyzókkal bonyolítják az életüket. A Sellőpónik Aqua Zumbá-ra járnak. Azt olvastam, hogy a székhez kötötteknek is létezik speckó zumba, ez nem tudom, pontosan milyen célközönségnek szól, talán jobb, ha soha nem tudom meg.

A zumba egyetemes emberi igényeket elégít ki, mindenki kiválaszthatja a személyiségéhez leginkább passzoló variációt. Hozzám például legjobban az otthonmaradás illik.
Királykisasszony nem ért velem egyet, a kis butusnak még lövése sincs, mi a trendi s mi az égő. Már az első alkalommal megszállta őt a zumba-őrület. Visítok, amikor  ezredszerre lihegi a fülembe: Még mennyit kell aludnunk a következő zumba óráig?

Nem tudom, nem döntöttem. Még nem látom tisztán, hol az egészséges határ az önfeláldozó és az önző anya között, s az se világos, én  zumba-ügyben melyik populációt erősítem.

8 megjegyzés:

Szofi írta... [Válasz erre...]

Az nem lehet, hogy amikor itthon egyedül ugrálok párductestűnek képzelve magam egy nyári estén, akkor ingyen zumbázom?

Fakirma írta... [Válasz erre...]

Bocs, Szofi, te meg a párductest jelenlegi szorult helyzetedben...fetrengek a röhögéstől.Ingyen van, de nem, az nem zumba.:)

anyus írta... [Válasz erre...]

Királykisasszony nem járhatna zumbázni az apukájával?

Névtelen írta... [Válasz erre...]


És ha Boney M-re pucolnám az ablakot?
Nem, akkor maradjunk a futásnál és az úszásnál. Mindig kínosan éreztem magam azokon a tornákon, ahol táncos elemek is voltak.
De én mindig úgy nevetek Fakirma azon, hogy Te milyen vállalkozó kedvű vagy :)

Réka

ancsika írta... [Válasz erre...]

Na most kaptál megjegyzést, avagy sem? Ha nem, tovább véleményezlek

Fakirma írta... [Válasz erre...]

Höhöhö, nagyon viccesek vagytok!
Ember a könnyebbik végén ragadja meg a családi életet: ő keresi a pénzt, én meg a megkeresett összegből hülyét csinálok magamból. Az azért vigasztal, hogy ezt a szomszédok nem látják, szóval még mindig jobb helyzetben vagyok, mint Réka ablakpucolás közben (vagy Szofi a párductestével)!:)
Zumbakirálynő, azt hiszem, jobb nekem, ha nem véleményezel tovább!:)

anyuka2 írta... [Válasz erre...]

Királykisasszony a Szegény Rokonokkal jár zumbázni! AMúgy hülye vagy Irma, egyetlen egyszer voltál, az első alkalom valóban katasztrofális élmény, gondolom mindenkinek. De minden alkalommal ugyanazok a zeneszámok mennek ugyanazzal a koreográfiával, amit meg lehet tanulni, csak mondjuk a földi halandó nem rázza olyan erotikusan a csípőjét és a mellét hozzá, mint a zumbát vezető fiúcska.

Fakirma írta... [Válasz erre...]

Igen, de amikor lejár a Szegény Rokonok öt alkalmas akciós bérlete, onnantól kezdve NEKEM kell hordani. Azt hiszem, az én bérletemen a nevet meghamisítom a tiedére, s így még négy alkalmat nyerek...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...