2012. május 2., szerda

Áramszünet, szünettel

Szerző: Lotte  

Az elektromos szolgáltatónk minden évben egyszer a "biztonságosabb villamosenergia ellátás érdekében" leolvasztja a hűtőszekrényünket, azaz reggel nyolctól délután négyig leállítja a szolgáltatást. (Nem teljesen értjük, mi szükség ilyen hosszan karbantartani minden évben, de talán így akarja a szolgáltató felidézni, hogy becsüljük meg az áramot, hisz ha áram van, minden van, ha pedig nincs, akkor ugye...) 
Az éves karbantartás dátumáról mindig időben értesítenek, megtették ezt idén tavasszal is. (Általában úgy alakul, hogy szokatlan forróság van aznap, ezért ilyenkor vacsira jó eséllyel olvadt fagyit kanalazunk a tavalyról megmaradt - és immár megolvadt - fagyasztott meggy utójával, miközben próbáljuk beállítani az összes villódzó digitális órát.) 
Ám a tervezett leállás ezúttal késlekedik. Ma reggel újabb értesítést vettem ki a postaládából, melyben közölték, hogy "a meghirdetett áramszünet technikai okok miatt elmarad". Az eufemisztikus közlés hátterében nyilván munkaerőhiány, szervezési probléma vagy valami hasonló áll. De épp technikai ok?! Vajon mi történhet egy elektromos szolgáltató életében, hogy már egy tisztességes áramszünetet se lehet összehozni?! Mindenesetre mókásan indul ez a nap is...

0 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...