2012. április 9., hétfő

Heti Muníció: Kőkemény hasizmok

Szerző: Fakirma
Kezek a lapockán, mintha vakaróznál
A napsütés megérkeztével minden évben megszületik bennem az elhatározás, hogy májusra én leszek a játszótér legdögösebb anyukája. Az idén a szokásosnál jobb esélyekkel indulok, eltekintve attól, hogy már megint egy évvel vénebb lettem. Az idén ugyanis a téli zsírpárnáktól máris sikerült megszabadulnom. Ennek semmi köze a világbajnok túrórudi fogyókúrámhoz, a módszer egyszerűbb: szép sorban megváltam a bölcsességfogaimtól, ami darabonként átlagosan egy hetes kényszer-koplalást jelentett (maradt 28 fogam, ha jól számolom, ez még hét fogyókúrára elegendő). Ez a jó hír. A rossz meg az, hogy a testemhez tartozó egykori  izomkötegek megsemmisültek, s úgy csüng rajtam a bőr, mintha beültem volna a mosógépbe egy 90 fokos mosásra. Különösen hastájékon ciki a helyzet, ahol megszokásból egy kis zsírdepó mégis maradt (talán a cicikből csúsztak oda?). A katasztrófahelyzetre való tekintettel előkapartam kedvenc hasizomgyakorlat sorozatomat, remélem, Ti is kedvet kaptok hozzá! Májusban pedig megtarthatjuk a versenyt  a játszótér legszebb hasú anyukája címért.

A gyakorlatsor - bár azt ígéri -  természetesen nem tesz csodákat, viszont az a jó benne, hogy készen kapod, s nem kell gondolkodnod, milyen gyakorlatokat vessél be hasad kockásra mintázódása érdekében (én szeretem testmozgás közben is kerülni az intellektuális kihívásokat). A gyakorlatsor 10 elemből áll, mindegyikből 20-at szoktam csinálni, s utána még a kondicionáló női tornás múltamból is előkaparok néhány gyakorlatot. Szerintem alapnak nagyon jó, és gyerekkel a fejen/hason is kivitelezhető.

A módszer egy afrikai világutazó nevéhez fűződik, aki sokat bolyongott Ázsiában is. Utazása során szállta meg az ihlet, s a világ gazdagabb lett egy újabb kockahas-recepttel.

Az első képen láthatod a helyes kartartást, jól figyeld meg, egyébként hiába kínzod magad, a hasizmaid csak röhögni fognak rajtad! Eszedbe ne jusson teljes felüléseket végezni, elég a képeken látható hasprés is. A hangsúly a különböző lábszár- és lábfej tartásokon van, ha végigkínlódod mind a tíz pozíciót, állítólag az egész hasfaladat megdolgoztatod. Fetico azzal kecsegtet, hogy ha heti ötször naponta húsz ismétlést csinálsz (vagyis mindegyik gyakorlatból húszat), akkor két hónap után elkezd látszódni a felső három izomfodrod (nem tudom, hogy néznek ki az izomfodrok, nekem elég hullámos a hasam, de szerintem azok nem izmok, csak a négy terhesség narancsbőre). A sorozatok között lehet 15-20 másodpercet pihenni. Fetico felhívja a figyelmet arra, hogy a gyakorlásnál a lelki szemeink is a hasizmon legyenek (arról nem ír, mi az eredménye, ha csak a lelki szemeinkkel tornázunk).

 Térdek felhúzva, lábfejek egymás felé fordítva. Ne tévesszen meg az ábra, Ember rosszul rajzolta, a lábujjaidnak össze kell érniük, mintha csámpás lennél. A gyakorlat alatt a nemi szervek körüli izmok kínlódnak.
Talpak egymásnak nyomva, térdek széttárva, röhejes testhelyzet, viszont dolgozik az alhas és a ferde hasizmok is.
Lábak megemelve, térdek összenyomva, lábujjak egymás felé fordítva. Ha kitartó vagy, ettől lesznek gyönyörűséges  alhasi izomfodraid.
Ebben a testhelyzetben valószínűleg megint nem a legelőnyösebb formádat mutatod: térdek szét, lábfejek alsó része össze, jöhet a hasprés, mindent bele ferde és alsó hasizmok!
Lábak összezárva, nyújtva az égnek merednek. Itt kezd a helyzet reménytelenné válni: dögunalmas és fárasztó, gondolj a bikini-szezonra!







 A lábak terpeszben vannak, vödör nélkül is garantáltan viccesen fogsz festeni. A hasizmaid felső részei viszont nem röhögnek.





Ez a legszadistább gyakorlat, én nem is tudom tisztességesen megcsinálni. Jobb láb nyújtva a talaj felett 10 cm-rel, bal láb pedig behajlítva. Én csalok: nem emelem fel a nyújtott lábamat.
A nyolcadik gyakorlatnál értelemszerűen bal láb nyújtva, a jobb hajlítva.
A gyakorlat végzéséhez súly helyett egyszerűbb valamelyik kölyködet (vagy többet is) a combodra ültetni. Imádni fogják. Te nem annyira: oldalt fekvésből emelgeted magadat, elég melós, a ferde hasizmaid fejlődnek tőle.
Remélem, tetszik a gyakorlatsor és sikerült kedvet csinálnom! Embernek pedig köszönet a szép rajzokért, ígérem, meghálálom, nyáron büszkén feszíthet a strandon szép hasú felesége oldalán!
                                                                                                                                                                       

11 megjegyzés:

anyus írta... [Válasz erre...]

