2012. szeptember 2., vasárnap

Ki vagy-vagy a táskádban?

Szerző: Onleány

Táska vagy tarisznya?
Táska. De nincs velük szerencsém, ahogy cipőből, úgy táskából is ritkán találom meg az igazit - valahogy mindig jellegtelen darabokat választok. De legalább nem fáj a szívem értük, ha nyúzom. Márpedig nyúzom őket rendesen. (Lotte)
Mi számít manapság tarisznyának? Nekem többnyire textil darabjaim vannak, én táskának hívom. Hamar lepusztulnak, az igaz, de könnyebb belőlük egyéniséghez, hangulathoz illőt választani.  Most a rózsás és a cseresznyés volt a nyár slágere. (Szofi)
Táska. Vászon, nagy, színes virágokkal. Legalább kívülről legyen mutatós. (Fakirma)

Csak a legszükségesebb vagy minden, ami csak belefér?
Egy mérsékelten agorafóbiás ember - mint én - viszi a táskájában az egész lakását, plusz van egy táska- és pénztárca nélkül közlekedő férjem és persze beköltöztek a gyerekek is. Fullon van a puttonyom, egyenes út a nyakfájáshoz. (Lotte)
Leginkább azok a maradványok, amikre semmi szükség. Volt egy építészettörténet tanárom, aki lenyűgöző előadást tartott egyszer a hordalékok-sodralékok esztétikájáról. Mikor egy sarkon halomba rendeződik a szélfútta szemét, vagy egy folyóöbölben megül a hordalék. Efféle kompozíciók alakulnak a táskámban is, egy-egy korszak maradéka, hordaléka. (Szofi) 
A táska életterem egyik leggusztustalanabb szférája. Elég a vállamon cipelni mindent, ami csak belefér, beszélni róla nem akarok. (Fakirma)

Átvetős vagy vállra akasztós?
Is-is, de jellemzőbb a vállra akasztós verzió, kézben viszont sosem vinnék (mint a képen). (Lotte)
Átvetős. Most nyáron volt egy vékony ruhám, ami irtó kényelmes, és talán előnyös is volt kezdő terhesen, kivéve, ha keresztbe futott rajta a táskapánt. Ilyenkor vállon hordtam, de úgy éreztem magam, mint anyukám, aki egyébként nagyon csinos fiatalasszony volt, de mégis az anyukám. Ráadásul az átvetős nagyobb szabadságot is ad a kezeknek, meg biciklihez is jó.(Szofi)
Kiöregedett diáklánynak érezném magam átvetőssel. (Huh, ez majdnem olyan jó szó, mint az egyberészes fürdőruha, az olvasószerkesztőnk azonnal tiltólistára küldené!)  (Fakirma)

Rendezett beltartalom vagy káosz?
Káosz. Ha rám tör, rendet csinálok és szanálok régi számlákat, névjegyeket, félig rágott kiflicsücsköt, törött tollat meg kisautót. A rendezett(ebb) állapot azonban fél nap alatt tovatűnik. (Lotte)
Káosz. A rend valaminek a végét jelenti, de nem úgy elvontan, hanem konkrétan a táskának is. Amikor elavulttá válik a beltartalom, és meglátom benne a szemetet, akkor kipakolom, kimosom a táskát, de ez csak arra jó, hogy megnyíljon a szemem a kopottságára, elnyűttségére. Kicsit szomorú ez. (Szofi)
 Mutassatok nekem egy táskát, amiben nincs káosz! Áh, inkább mégse, mert rohadt frusztrált lennék!(Fakirma)

Pénztárcával vagy anélkül?
Nem sikkes pénztárca, inkább olyan buksza, mint amit Regős Bendegúz talált az úton poroszkálva az Indul a bakterházban - van benne a gyerekekről 4D-s ultrahangkép, jegyek, idióta klubkártyák (de minek?), telefonszámok stb. stb. (Pénz sokszor alig.) (Lotte)
Van egy irtó ronda brífkóm, valami céges, amit ezer éve apu sózótt rám. Ebbe csak akkor teszek pénzt, ha el akarom dugni, amúgy igazolványok, meg egy ősi 6x6-os fekete-fehér kép van benne bizonyos nagyon fontos fákról. A pénzt a táskám kis rekeszében tartom fityegve. (Szofi) 
 Magammal hordom, de rendszerint üres, mert mindig kinyílik, és a tartalma beleömlik a táskám alján lakó trutyiba. (Fakirma)

