2012. április 21., szombat

Rózsás hangulatban

Szerző: Fakirma

Napok óta hanyagolom a blogunkat, de tegnap irigyen vettem észre, hogy míg én a kölykökkel csatározom, addig Lottén és Szofin úrrá lett a tavaszi mámor, s ezt még meg se próbálják véka alá rejteni. Nem tűrhettem tovább ezt az állapotot, így hát ma délután elhajtottam magam körül mindenkit, hogy szemétdombunk kupacán   üldögélve végre én is hozzátehessem onleányi rózsás hangulatomat a többiekéhez. Szofi jóslata azonban még nem vált valóra, nem a kertben, hanem a lakáson belül dédelgetem a virágaimat. Mert a rózsákhoz  - különösen ha nem igaziak -  szenvedélyes érzelmek fűznek. Szenvedélyem talán onnan fakad, hogy szeretek a határokon táncolni. A rózsa motívum pedig a határesetek gyöngyszeme: nehéz elkülöníteni a bájosan romantikust a förtelmesen giccsestől. Az én tűrésküszöböm rózsa-ügyben amúgy igen magas. Így például  bármiféle jöttment rózsás dobozt kritika nélkül zárok a szívembe (és otthonomba). Elismerem, így egy kupacban tényleg egy kicsit rázósak, de elszórva a lakásban roppant vidítóan hatnak. Annyira szeretem őket, hogy még a port is rendszeresen letörlöm róluk.



Az Ázsia Centerben van egy pipec lakberendezési bolt, aminek semmi köze a kínaiakhoz (ha létezik ezen a világon ilyen egyáltalán). Régi felújított bútorokat és múlt századelős cuccokra hajazó kiegészítőket árulnak borsos áron. Ez a készlet is onnan való, kaptam hozzá pumpás szappantartót is, de összetörte egy unokatesó, épp gyógyulófélben van (mármint a szappantartó, a kétbalkezes rokont nem bántottam). A fogkefetartó nyomi, nem férnek bele a fogkefék, ezért a körömvágó ollók laknak benne. Szebb napokon a kis tálkában is virítanak rózsácskák, csak most nem látszódnak a beleszáradt tengeri sótól.



A törölközőtartó is a cuki kütyük boltjából való, sajnos ez sem egy túl praktikus darab, csak egy helyen lehet rögzíteni a falhoz, ezért lefeg. Az akasztó részén a bunkó túl nagy, a sztenderd ikeás törölközőket nem lehet felakasztani rá. Nem gond, mióta nincs szappantartónk, törölközőre sincs szükségünk.




Íme, a kislányruhafronton vívott Rózsák harca az undok Helló Kitty-k és Hercegnők ellen (a rózsák állnak győzelemre, de aggasztóan növekszik a ruhásszekrénybe orvul besurranó rajzfilmfigurás darabok száma)!



Amikor reggel azzal ébresztettem Embert, hogy megálmodtam egy művirág csokrot az asztalunkra, hahotázva közölte, hogy imádja a humoromat. Amikor este meglátta a selyem rózsacsokrot a hálónkban, csak annyit mondott, hogy egyáltalán nem vagyok vicces. Ki érti a férfiakat?
A virágok mögött megbújó ócska fotel viszont tényleg a büszkeségeim közé tartozik. Rengeteg pénzért szereztem be a kárpitanyagot a kárpitos mesterrel együtt, és újjá varázsoltattam a padláson talált bútordarabot. A ház szelleme azóta ebben a fotelban lakik és feltétel nélkül  imád engem.



Otthonunk ékköve a stilizált rózsamintás partvis. (Most, hogy jobban szemügyre veszem, lehet, hogy nem is rózsa, csak valami közönséges virág?!). Lapát nem tartozott hozzá. Vagy elkapkodták az orrom elől.



Ikea-fészekrakó ösztönöm hozadéka a két párna. Nem tartoznak a házi kedvencek közé, kommersz tucatdarabok, ráadásul a sok bébiétel és toalett-tréning sem tesz jót a küllemüknek. 




