2012. szeptember 15., szombat

Újragondolt tradíció - látványos show ma este az Andrássy úton

Szerző: Onleány


Díva(t)bemutató az Operánál
Egyedi (és ingyenes) audiovizuális élményt kínál ma este a Magyar Állami Operaház, Terézváros Önkormányzata, a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége, valamint a Forum Hungaricum. 
A szervezők látványos show keretében két öltözéktervezői csoport: a Pentatónia és a Gombold újra! kollekcióit operaénekesek, táncművészek, és a dalszínház tárainak munkatársaival mutatják be. 
Az Operaház neves művészei közül kifutóra lép többek közt Rálik Szilvia és Celeng Mária szopránénekesnők, valamint Felméry Lili és Apáti Bence balettművészek.
„A Pentatónia tervezői az autentikus eredőt transzformálják és jelenítik meg attraktívan a modelljeiken. Ilyen módon ötvözik a klasszikus népit korunk divatirányzataival. A Gombold újra! ruhái dinamikusabb, lüktetőbb hangvételt tükröznek, más irányt és más közönséget céloznak meg. A rendezvény különlegessége ebben a sokszínűségben rejlik, hiszen mindkét megközelítés eltérő módon ugyan, de a klasszikus értékeket és a mai stílusokat ötvözi majd.
A divatbemutató blokkokat az Operaház homlokzatára vetített archív operaházi képanyaggal illusztrálják, a múlt értékei mellett felbukkannak azonban a készülő Hunyadi László című Erkel-opera jelmezei és díszletelemei is, hiszen a rendezvény már előrevetíti a szeptember 29-ei operaházi premiert is. A szabadtéri esten az operából Gara Mária cabalettája csendül fel, Miklósa Erika előadásában. A show zenei kínálatában Kodály Budavári Te Deum című művét Medveczky Ádám vezényletével az Operaház zenekarának előadásában hallhatja a közönség, a klasszikus és a modern találkozását pedig, az Erkel-bemutatóra hangolva, a „Hunyadi-nyitány remix” és a „Palotás remix” képviseli Dj Bootsie interpretációjában. 
Az ingyenes program ma este 20 órakor kezdődik az Andrássy úton, az Operánál. Részletes programért katt ide.

1 megjegyzés:

Névtelen írta... [Válasz erre...]

Ott voltam, nagyon király volt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...