2013. március 8., péntek

Főzelék- és leveskülönlegességek a Kézműves Magyar Ízek Vásárán!

Szerző: Onleány

A hétvégén újra Kézműves Magyar Ízek Vására és Gasztropiac a Millenárison! A vásárra látogatók mintegy százhúsz magyar termelő termékei mellett friss hús, hal és zöldség standokkal kibővített árukínálatból válogathatnak, s a "Gasztropontokban" az alapanyagokból elkészített finomságok is megkóstolhatók.
A tavaszra való tekintettel a vásáron most olyan leves és főzelékfélék is helyet kapnak, amelyeket a megújuló tradíciók jegyében születtek, s természetesen mindezeket meg is kóstolhatják a fogékony érdeklődők.

Ilyen ínyencség lesz például a tejszínes céklafőzelék malaccsászárral, a vajas zöldborsófőzelék bélszínrolóval, a csicsókakrém-leves rozscipóban tálalva, valamint a Bajai Halászlé grillezett pontytejjel. Különleges ízvilágot tár elénk az aszaltszilvás szürkemarha kolbász, a kacsakolbász málnamustárral, vagy a pikáns kolbász magos mustárral. Igazi szenzációnak ígérkezik a négyszáz éve kihalt őstulok húsából készült kolbász és szalámi is. Érdemes igyekezni, mert az első kétszáz látogató 50% kedvezményt kap a vásári belépő árából.
A ma délután 13 órakor kezdődő, harang kongatással egybekötött nyitórendezvényen a szervezők a Magyar Ökomenikus Szeretetszolgálattal együttműködve nagycsaládosok gyermekeit látják vendégül, s velük együtt kóstolják meg a vásár különlegességeit

0 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...