2013. május 27., hétfő

Az a gyanús, aki nem gyanús - gyanús vagyok én is?

Szerző: Lotte

Rácsok mögé zárt valóság
Ma reggel a Klubrádiót hallgattuk otthonunkból a főváros szívébe hatolva. Igazi idegrendszeri átmozgató edzés volt, különösen a nemzetközi lapszemle, amelyben a Gyurcsány-kormány idején a Külügyminisztérium sajtófőnöki székében ülő újságíró, Szelestey Lajos tallózta (szinte kéjesen) a Magyarországot negatív színben feltüntető cikkeket.
Egy zürichi lapnak többek között egy leszbikus fotós számolt be arról, hogy azért hagyta el az országot, mert "úgy érezte megfullad, mert a politika behatolt a családjába". Aztán Ungváry Rudolf , aktív politikai közíró (Ungváry Krisztián történész édesapja) német nyelven megjelentetett újabb szösszenete következett. Ungváry Rudolfé, aki 2010-ben Gyurcsány Ferenc és Lendvai Ildikó oldalán a Demokratikus Charta tüntetésén halkan és tagoltan elmondta, hogy "a kurva anyját annak, aki az én magyarságomat kétségbe meri vonni!"


A mai klubrádiós lapszemlébe is jutott tőle egy gyöngyszem, ugyanis a Deutschlandfunk idézte a német közrádiónak adott nyilatkozatát. Ebben elmondta, hogy a "fasizmus egy mutáns változata bontakozott ki Magyarországon."
Az író szerint ez azt jelenti, hogy "a felszínen egyáltalán nem venni észre a folyamatot, például az érintettek tagadják, hogy ők antiszemiták lennének, tehát feltalálják a nem antiszemita antiszemitizmust. A Nyugatnak (az erkölcsi piedesztálon álló nagybetűsnek) pedig jelenleg nincs ellenszere, hogy feltartóztassa ezt az álcázott, nem fasisztoid fasizmust, ami szintén magyar találmány. Orbán Viktor miniszterelnökről, akit egyeduralkodónak titulál kijelenti, hogy "a politikus már a kezdettől fogva azt állította, hogy a magyarok a turulmadár jegyében a vér és rög alapján közösséget alkotnak". (???) Ungváry szerint "ma Magyarországon a lakosság nagy része a Führert akarja", s Lukács Györgyöt citálva kijelenti: "a buták forradalma zajlik."
Ez aztán az árnyalt és a demokratikus felfogástól túláradó elemzés!
Summázzuk csak egy kicsit Ungváry Rudolf állításait. Szerinte tehát azok, akik szerint Orbán Viktor politikája helyes, fasiszták és antiszemiták, hiába állítják magukról, hogy nem fasiszták és nem antiszemiták. Attól még azok. Még tán akkor is, ha maguk sem tudják. Hmm. Egy emlékezetes jelenet jut eszembe erről a Tanú című fimből. Idézzük csak fel:


Ungváry érvelését hallgatva kezdem magam Pelikánnak érezni. Hisz Ungváry-Virág elvtárs megmondta a tutit. Eszerint gyanús vagyok magam is, ürgebőrbe varrva.

1 megjegyzés:

Névtelen írta... [Válasz erre...]

Elképesztő ezeknek az embereknek a nyilatkozgatása, és ami szomorú, a német média kommentár nélkül elfogadja ezeket a bornírtságokat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...