2012. január 4., szerda

Hiszti

Szerző: Lotte

Összefutottam egy ismerőssel, aki néhány hónapja elköltözött Belgiumba, épp csak hazarepült valamit elintézni. A röpke "mi van veled?" után elmesélte, hogy származását megtudván a munkatársai kérdéseket szegeznek neki, hogy mondja már el, mi történik Magyarországon?  Elképzelem a nyakkendős belga hivatalnokot, ahogy a királyság egyik irodájában a magyar köztársaságért remeg kávészünetben... Vicces.
Közben az egyszerűség kedvéért Magyarországot újra felcímkézték a jól bevált "náci" felirattal - miközben egyébként az izraeli nagykövet is jókedvűen falatozott az alaptörvény tiszteletére rendezett gálán. Gondolom, ő is az oldalbejáraton surrant ki...
A magyar alaptörvényről szóló német gyermekhíradó és a "több száz rézgombot és kristályhamutartót az Operából meglovasító" kormánytagokról keringő, bocsánat, tudatosan keringetett ostoba hírek hallatán pedig tényleg nem tudom, sírjak-e vagy röhögjek. Ha pár nappal hamarabb, a szilveszteri rádiókabaréban hallom, jó mulatság lett volna, most elkerekedett szemekkel figyelem a növekvő hisztériát.
Csak az a baj, hogy a toporzékoló gyerek mellett a szülők és a testvérek is frusztrálódnak, sőt, a szomszédok is utálják a hangzavart. Mindenkinek jót tenne egy kis lehiggadás.

12 megjegyzés:

Névtelen írta... [Válasz erre...]

Lotte, tök igazad van! Ha elolvassa valaki a Blikk, vagy az un."Amerikai Népszava" által terjesztett sületlen hazugságokat, csak azt kérhetjük, csendesedjenek le , ideje lenne.

józsi írta... [Válasz erre...]

Ja meg a hülye New York Times,BBC,HILLARY CLINTON..........Csupa hiteltelen senkik. Minek rájuk figyelni, Jose Manuel Barroso meg IMF meg az az agyalágyult EU, hogy már nyolcadik éve töm minket pénzel.....Fúj,fúj

Ahelyett hogy megértenék hogy nekünk itten kérem mező gazdálkodni kéne! Meg a vas és acél országa vagyunk és amúgy is már csak pár év és víz nagyhatalom leszünk.

Nem tüntetni az Operánál a hülye Alap törvény miatt!

Egyébként is jó az mindenkinek ha 324ft egy euró nem? Hát a sok hülye nem látja hogy itt forradalom van!!!!!!!!!!!!!!!!!

Csak azt a fülkét találnánk már meg!

Egyébként is: El lehet innen menni!

Teszem hozzá,hogy aki csak teheti megy is.Ki érti őket pénzt akarnak a munkájukért.Nem villát csak élni szabadon, könnyen. Ennyi. A marhák.

Lotte, de tényleg,arról írj amit tapasztalsz!!! gyerek, sírás, cumi, adventi koszorú,férjecske, szeretet.

Szofi írta... [Válasz erre...]

Szerintem Lotte sem arra gondolt, hogy nincs baj, és az egész csak hiszti, hanem ami ezen felül az emberek hergelését jelenti, és igen, egy csomó hazugságot is.

Gyurcsány idején is volt ennyi a forint, voltunk az államcsőd szélén, felvettek egy rakás hitelt, ami elfolyt a semmibe, a rendőrök verték a tüntetőket, ugyanennyi pozícióban ült pártkatona, csak éppen balos, és azt már megszoktuk.
És mindez nem menti fel az Orbán kormányt az ő hibáik alól, a hiszti ott van, hogy akkor senki sem beszélt világvégéről,menekülésről, csomagolásról. Szívtuk a fogunkat, mi jobbosok, nem voltunk valami lelkesek, de nem rohangáltunk minden nemzetközi fórumon feljelentgetni a kormányunkat.

Az a bajom a mostani hisztikeltőkkel, hogy az sem baj, ha mindnyájan belepusztulunk, csak az Orbán bukjon meg. Nem mindenki ilyen, aki a kritizálja a kormányt, nyilván egy gyűlölködő kisebbségről van szó, de elég kártékonyak. Nem Orbánékra, mindannyiunkra nézve.

Fakirma írta... [Válasz erre...]

Én nem a gazdasági mutatókból olvasok, hanem az emberek arcából, és azért azt hiszem van különbség a jelenlegi helyzet és a Gyurcsány évek között. Akkor okos, megfontolt, szakértő emberek (pártállástól függetlenül) káromkodtak, hüledeztek, fogták a fejüket, hogy milyen hülye, korrupt, cinikus ez a kormány. Most ugyanezek az emberek nem mondanak semmit, hanem értetlenül állnak, az arcukon meg semmi mást nem látok, csak tömény aggodalmat.

Lotte írta... [Válasz erre...]

Kedves Józsi!

