2012. október 5., péntek

Anyalázó

Szerző: Fakirma

Gyűlölöm a mókás fejtörőket
A gyerekek hálátlan disznók, most már biztosan tudom. Ennek ékes példája Bendő fiam, aki nem csak magasságban nőtt 20 centivel felém, hanem úgy tűnik, intellektuálisan is, és ebből egyáltalán nem csinál titkot. Se itthon, se a külvilág előtt. Tegnap például fogadott a matematika tanárával, hogy az ő anyukája biztosan nem tudja a másodfokú egyenlet megoldóképletét (nagyjából ez volt az első pasi, aki ilyen komoly szellemi teljesítményt nézett ki belőlem, no ez a megdicsőülés sem tartott sokáig). Itthon pedig legújabban logikai feladatokkal bombáz, s én nap mint nap csúfos kudarcot vallok. Három napja szívat a következő feladattal:
Felváltva mondunk számokat növekvő sorrendben harmincig, az nyer, aki előbb kimondja a harmincas számot. Nyilván nem egyesével számolunk, akkor már a második nap rájöttem volna, hogy nekem kell kezdeni a győzelemhez (vagy Bendőnek, most hirtelen nem tudom pontosan). Az elhangzott összeghez egytől hatig adhatunk hozzá számokat. Például én kezdésként ötöt mondok. Akkor Bendő mondhat hatot, hetet, nyolcat, kilencet, tízet vagy tizenegyet. Ha mondjuk nyolcat mond, akkor én választhatom a kilencet, tízet, tizenegyet, tizenkettőt, tizenhármat, vagy a tizennégyet. Aztán Bendő jön egy minimum eggyel, de maximum hattal nagyobb számmal. És így tovább. Tök mindegy mit mondok, mindig ő nyer. Basszus, segítsetek, anyai tekintélyem utolsó morzsái most tűnnek el a semmibe! Milyen számot mondjak, hogy legyőzzem ezt a pattanásos anyalázót?!

14 megjegyzés:

anyus írta... [Válasz erre...]

Tiszta hülye vagy h ilyesmit játszol vele.
Egy gyerekkel focizni kell, birkózni, csúszdázni, bicajozni, legföljebb marokkózni, de ÉSZJÁTÉKOT semmiképpen!! :D

Ildikó írta... [Válasz erre...]

számolj visszafelé
ha 30 tól indulunk
és 1-6- ig mondhatunk számokat, (tehát minimum a két szám együtt 6+1) úgy kell variálni:
30-7-7-7-7=2

tehát indulunk:
2
a másik mond egy számot x
te: 2 + 7-x
ő
y
te
2 + 7 (X+x-7) + 7-y


ez 16

utána így 16+7=23

a következő 23+7=30

tehát a lényeg, hogy te mondd a 2-őt, 9-et 16-ot, 23-at és a 30-at

ezen az elven az összes többi sor is kiszámolható

ha nem érted a gondolkodásmódot szívesen más számokkal is kiszámolom, abban jobb vagyok mint a leírásban

Ildikó

Ildikó írta... [Válasz erre...]

jó tudom, nekem már gyerekkoromban ráált az agyam (anyám szerint), hol is van a busz ajtaja? - akkor ez a busz bal oldala, tehát a képen balra megy

anyuka2 írta... [Válasz erre...]

Baaaaszki! Ildikó, te egy zseni vagy! Na jó, mondjuk a 30-as játékot nem értem, de nagyon tudományosan hangzik a levezetés. De a busz! Milyen egyszerű a megoldás, én meg mennyit törtem a fejem rajta!

Névtelen írta... [Válasz erre...]


Egyetértek Anyussal, ilyesmibe én nem fognék bele, már a matematikai problémát sem értem :) Szerintem a szülői nagyságunk része, hogy lazán elismerjük, hogy vannak területek, ahol nem vagyunk jók. De szerintem Ti ezt élvezitek, vagyis ez csak egy játszma, nem?

Réka

Fakirma írta... [Válasz erre...]

