2012. október 15., hétfő

Mi van a képen? Megfejtés

Szerző: Lotte

Ezúton is gratulálunk zsb creations néven író kedves olvasónknak, aki bravúrosan megfejtette szombati rejtvényünket.
Gondolom, titeket is majd szétvet a kíváncsiság, hogy mi is a megoldás? Kipróbáltam a családomon is, vajon rájönnek-e? Házi kutatásom szerint a család nőtagjainak elképzelése sem volt a dolog mibenlétéről (Szofihoz hasonlóan valami konyhai szeletelőre gyanakodtak, ráadásul még Kronoszhoz sem jutottak el), míg apukám és bátyám azonnal rávágták a választ - anélkül, hogy a hideg-rázós Goya képre görgettek volna. Nem csigázlak Benneteket tovább, a megoldás egyetlen szó: Szaturnusz. (A festmény címe pedig: Szaturnusz felfalja gyermekét. A monda szerint Szaturnusz - Kronosz római megfelelője - azt a jóslatot kapta, hogy valamelyik gyermeke dönti majd meg hatalmát, így jobbnak látta szép sorban felfalni őket. Hiába  azonban a kannibál megoldás, Jupiter túlélte a mészárlást, s hamarosan apja örökébe lépett.)
A képek pedig a NASA felvételei, ahová a Cassini űrszonda küldözgeti folyamatosan a szebbnél-szebb fotókat a szépséges, gyűrűs bolygóról. Ha lenne valamilyen művészi vénám, anyagba önteném ezt az égi tüneményt, a teremtés egyik csodáját.

És íme még két kép, amin immár nemcsak gyűrűi, hanem a bolygó teljes valója látszik:

Fotó: NASA


Fotó: NASA




7 megjegyzés:

Névtelen írta... [Válasz erre...]

szép, és közben bele lehet bolondulni a tudatba, hogy mindez létezik és még azon túl is..

Szofi írta... [Válasz erre...]

Gratulálok a győztesnek! Tényleg, nem játszol a könyvekért?

Azon nevetek, hogy milyen jellemző, hogy a valóságból képtelen voltam kiindulni, majd összekötni is elég nehezen a megfejtett szimbolikus megjelenéssel.

Szofi írta... [Válasz erre...]

Egyik legdurvább rémálmom volt, az első terhességem idején, hogy ott száguldok az űrben, egyedül. Valamiféle isteni ítélet hangot is hallottam, amiből az derült ki, hogy vége,most már ez lesz. És tényleg, ott voltak körülöttem a bolygók, és a csend, és én...Még most is kiráz a hideg.

zsb creations írta... [Válasz erre...]

De hát én is nő vagyok! :DD

Egyébként tényleg egyből rájöttem már a legelső fotónál, nem is értettem, hogy Kronosszal együtt miért olyan nehéz ezt megfejteni, szóval hagytalak Benneteket még pár napig találgatni :P

Névtelen írta... [Válasz erre...]

Én totál befuccsoltam vele.

Fakirma írta... [Válasz erre...]

Ne bosszants, zsb!Én a flex irányába indultam el, és nem látok tovább az orromnál... Lehet, hogy az én XX kromoszómáim másmilyenek, mint a tieid?

zsb creations írta... [Válasz erre...]

Á, szerintem ennek inkább érdeklődési körhöz van köze, nem kromoszómákhoz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...