2013. február 21., csütörtök

Megint vívódunk - helyzetgyakorlat haladóknak

Szerző: Fakirma

Te mit tennél, amikor reggel negyed nyolckor a földön fetrengő pizsamás kiskamaszod azt üvölti a pofádba, hogy nem ül be egy olyan szívtelen anya autójába iskolába menetel céljából,  aki nem intézi el a gyereke helyett a gyereke által kikérni elfelejtett kikérő kikérését a vívó szakosztályban?
a) Belátod, hogy tévedtél, bocsánatot kérsz kiskamasz fiadtól, s délután elkocogsz a vívóterembe ezredszerre is elintézni gyereked helyett a nyüves igazolást.
b) A pozitív motiváció híveként megígéred neki, hogy ha szépen felöltözik és beül az autódba, akkor a sarki boltban veszel neki tízóraira chips-et kólával.
c) Erőfölényedet kihasználva betuszkolod a kocsiba, s pizsamában viszed őt iskolába.
d) Vállat vonsz, otthagyod a szőnyegen az őrjöngő gyereket, és elszállítod a többieket a közoktatási intézményekbe, hogy legalább őket ne rúgják ki az igazolatlan mulasztások miatt.
e) Elviszed a szelektív hulladékgyűjtőbe az összes diplomádat, ami arról szól, hogy gyermekek nevelésére alkalmas vagy.
f) 75%-os sikernek könyveled el, hogy adtál az emberiségnek három, vállalható gyereket, az egy selejt simán belefér az egészséges hibaszázalékba.
g) Kapcsolataidat mozgósítva Waldorf iskola után nézel, s nagyon reménykedsz, hogy találsz egy olyan ultraliberális intézményt, ahol befogadják az elkényeztetett, öntörvényű seggfejeket is.
h) Elindítod az örökbeadási procedúrát.

6 megjegyzés:

anyus írta... [Válasz erre...]

Inkább adnék kölcsön neked még három öntörvényű seggfejt, utána a 75 százalékot sokkal jobb eredménynek fogod érezni.

Névtelen írta... [Válasz erre...]

Ugyanez 1 db. EÖS gyerekkel 100%-os kudarc, és értelemszerűen kizárja az f és h lehetőségeket. A magam részéről az a és c verzió között ingázom, aktuális lelkiállapotom függvényében. Az e megoldás folyton a szemem előtt lebeg, de elkeserít, hogy minden (jelenlegi és ex) munkahelyemen van belőlük másolat. Más gyerekeiről olvasni viszont üdítő, úgyhogy csak így tovább Irma! Kriszta

Fakirma írta... [Válasz erre...]

Hahaha! Sokáig gondolkodtam, milyen lehet az az EÖS gyerek, milyen szép szakkifejezés!Amúgy statisztikailag közelítünk egymáshoz Kriszta, délutánra rájöttem, hogy 25%-ra csökkent az EÖS-negatív gyerekeim száma. Úgyhogy Anyus köszi, tartsd meg a kölköket magadnak.
Én a h megoldásról fantáziáltam, miközben a d-t, később az a-t kiviteleztem, pedagógusok, pszichológusok kussoljatok!:)

Névtelen írta... [Válasz erre...]

Csukott szájjal nehezebb vihogni:)Kriszta

anyus írta... [Válasz erre...]

Lúzer.
Azért gondolom az legalább kicsit jól esett h egy órát várt rád a büdös kölök a könyvtárban.

Névtelen írta... [Válasz erre...]

0
Tényleg megnyugtató arról olvasni, hogy nem csak nálunk őrjöngenek a gyerekek. Nálunk az a stratégia, hogy hagyom Őket őrjöngeni (egyszerre szeretik csinálni, ez bizonyos szempontból gazdaságos), egy darabig tűröm, aztán betuszkolom őket egy üres helyiségbe (közönség híján hamarabb kifulladnak) üvöltözve (ez átmenetileg nekem jó). Aztán megnyugszunk valamelyest és igyekszünk megbékélni. Közben én azon gondolkozom, tényleg ideje volt-e már abbahagyni a Nevelési Tanácsadót, illetve nem lenne-e érdemes a kisfiamat is elvinni egy körre?
Ennek ellenére szerintem nagyon jó gyerekek és legalább nyilvános helyen tudnak viselkedni. De a mai gyerekek sokkal pofátlanabbak, mint amilyen én voltam és valójában ez inkább jó, mint rossz, úgyhogy fel a fejjel Fakirma!

Réka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...