Ez a pihe-puha paplanhuzat feminin külleme ellenére mindenki kedvence. Még a férfivá válás rögös útján bandukoló Bendő is leszúrt a múltkor (ez már nagyon férfiasan megy neki), hogy miért nem a rózsás ágynemű került az ő ágyába a nagymosás után.


S végül itt a leggyönyörűbb darabom, a porcelán valami-tartó. Ott búslakodik az éjjeli szekrényemen üresen, mert még nem jöttem rá, mi kerülhetne bele. A valami nem lehet magasabb 2 cm-nél és az átmérője se haladhatja meg a 10 centit. Valakinek van valami épkézláb ötlete?




10 megjegyzés:

agyrágóbogár írta... [Válasz erre...]

tudom ajánlani még a rózsa ruhát is :)
http://www.agyragobogar.com/rozsa-ruha.html

Fakirma írta... [Válasz erre...]

:))Úgy tűnik, ma dúl a rózsás hangulat!

anyus írta... [Válasz erre...]

A fogszabályzód nem fér bele?

Névtelen írta... [Válasz erre...]

Az én fő-fő kedvencem a rózsás csatocska. A kislányom is odavan érte.
Milyen csoda volt a nagymamám kertjében, amikor minden nap végigszagolgattam a rózsákat. A kedvencem a sárga és a fehér volt, nagyon lusták voltak a vörösekhez képest. És milyen vicces volt, amikor megszagoltam és egy bogárka elkezdett benne döngicsélni. Kár, hogy a csatoknak nincs illatuk.
Például én biztosan rózsás csatokat tartanék a rózsás szelencében. Akkor talán nem tűnnének el titokzatosan. A fogszabályzós ötleten mennyit nevettem, de mi van, ha egy vendég kíváncsian kinyitja és hoppá, ott nevet egy fogszabályzó?

Réka

Fakirma írta... [Válasz erre...]

A fogszabályzó belefér, a fogaimmal együtt. Állandót kapok, had röhögjön rajtam az egész világ, ne csak éjszaka az uram!
A rózsás csattokról meg is felejtkeztem, pedig nálunk is lakik jó pár (és nálunk is egyfolytában eltünedeznek, a fogszabályzós fogaim mellé lehet, hogy bepakolom őket:))
Utálom a kertet, de egy rózsabokorra nagyon vágyom. Az én kedvencem a sárga és a piros. Volt egy kertünk, ahol néha még novemberben is virított egy-egy virágocska.

Névtelen írta... [Válasz erre...]

Lehet, hogy pici rózsákkal kéne díszíteni a fogszabályzót, hogy csökkenjenek az ellenérzések.
Amúgy nem tudjátok, hol lehet sokféle színben rózsás csatot kapni?

Réka

Fakirma írta... [Válasz erre...]

:))megkérdem a fogdokit, mennyivel lenne drágább a rózsás darab. Én az Ázsia Centerben szoktam venni (nem tudom melyik szárnyban a földszinten középen, ahol a szökőkút van), csitt-csatt változatot is, és azt a másik kicsi fogasat, amin selyem rózsácskák vannak.

anyuka2 írta... [Válasz erre...]

Miért nem tartasz benne füldugót? Éjjel meg használhatnád, és akkor Farkas üvölthetne kedvére, hogy mamacici.

Fakirma írta... [Válasz erre...]

:))Ja, meg egy erényövet, amit a melleimre lehet húzni!(ahogy elnézem a tejfogyatkozós méreteimet, azt hiszem, az erényöv simán elférne a fogszabályzó, a rózsás csattok és a füldugó mellett...)

anyuka2 írta... [Válasz erre...]

Hááát Irma, Isten nem ver bottal (mondjuk azt nem tudom, miért is kéne vernie téged). Eljött az az idő, amikor a satnya, korcs mellű húgod Pamela Andersonnak érezheti magát melletted :-)
(Bocsi, ezek az én nagy pillanataim)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...