No de Ildikó, milyen országban?:) Amúgy a számos feladatot Ember is elmagyarázta nekem tegnap, és pont ugyanezt mondta, csak nem ilyen szépen! Tényleg zseni vagy!:)
Igen játszma, vagy társasjáték, mint ahogy nálunk az egész gyereknevelés az. Csak azt nem értem, miért veszítek mindig én? Akár marokkóról, akár birkózásról, akár leckeírásról, vagy fülmosásról van szó. De majd meglátjuk, ki nevet a végén!:)

Szofi írta... [Válasz erre...]

Te, a tökéletes fogsoroddal, amikor a kölykök mind fogszabályzóval kummognak :)

Szofi írta... [Válasz erre...]

Asszem megvan a következő biznisz ötletem: Amint kinőnek a gyerekek az óvodás korból, már nem lehet annyira lehúzni a szülőket, ha nem vagy edző, vagy nyelvtanár.
Jobb híján az öregedéstől való félelmükre apellálhatsz, így lehet mindenféle kondicionáló tornákat tartani, de azt meg megspórolják magukon, és futnak, meg bicikliznek a sóherek.
Ellenben a kamaszokkal szembeni frusztráltság legyőzésére agytorna klubot fogok tartani. Majd előveszem a régi logika jegyzeteimet, egy kis platónt, meg a Hölgy és a tigrist.

A címe az lesz, hogy
Agytorna, a szellemi önvédelem,
a trend-felzárkóztatónak meg mondjuk Utcai harcos

Fakirma írta... [Válasz erre...]

:D
Szofi, erre ráéreztél:tegnapelőtt kaptam meg az alsó fogszabályzómat: most már semmilyen szögben nem érnek össze a fogaim, úgy táplálkozom mint a dédi műfogsor nélkül, csak rondábban nézek ki. Sebaj, sok vidám percet szerzek a családomnak.
Még most szólok, ha nem akartok Szofi agytornájára járni,versenyistálló helyett adjátok waldorf iskolába a gyerekeket!:)

Névtelen írta... [Válasz erre...]


Persze, a csak pici gyerekesek még nem érzik át a probléma mélységeit. Jómagam annál kevésbé, hogy előbb haraptam volna le a nyelvemet, semhogy a szüleimnek valami illetlenséget mondjak. Mert bezzeg az én időmben...
Azért ne csüggedj Fakrima, majd eljöhet még a waldorfos idő is. Verhetetlen leszel csücsökmanó készítésben :)

Réka

Katica írta... [Válasz erre...]

óóó, Szofi, te milyen egy naiva vagy még. Hát Platónnal sokra nem mész majd a kamaszfiadnál, annyit mondhatok. A matek, fizika és nyelvtankönyvedet vedd elő, mert égni fogsz sokat előtte. @Irma: én már ezen túl vcagyok, ez a számolós nálunk kb. egy-másfél éve volt, úgy látszik Béni annyival öregebb Bendőnél pont. plusz egy matekzseni (mert nemcsak szívdöglesztő, hanem lángész is, azt még nem mondtam), szóval én hamar beletörődtem, hogy úgyse nyerhetek. Plusz a sakk. Még el se kezdtük, de már mattot kaptam, kábé úgy szoktuk. Most már kábé semmiben sem vagyok jobb nála, pláne ami versengéses, mert ő versengő típus, én meg sose voltam az igazán. Már jobb palacsintát is süt mint én, szóval ennyi, eddig tudtam villogni, mostantól meg jöhet az égés, pláne mióta fizikát is tanulnak.

anyus írta... [Válasz erre...]

Lányok, megvilágosodtam! Hálás vagyok nektek, végre látom a pozitív oldalát is annak, ami miatt folyamatosan szívok, mióta az első gyerekem suliba került. Az enyémek nem szeretnek gondolkodni. Hurrá.

Fakirma írta... [Válasz erre...]

Dednek nagyon drukkolok! Az angol oviban majd kikupálják!:)

Fakirma írta... [Válasz erre...]

No, a palacsintasütős meccset szívesen elveszteném, sajna Bendő zsenialitása idáig még nem terjed. Köszi Katica, most már tudom, hogy van, amiben verhetetlen vagyok!:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...