Házipatika a táskában vagy nincs gyógyszerszállítás?
Házipatika. Gyógyszerek kicsiknek és nagyoknak. (Lotte)
Ezt még egy darabig nem akarom elkezdeni. (Szofi)
Gyógyszerparám (is) van: rettegek, hogy a gyerekek megtalálják és bezabálják, ezért a bogyókat gondosan elzárom, szóba se jöhet a könnyen megközelíthető táska. (Fakirma)

Igazolványokkal vagy teljes inkognitóban?
Igazolványokkal, persze ebből is mindenkiét én hordom. (Lotte)
Igazolványok az ősbrífkóban (lásd fent), amit csak akkor teszek be a táskámba, ha direkt intézkedni megyek. Az egy teljesen más jelenlét. (Szofi)
Igazolványokkal, rettegek attól, hogy halálra gázol egy autó, és beazonosítatlanul a hullaházban maradok örökre. (Fakirma)

Sminkkészlettel és fodrászkellékekkel vagy maradsz olyan, ahogy otthonról kiléptél?
Lássuk csak, van nálam egy szemceruza, meg egy használhatatlan rúzs, pontosabban Csupamosoly szokta használni. Van egy kultikus párizsi kézitükröm is, de fésűt kéne betenni!(Lotte)
Nekem a sminkelés a mai napig szerepjáték. Néha próbálkozom, és akkor a táskámba is csúsztatok valamit, hogy felfrissíthessem, ahogy az a regényekben is írva van. A régi szemceruza-Labello duó még csak bírta, de mikor felnőttnek éreztem magam a púderhez, és az tört össze a táskámban, később egy pirosító... na, az sokkal kellemetlenebb volt. (Szofi)
Csak egy körömreszelőt hordok magammal, de azt kényszeresen. (Fakirma)

Olvasnivalóval megrakodva vagy úgyis csak nézelődsz menet közben?
Régen mindig cipeltem az aktuális könyvemet, most már inkább csak újságokat. (Lotte)
A fenébe, én is úgy akartam kezdeni a mondatot, hogy "régen"! Én nem váltottam újságra, egyszerűen nem kerülök olvasós helyzetbe. Ha mégis várható, nagy gonddal választom ki a megfelelő táskábavaló kötetet. De ez már nem olyan, mint a régi, permanens olvasás. (Szofi)
A biciklin és vezetés közben nem szoktam olvasni. Most, hogy jobban belegondolok, egyébként se nagyon. (Fakirma)

Játéksarok a táska szegletében vagy ura vagy a táskádnak?
Még ha csak a szegletében lenne! (Lotte)
A gyerekek nem tudnak vigyázni semmire, ezért én "vigyázok" a kincsekre, de erről azonnal meg is feledkezünk. Így van nálam gubacs, kavics, playmobil lándzsa, bizbasz automaták gömböcskéi, stb. (Szofi) 
Igyekszem kitiltani a gyerekeket a táskámból, de persze az intim szférámat táska téren/ben is két lábbal tiporják a gazok. (Fakirma)

2 megjegyzés:

Névtelen írta... [Válasz erre...]

Férfiként egy megjegyzést tudok tenni a Női táskák és buxák tartalmára: KATASZTRÓFA!!! Ha egy férfi meglát egy ilyen tartalmat, eluralkodik az egyszerüséghez szokott agyán a káosz, és a rosszullét kerülgeti! :-) (S.T.)

Szofi írta... [Válasz erre...]

A férfizsebek tartalma is elég érdekes tud lenni, és az általuk idő előtt elrongyolt nadrágok és zakók. És ha az orrom elé lógatnak egy kiszakadt (elrohadt) zsebet, hogy varrjam meg, hát engem is elfog a csüggedés.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...