2012. szeptember 9., vasárnap

Ki vagy-vagy ha felkel a nap?

Szerző: Onleány


Keltenek vagy keltesz?
Utálom, ha felkeltenek, ez picit vigasztal azért, hogy nekem kell keltegetni. Az ilyenkor kapott rúgásokat nem szabad számontartani...Ha véletlenül a saját kedvemre/dolgom miatt kelek korán, akkor viszont egész biztos, hogy meghallok egy trappoló lábacskát...(Szofi)
Az ébresztési lánc köztes helyét birtokolom. Ember engem ébreszt ágybakávéval, a gyerekeket én drasztikusabb módszerekkel. (Fakirma)
Hét közben mindig beállítom a telefonon az ébresztést, de szinte kivétel nélkül a gyerekek hangjaira szédülünk bele az új napba. Ők a mi kis házi-kakasaink. (Lotte)

Kipattansz kakasszóra vagy lustálkodva húzod az időt?
Az nem lustálkodás, hanem elmélkedés! A fény sem egyszerre árasztja el a világot, hanem szép lassan felkel a nap. Az ingerek is ráérnek lassan  rátörni az éber tudatra. (Szofi)
Kipattanok, majdnem mindig boldog vagyok, hogy vége a sötétségnek (és az éjszakai kárikittyomozásnak)! (Fakirma)
Pattanok, hátha sikerül megelőzni a "hol a kakaóm?!" kérdést és sikerül nyugodtabban meginni a tejeskávémat - általában nem jön össze. (Lotte)


Jókedvűen vagy bal lábbal?
Először még egyáltalán nincs kedvem, én én vagyok és kész. Később, attól függően, hogy mi vár rám, morgolódni kezdek, vagy tervezgetni. (Szofi)
Szeretem a reggeleket, ilyenkor még azt hiszem, hogy ebbe a napba aztán tényleg minden bele fog férni, amit elterveztem. (Fakirma)
Minden nyűgével együtt szeretem a reggeleket. (Lotte)

Először a kakaók, utána a kávéd vagy fordítva?
Szeretem még ébresztés előtt meginni a kávémat, de ez nem mindig sikerül, olyankor lehet, hogy nem is iszom. Kakaót viszont elvből nem adok reggel, csak kivételes alkalmakkor. (Szofi)
Kevés szabály van, amit a családom tiszteletben tart, de azt megtanulták, hogy a mamacsesztetés csak a második kávém után kezdődhet el.  (Fakirma)
Általában megelőz a három színes pohárka: egy rózsaszín, egy narancssárga és egy kék. Utána szokott következni a kedvenc bögrém. (Lotte)

Te uralod a fürdőszobát vagy be se férsz?
Gyerekkoromból van tartós élményem arról, hogy nagyjából egyszerre indul az egész család - az rémes. Többnyire kivártam, hogy én legyek az utolsó, legalább nem sürgetnek. Most könnyű, mivel a gyerekeket úgyis én rugdosom a fürdőbe, maguktól messze elkerülik, amúgy meg az összevissza munkaidő előnyeit élvezzük. (Szofi)
Két fürdőszobánk van, s mivel csak én szeretek itt szüttyögni, ez a klasszikus konfliktus nálunk nem gyakori. Pótoljuk egyebekkel. (Fakirma)
Nem tudom, hogy van ez máshol, nálunk folyton benyit valaki, ez se béke szigete. Egyébként gyorsan készülök, sosem miattam késünk el. (Lotte)

Fejvesztett rohanás vagy még el is mosogatod a reggeli piszkos edényt?
Fejjel vagy fejvesztve, egészen kizárt, hogy reggel mosogassak. (Szofi)
Fejvesztett rohanás közben mosogató gépet pakolok. (Fakirma)
Rohanva, ha lehet mosogatva is. Utálok bögre aljára száradt kakaóréteget vakarni este. (Lotte)