Ember nagyon ügyes, sztem a lábujjakkal kapcsolatban is csak azért tévesztett, mert lekötötte a figyelmét a nemi szervek körüli izmok húzódása.

anyuka2 írta... [Válasz erre...]

Én ma délelőtt váltam meg az első bölcsességfogamtól, a közeljövőben pedig sorra búcsúzom a többitől is. Úgy érzem, már soha többé nem megy le semmi a torkomon. Majd ha annyi kiló leszek, mint te, Irma, belevágok a hasizomgyakorlatokba, egyelőre a kanapéról nincskedvem felállni!

Fakirma írta... [Válasz erre...]

No, Anyus, most lelkiismeret-furdalásom támadt, hogy szegény Embert olyan rosszul tartom itthon, hogy hasizomgyakorlatok rajzolása közben is azok a bizonyos izmok húzódása köti le a figyelmét.
Kitartás Anyuka2,a negyediktől már vigyorogva és karcsún fogsz megválni, ezt garantálom!

Névtelen írta... [Válasz erre...]

Akár belefogok, akár nem, a hasizmaim szuperul fájtak, annyira nevettem. Állítólag a sok nevetés is erősíti a hasizmokat.
Kicsit szadista a gyakorlat. Nektek gyerekek mellett van erőtök? Amúgy a hasizom erősítést érdemes futással, vagy úszással kombinálni, mert ezek égetik a zsírt. Meg mellé ügyelni kell az evésre is. Ha nem megy le zsírpárna, nem látszik az alatta alakuló izmocska.
Azért vigyázzatok, én múltkor hasizom erősítési céllal tornáztattam magamon a gyerekeket és kijött az aranyerem, ami csak szülésnél szokott.
Remélem Fakirma mire kockás lesz a hasam, előrukkolsz valami jó stria ellenes varázslattal, akkor abszolút tökéletes nő leszek.

Réka

Szofi írta... [Válasz erre...]

Nálam csak a lelki összeszedettségen múlik, ha az nincs, lazán ráfogom a gyerekekre.
Azért is jobb a futás, mert ahhoz el kell menni, és kis eséllyel ugrálnak rajtam közben a gyerekek. Ha valakivel mégis előfordult ilyesmi, írja meg mindenképp.

Egyébként a rajzok szokás szerint szuperek. csak remélni tudom, hogy még nem úgy nézek ki hátulról, mint a nyitókép.

Fakirma írta... [Válasz erre...]

A nevetés sok mindenre orvosság,de arra még nem gondoltam, hogy a hasizmaimra is jó, lehet, hogy inkább nézegetni fogom ezeket a gyakorlatokat:). Igen, az a baj (különösen hason), hogy a háj eltakarja a szép kis izmocskákat, s hiába bizonygatom, hogy ott vannak, Ember csak röhög rajtam (és az ő hasizmai szépülnek, mármint a nevetéstől). Én futással kombinálom az erősítést, de szerintem az evés számít a legtöbbet (mármint a nem-evés).
Nem, nem mindig van erőm a gyerekek mellett, de aztán elfut a méreg, és csak azért is csinálom, és jól esik egy kicsit magammal foglalkozni, és tényleg megéri, testnek-léleknek egyaránt! Persze a negyven évem korlátai már behatárolják a lehetőségeket, de jó érzés, hogy a határokon belül még hajlandó a testem "szót fogadni". Szóval kitartás, nevess sokat, akár a saját kis pocódon, az enyém legalábbis nagyon vicces tud lenni!:)
A stria nagy mumus, nekem mázlim van, alig vigyorog rajtam néhány pici, de azok nagyon kitartóak.

Lotte írta... [Válasz erre...]

Iszonyú jó érzés úgy belebújni egy farmerba, hogy a cipzár lazán, hasbehúzás nélkül felfut és cseppet, épp csak úgy szexisen, lötyög is picit. Ha nagy ritkán elérem ezt az állapotot, (mondjuk egy bölcsességfog elvesztése kapcsán - részvétem!!! szájzár van?)el vagyok ennek örömével egy darabig. De a három szülés óta letettem arról, hogy valaha is kockás hasam legyen (igaz, előtte sem volt). Persze, már önmagában az is élmény, ha legyőzve a lustaságot tornázik az ember. Apropó Ember! Nincs kedve képregényeket rajzolni a blogra? (Különösen a hurkás kép tetszett, zseniálisan hömpölyög a háj!)

Fakirma írta... [Válasz erre...]

:))A hömpölygó háj nekem egy kicsit fájt, mert azt feltételezem, talán én lehetek az ő múzsája...

Lotte írta... [Válasz erre...]

Ilyet feltételezni!!!

Névtelen írta... [Válasz erre...]

Nagyon alpári vagyok, ha megkérdezem, miért kell kihúzni ezeket a bölcsességfogakat? Esetleg nem tudott kibújni?

Réka

Fakirma írta... [Válasz erre...]

Hát nem azért húzták ki, hogy vékonyabb legyek:). A Kettő alsó nagyon csúnyán megadta magát, az egyik ketté is tört, állítólag ilyenkor a felsőket is ki kell húzni, hogy ne harapjak az ínyemre,de ez szerintem hülyeség, persze az orvosnak nem mertem ellentmondani, csak tátottam a számat.:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...