2012. október 7., vasárnap

Várandós ki vagy-vagy?

Szerző: Onleány

ledanna
Hosszas készülődés vagy legnagyobb ajándék a meglepetés?
Ha a családtervezésre gondolsz, nálunk ilyen nem volt. Csak mostanra, három poronty után lettünk tudatosak, a negyedik kérdése gyötör is nap mint nap. A saját tapasztalatom az, hogy addig születik sok gyerek, amíg nincs tipródás, mérnöki tervezgetés. (Lotte)
A négy terhességemből csak a harmadik   volt tervezett. Azon viszont annyit dolgoztunk, hogy az négy gyerekre is elég lett volna. (Fakirma)
Csatlakozom. A harmadikat tervszerűen halasztottuk, később nagyon vártuk, na itt volt egyedül várakozási idő, szenvedtem is rendesen!  És ha már itt tartunk: nem lennék képes visszavonhatatlanul kitenni a pontot a végére. Egy százalék esély maradjon bónusznak. (Szofi)

Somlói galuska vagy kovászos uborka?
Mindössze egyszer voltam úgy igazán kívánós, emlékszem, anyósoméknál aludtunk, Veszprémben, éjjel kívántam meg nagyon egy hamburgert. De jó fej voltam és nem küldtem ki Őt a reménytelen téli éjszakába vadászni. (Lotte)
Somlói galuska. Minden terhességemnél minimum húsz kilót híztam. De ez titok. (Fakirma)
Korai hányingerre műkaja, később a lánynak édesség, fiúnak csupa sós. A harmadik már sokat fejlődött, zöldséget, gyümölcsöt is akar. Szélsőséges mániák nem voltak, de most vettem észre, hogy magányos vendéglőzés szinte csak várandósan fordult elő. Emlékszem az elsőre: megláttam a mákos tészta feliratot, és muszáj volt beülnöm egyre. Csak éppen elfelejtettem, hogy általános szokás a mákot porcukorral adni, ami úgy elkeni az ízét. Csakis ropogós kristálycukorral az igazi, ami kissé levet enged a meleg tésztán, nyammm! A porcukor kiheréli az egészet. (Szofi)

Vastabletta vagy vörösbor?
Vörösbor! A vasatrtalom, a görcs- és stresszoldó hatás, no meg az íze miatt. (Lotte)
Vastabletta. A vörösbort nem szeretem. (Fakirma)
Ez a gyerek egyáltalán nem szereti a bort (kicsit aggódom is érte), ráadásul a vérképem is elegendő vasat mutat. Ilyen még nem volt! (Szofi) 

Kismama jóga vagy ágyban punnyadós?
Egyik sem, pláne a második gyerektől, aki féléves se volt, mikor jött a kisöccse. Örültem, hogy élek, nemhogy jógázzak is, ágyban punnyadni meg mikor is lehetett volna? (Lotte)
Az elején és a végén tojtam a háztartásra, gyerekre, kötelességre, hetekig fetrengtem az ágyban. A közepén is tojtam mindenre, viszont sokat szobabicikliztem. (Fakirma)
Picit lassú vagyok: a harmadik terhesség alatt sikerült először bármilyen kismamáknak kieszelt mozgásformát kipróbálnom. Az elsőnél még elzárkóztam majdnem minden "kismama" előtagú kifejezéstől, a másodiknál még az elsőt kergettem a játszón, nótáztunk a babatornán. Bezzeg most, két óvodással, szélsőségesen rugalmas munkaidővel lopom a napot a jógán. (Szofi) 

Hányós vagy fejfájós?
Izgulós, szorongós. (Lotte)
Fiúkkal hányós, lányokkal fejfájós, így teljes az élet. (Fakirma)
Lotte, Irma, úgy érzem illetlenség tovább linkelgetem, Legyen ez a Ti retrospektív terhesnaplótok, rólam már így is kezdenek túl sokat tudni:)  (Szofi) 

Meg se kottyan vagy nyögvenyelős?
A fentiek miatt nem az a fajta, aki félvállról veszi, inkább centivagdosós típus. (Lotte)

Testileg meg se kottyan, lelkileg nyögvenyelős. (Fakirma)

Kismamaruha vagy lánykori farmerba-szuszakolós?
Semmiképp sem lánykori farmer, de hadilábon álltam a kismamaruhákkal is. Egy kritikus ponton túl azonban nem ússza meg az ember. Minden alkalommal nagy öröm volt megszabadulni tőlük. (Lotte)
Terhesen szerettem a kismamacuccokat, úgy éreztem, nekem már mindegy. Viszont szülés után azonnal elajándékoztam az összeset, és már a kórházból "civilben" távoztam. (Fakirma)

A nőiesség kiteljesedése vagy bálna-érzés?
Félidőig inkább az első, aztán sunyin kiteljesedik a bálna-feeling. (Lotte)
Mivel már az első hónapban legalább öt kilót híztam, végigkísért a lehangoló bálna-érzés. (Fakirma)

Kisfiú vagy kislány?
Minden alkalommal mindegy volt, de utólag nagyon örülök, hogy a harmadik lányka lett. Nagyon más, és nagy kár lett volna kihagyni. (Lotte) 
Én lányt szeretnék, Ember fiút, mert neki csak lányai vannak. Na jó, ebben engedek, legyen fiú, úgy se szülök többet, hehehe. (Fakirma)

Átszellemült vagy hisztérikus?
Némi extra érzékenység, és a kezdeti ellágyuló pityergések mellett nem hibbantam meg, megmaradtam a normál határokon belül. (Lotte)
Hisztérikus, hormonhajszolt. Úgy éreztem, egy idegen lénnnyel költöztem össze, aki egyrészt ronda, másrészt kiszámíthatatlan, ráadásul utáljuk egymást. (Fakirma)

Parázós vagy úgy is minden rendbe lesz?
Sajnos parakirálynő. (Lotte)
Para, para, para Ha jó lett egy leletem (és mindig jó lett!), biztosan tudtam, hogy összecserélték valaki máséval. (Fakirma)

1 megjegyzés:

Unknown írta... [Válasz erre...]

Helló,
Ön a tartozás? Voltál már megtagadták a kölcsönt a bank? Vagy van szüksége a kölcsönt fizeti ki számláit? aggódj, nem több, a segítség most jön. VINCOLLINS hitel cég egy hitel cég kínál mindenféle kölcsön az egyéni, cégeknek, amelyek a kölcsön alacsony kamatláb 3% velünk a kapcsolatot emailben: (customersdesiretrustfirm@gmail.com)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...