Mi hosszabb: az öltöztetés vagy az öltözés?
A gyerekekkel az üldözés veszi el az időt, az izommunka. Magamat hagyom utoljára, mert az agymunka, és izgulok, hogy megtalálom-e azt az egyetlen pólót, ami az egész szerelést hordhatóvá teheti. Ha nem, akkor villámgyorsan B tervet kell kovácsolni. Kevés ruhám van, és végzetes, ha elmaradok a mosással. (Szofi)
Szeretek öltözni és öltöztetni. Sajnos Királykisasszony is. Ezért mind a két tevékenység hosszú és intenzív érzelmekkel teli macera. (Fakirma)
Öltözni sokkal könnyebb, élvezetet azt okoz benne, ha sikerül meglévő dolgokat kicsit érdekesebben összeilleszteni. Az öltöztetésben a permanens vita viszont nagyon fárasztó. (Lotte)

Smink nélkül egy tapodtat sem vagy futás natúrban?
Vannak korszakok, hogy használok valamit, de mind egyperces cucc. Függő nem vagyok, bármi nélkül elindulok, csak a testen meglegyen a megfelelő takarás. (Szofi)
Smink nélkül egy lépést sem. Inkább menjenek a gyerekek pizsamában iskolába, semmint én gyűrött fejjel lépjek ki a nagyvilágba. (Fakirma)
Ha a városba indulok, dukál egy kis szemceruza. (Lotte)

Reggelizés az asztalnál ülve vagy bekapni valamit kutyafuttában?
Ha nem reggelizem, akkor sehol sem reggelizem. Utcán enni alapvetően undorító, ettől még műveltem én is eleget. Attól egyelőre tartózkodom, hogy késztermékekkel tömjem útközben a gyerekeket, de az is igaz, hogy pofátlanul közel lakunk a reggeli úticéljainkhoz. (Szofi)
A gyerekeket mindig megtömöm kutyafuttában, nekem a smink, nekik a teli pocak a feltétel, hogy kiléphessenek a nagyvilágba. (Fakirma)
Reggel nyolc előtt nem kívánunk enni se a gyerekek, se mi, így marad az intézményi reggelizés, ki-ki a maga módján: oviban vagy tízóraizva a szünetben. A hétvége más tészta, igyekszünk asztalhoz ülni, több-kevesebb sikerrel. (Lotte)

38 megjegyzés:

julios írta... [Válasz erre...]

"A kávét ne az ágyba! Nekem!!"

anyus írta... [Válasz erre...]

Tényleg Fakirma, még sosem találkoztam senkivel aki ágyban kávézott volna, magyarázd már el h mi abban a jó! :)

Szofi írta... [Válasz erre...]

Mikor hat évvel ezelőtt elkezdtem Porontyot olvasni, nem volt nő, aki ne a hobbinetezés közben itta volna a reggeli tejeskávéját. Akkor untam meg örökre ezt a retorikai fordulatot.
Az is igaz, hogy az nem az első reggeli kávé szokott lenni, hanem legalább a második.

Névtelen írta... [Válasz erre...]

Én biztos mindig magamra önteném...

anyus írta... [Válasz erre...]

Kávét főzni szeretek. Zaccot takarítani a kuka MELLŐL nem.

Fakirma írta... [Válasz erre...]

Tulajdonképpen fején találtátok a szöget, az ágybakávézás egyetlen gyönyörűsége, ha nem öntöm magamra/az ágyra/az alvó gyerekeimre. Ha ez sikerül, akkor elmondhatom, hogy még ki se nyitottam a szememet, és már végrehajtottam a napom során egy csodát. Ha meg borul a kávé, az se tragédia, már megszoktam.
A zacc jó a komposztba, esetleg állíthatnátok a kuka mellé egyet... Mennyivel könnyebb dolga lenne a hátrányos helyzetű kukakivivő embereteknek.:)

anyus írta... [Válasz erre...]
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
anyus írta... [Válasz erre...]

Ugye, ha a szóellenőrző kikapcsolása után felvetem h miért nem lehet nálatok "végleges" törlést csinálni, akkor kicsit túlfeszítem baráti kapcsolatunk határait?...

Szofi írta... [Válasz erre...]

Ha olyan gépbuzgatós kedvemben leszek, majd megnézem neked, lehet-e.

Egyéb óhaj-sóhaj? Mert hogy többnyire én bigyózom az ilyesmivel.