Köszönöm a javaslataid, bár nem örülök, hogy máris korlátoznád a gondolkodásom és véleménynyilvánításom irányait, remélem, azért ezt te se gondoltad komolyan.
Azt kéne megértened, hogy léteznek emberek, köztük én is, akik számára a nemzet fogalma nem valami idióta, elavult rasszista találmány, hanem hasonló fokú kötődés, mint a család. Ahol persze vannak hülye családtagok, és ostoba történések, de attól még ugyanúgy önazonosságom meghatározó részei. Nem Orbán Viktor, sem korábban Antall József -hogy is mondta Szanyi barátod?- ja igen, "szolgája" vagyok, bár mindkettejüket az elmúlt húsz év kiemelkedő közéleti alakjának tartom.
De sem Horn Gyula alatt, sem Gyurcsány miniszterelnöksége idején nem merült fel bennem, hogy csomagoljak, és itt hagyjak csapot papot. (Pedig még a paprikasprayből is kijutott annak idején, békés tiltakozóként, babakocsit tolva is.) De úgy gondolom, hogy itt van dolgom, változzon bár a politika széljárása így vagy úgy, és igen, itt tartozom felelősséggel is. Nem opció odébbállni és távolról uszítani a világot a hazám ellen. És javaslom, hogy az idézett külföldi lapoknak ne csak a címét olvasd, hanem figyeld meg azt is, kik az autentikus források: Gurmai Zita, vagy Vadai Ágnes vajon tényleg objektív megítélői a helyzetnek?
Végezetül csak annyit, hogy nekem a "gyerek, a sírás, a cumi, az adventi koszorú, a férjecske és a szeretet" mellett bármilyen fura, de élő tapasztalás a hazám is. És nem esik jól, ha nyilvánvaló hecckampány keretében rugdossák.

Szofi írta... [Válasz erre...]

Irma, szerintem most nagyobb a csalódás, és sokan most számolnak le az idealizmusukkal.

Ráadásul most Egész Európában pénzügyi válság van, ami azért elég para. Engem leginkább ez aggaszt. És kulturálisan is félek tőle, hogy megbomlik az európai egység.

Meg akkor úgy éreztük, nagyobb a mozgásterünk. Talán. Azért ez erősen szubjektív.

Fakirma írta... [Válasz erre...]

Egészen biztos, hogy nagyobb a csalódás,mert a szociktól nem sok jót vártunk eleve. De világválság akkor is volt, viszont valóban úgy tűnt, nagyobb a mozgásterünk. Az én okos embereim viszont soha nem voltak idealisták, egyik kormánytól sem vártak csodát, szóval az ő arcukon nem a csalódást látom. A kulturális egység megbomlásától én is félek, pontosabban az izolálódástól.

Fakirma írta... [Válasz erre...]

Arról pedig, hogy ilyen gyalázatos a megítélésünk a nagyvilágban,azt gondolom, nem a kormánypártiak, nem is az ellenzékiek sem a semlegességüket hirdetők tehetnek önmagukban, hanem úgy ahogy van mindannyian szégyellhetjük magunkat. Megint csak azt sikerült bizonyítanunk, hogy itt ülünk a szar kellős közepén (hazai- és világviszonylatban egyaránt)és képtelenek vagyunk konstruktívan viselkedni. És persze tudom, hogy egy idióta optimista álmodozó vagyok, és hogy a világ dolgai nem az emberiesség által diktált racionalitás törvényei szerint működik, de akkor is a fenébe, kapjuk már magunkat össze!Azt hiszem, ez most nem saját gondolat, Szofi mintha valami ilyesmiről papolt volna valamelyik pontjában a tegnapi bejegyzésében :-)

Lotte írta... [Válasz erre...]

A kollektív bűnösség elve szerintem veszélyes irány. Egyébként ajánlom ezt a Heti Válasz írást:

http://hetivalasz.hu/vilag/orban-nemcsak-hogy-nem-allt-meg-de-nem-is-lassitott-44626/

Szofi írta... [Válasz erre...]

Aha, szerintem is váltsunk át konstruktívba.
Amúgy én is javíthatatlan optimista álmodozó vagyok, úgyhogy hajrá, itt a blogon megvalósul az amerikai álom.

Rajtunk van a hétmérföldes csizma ( ó, ne,kacsaláb!), csak mi a fotelben ülünk és keresztbe tett lábbal, mert úgy rendesen áll. Inkább lépjünk egyet!

Fakirma írta... [Válasz erre...]

Nem a kollektív bűnösség elvére gondoltam, hanem arra, amit a magánéletemben is vallok a privát-pervatvarokban. Mielőtt egymásra kígyót-békát kiabálunk, előtte szálljunk magunkba, gyakoroljunk önkritikát és gondoljuk végig, mi mit csesztünk el saját magunk, ami rossz irányba mozdította a dolgokat. Én családterápiás képzésen azt tanultam, nincs olyan, hogy csak az egyik fél a bűnös, mindketten (mindsokan)felelőssek vagyunk a helyzetért, mindenki a maga módján valamit, eltérő mértékben hozzátett a gebaszhoz. Szerintem ez nagyobb volumenű dolgokra is igaz.

Névtelen írta... [Válasz erre...]

Gyurcsány idején nem volt 324 a forint (317 volt a mélypont), és az államcsődtől is sokkal messzebb álltunk, pedig akkor óriási világgazdasági válság volt, most nincsen. Jaj, nem akarom én Gyurcsány szekerét tolni, szerintem Őszöd után hiteltelenné vált, és ha úriember, lemondott volna, és most is azzal tenné a legjobbat az országnak, ha eltűnne a színről. Oké, Blikket nem olvasok, nem tudom, mi folyik benne, azt azonban látom, hogy a jelenlegi kormány tényleg a csőd felé vezeti az országot. És bizonyára folyik hisztériakeltés is, de Clinton, Barroso, Merkel nem a baloldali hisztikeltésnek ültek fel, ennél azért talán intelligensebbek. Én is értetlenül állok a jelenlegi történések előtt, hiszen józan gazdaságpolitikával akár jól is mehetne nekünk!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...