Ágybakávéhoz:én még sosem találkoztam senkivel, aki nem érti! Persze jó, ha ágy mellett van valami, amire le lehet tenni. Ezért még nem kell felkelni,csak egy kicsi erőfeszítést tenni: Felülök, hátam nekivetem a falnak, párnáknak, felhúzott térdemen takaró, a kezem szabad, de még az egész testem burkolt. És akkor kortyolgatom a kávét, és ébredezek.
Nem bonyi.

ms.disz írta... [Válasz erre...]

Életem egyik kedves pillanatai,mikor ritkán kávét kapok az ágyba(nem ágyra)-meditálok,valami kellemes agy és gondolat nélküli világban,a boldog lelkiszegénység állapotában(ahogy írom..huum...már alig várom).

Névtelen írta... [Válasz erre...]

Nahát, mennyit nevettem ezen a kifejezésen, hogy ágybakávézás! Tisztára mint az ágybavizelés. Vagy még rosszabb, ha ki is borul.
Amúgy tényleg jó kávéval ébredni, de néha jobb akkor kávézni, amikor valami komolyabb feladatra koncentrálunk. Ugye a felébredés így-is, úgy-is bekövetkezik, nincs mese. Vagy lehet, hogy Fakirma tényleg úgy maradna az ágyban, mint egy felhúzás előtt álló falióra? :)
Réka

anyus írta... [Válasz erre...]

A "bonyi" legalább annyira megrázó kifejezés, mint a "tüszőrepi", amit a múlt héten olvastam valahol :D

Szofi írta... [Válasz erre...]

Éreztem, hogy feszegetem a határokat :)
Ilyenkor mindig eszembe jut a Tüskevár, mikor Matula bácsi nem hajlandó Bütyöknek szólítani Bütyököt, csak Gyulának. Hova vezetne ez, mondja, végül úgy ébreszteném, hogy "Hé, Gyuszkó, felkelt a napcsi!" Ezen akkor, kb 10 évesen halálra röhögtem magam.

Névtelen írta... [Válasz erre...]

Bütyök = Pondoray Béla

Fakirma írta... [Válasz erre...]

Haha, tulajdonképpen ágybavizelésre pont ugyanolyan jól fel tudok ébredni, mint ágybakávéra (szerencsére az elsőt nem Ember szolgáltatja, hanem görögdinnyeparti után a lányok).
No mit szólsz Anyus, milyen széles tömegek szeretik az ágybakávét? Ha muszáj lenne választanod, mire voksolnál: ágybakávéra, vagy ágybavizelésre? Na jó, szóba jöhet még a tejbepapi is, ha már a hülye szavaknál tartunk. Én egyébként Szofinak megbocsájtom a bonyit (a tüszőrepivel nem lennék ilyen elnéző), ezt csak a terhesség teheti vele, előtte soha nem beszélt ilyen baromságokat:)

Szofi írta... [Válasz erre...]

Ez nem az én posztom, még a példámat is elrontottam. Szóval Tutajosnak mondja Matula bácsi Bütyök kapcsán, mert Tutajos tényleg Gyula (Ladó Gyula Lajos) - remélem, most már pontos voltam!

anyus írta... [Válasz erre...]

A sört is széles néptömegek szeretik, és azt sem értem.

lotte írta... [Válasz erre...]

Egyre anatgonisztikusabbak az ellentétek:)

Fakirma írta... [Válasz erre...]

Látod Szofi, nem is olyan bonyi:) És addig elnézünk Neked minden bakit, amíg nem jön ismét a tüszőrepi.

Anyus, ne szórakozz már velem! Látom, még annyi minden jóra meg kell hogy tanítsalak!:) Én például játszótérre kizárólag sörrel járok, beleöntöm a gyerekek hellókittis kulacsába álcázás céljából, és onnan merítem az erőt.

anyus írta... [Válasz erre...]

:D
Igazad van, nem könnyű az élet tüszőrepi nélkül :D

Szofi írta... [Válasz erre...]

Azért a tüszőrepit ne varrjátok a nyakamba, olyat soha, de soha nem mondtam, de még csak nem is gondoltam.

anyus írta... [Válasz erre...]

Még jó h nem akarod letagadni h valaha volt olyanod.

Katica írta... [Válasz erre...]

jaj, na nekem ebbe most majdnem beletört a maradék agyvelőm, amit nem vesztettem el szoptatás közben...mire leesett, hogy a tüszőrepi az nem a tüdőGyula :) de a bonyi az jó szó, az olyan, mint a gyagyi, azt szokás használni, nem?

Katica írta... [Válasz erre...]

egyébként kb. 15 év után tavaly egyszer kaptam kézhez kávét ébredés után, egészen fura érzés volt, nem is tudtam vele mit kezdeni,majdnem kiöntöttem. én uis önvédelemből jóval mindenki előtt kelek, most már hajnali négykor, hogy lehessek egy kicsit egyedül a kávémmal a fürdőszobában. Ha ez kimarad, akkor egész nap zizi vagyok.

anyus írta... [Válasz erre...]

A tüdőgyuszival nem nőgyógyihoz mennek (a nőgyógyit is most tanultam, meg a kisfickókat is, akik viszont szeretik a tüszőrepit).

Szofi írta... [Válasz erre...]

Anyus, az rendesen nőgyi!
A kisfickó viszont zsír, szemben a kispasival, neadjisten kishapsival.

Bélád írta... [Válasz erre...]

juj.kezdtek bedurvulni a kismamaszlengben, érzitek :)?
egyébként ha már itt tartunk a krapektől meg a csókától kifejezéstől viszont mindig röhögnöm kell, de nagyon, ha valaki kimondja tök komolyan!

Szofi írta... [Válasz erre...]

:)A nagymamám pedig mindig azt mondja, pacák. Én ettől röhögöm halálra magam.
És a manusra emlékeztek? Esetleg manusz.

Amúgy a csóka, az vajon honnan jött, a csávóból, vagy a palimadárból?

Bélád írta... [Válasz erre...]

igeeen! a manusz, az Apukám szava, jaj, az is milyen már (itt röhögök)! az is olyan, mint a csóka. Viczki meg a pacákot szokta mondani, de nem simán arra, hogy csóka, hanem hogy valakinek a fickója, az a pacák. A csóka meg...szerintem inkább a palimadárból lehet, most ha jobban belegondolok, egy csókának olyan hülye feje is van, igen, szerintem ez abból jöhetett inkább.

Szofi írta... [Válasz erre...]

No és az ipse?

Bélád írta... [Válasz erre...]

te nyertél:)nincs több szavam, vagyis nem is tudom, a muksó már volt? (bár az már csak a muki továbbragozása)

Szofi írta... [Válasz erre...]

Muksó nem, de a muki sem. Olyan majmos ez a szó, pedig régen simán mondta mindenki, hogy "volt ott egy muki a megállóban."

Egyébként akkor esett le, hogy az ipse egy egész rendes szó, mikor a az ipszeitásról tanultunk Lévinasnál.
Túl kellett bonyizni, hogy valami egyszerű lekoppanjon.

No és a tag? Ha ovisra mondod, akkor kistag, mint a kisfickó?

...az aggastyán meg a végtag...

anyus írta... [Válasz erre...]

Bocs h közbeszólok, de a "kisfickó" nem ovis srácot jelent :D

Szofi írta... [Válasz erre...]

Te jó ég, hát mit?

anyus írta... [Válasz erre...]

Hát ők azok akiket lázba hoz a tüszőrepi... nem bonyi.

Szofi írta... [Válasz erre...]

Áhá, Kösz! Nem baj, ők is minden további nélkül lehetnek pacákok, manuszok, kisipsék és tagok is :D

De azért jobb tisztán látni, legalább érteni fogom, ha kisfickókról lesz szó (ugyan hol?).

Bélád írta... [Válasz erre...]

hmm. De akkor vajon mire gondolhat a Tapsi Hapsi, mikor azt mondja, hogy na mi a hézag, hapsikáim? :D

Szofi írta... [Válasz erre...]

Mégis te nyertél. Ez volt a kegyelemdöfés :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...