2012. december 29., szombat

Karácsonyi ajándék-legek

Szerző: Fakirma

A legkényszeresebb
Kényszeres perfekcionistáknak készült a hóember kiegészítő szett. Azokban a háztartásokban nélkülözhetetlen alapkellék, ahol nincsenek felesleges cuccok. Ha körbenézel a lakásban, és sehol egy félig rohadt sárgarépa, elrongyolódott sál, vagy csorba szén-darab, akkor Neked feltétlenül ajánlom ezt a kedves meglepetést. A kivitelezés igényes: szépen megmunkált fa sárgarépa és gombok, pihe-puha plüss sál és nyári surda-sapka várják a havat. Addig is a sál unokahúgom nyakát melegíti, s gondolom a sapó előbb-utóbb feltűnik sógorom kobakján. Sejthetitek, ők nem válogatósak, simán beérik azzal, amit mások a hóemberükre aggatnak...




A legidegölőbb
A gyöngyös kirakós játékban nem az a legnagyobb bibi, hogy ronda a végterméke. Már csak azért sem, mert a játék a legritkább esetben jut el abba a stádiumba, hogy a vasalóval összeforraszthatjuk a sorba rendezett műanyag biszbaszokat. Frusztráci-tolerancia szintjüket csiszolni vágyó szülők számára remek ajándék. A játék elméleti háttere zseniális: ha kicsi vagy, még nincs agyad a megfelelő vizuomotoros koordinációhoz. Ha nagy vagy, már agyban lazán végrehajtod a feladatot, de sajna a kezed túl lapát ahhoz, hogy a műanyag pöckökre illeszd a kis lófaszkákat (ezt a szép szót Anyustól nyúltam).



A legfiatalosabb
Karácsony előtt megesküdtem volna, hogy a Munchkin nevezetű társasjáték lesz karácsonyunk sztár-ajándéka. Javaslom, ha húsz évesek elmúltatok, ne vegyétek meg a kamaszkölykötöknek ezt a társast, bármekkora is a rinya érte. A játékszabályok elképesztően bonyolultak. S mire megérted, rájöhetsz arra, hogy teljesen felesleges volt a sokórás intellektuális erőfeszítés. Ugyanis a játék lényegét alkotó kártyalapok minden körben felülírják a játékszabályokat. Ami az egyik körben még megöli a szörnyet, az a másik körben már szart sem ér. A harmadik körben galamblelkületű Ember üvöltött, és most először aggódtam komolyan az életéért. Bendő szerint az a baj, hogy ez a játék csak a fiataloknak való. A Gazdálkodj okosan-on  szocializálódott generációnknak gőze nincs a szerepjátékokról: tufaagyunkkal azt hisszük, hogy ha hatot dobunk a kockával, akkor hatot kell lépnünk. Szívás.



A legcsaládbarátabb
A Csótánypóker viszont közelebb hozza egymáshoz a generációkat: rövid, szórakoztató, a szabályokat még én is megértem, ráadásul  sokat lehet nevetni játék közben. Segítségével akár egy öt éves is megtanítható arra, hogyan kell szemrebbenés nélkül hazudni. Megnyugtató felfedezés, hogy Embert még mindig megerőltetés nélkül át tudom verni.



A legtoleránsabb
Benedek Elek meséje a Csúnya királyfiról és a Szép királykisasszonyról tényleg nagyon kedves ajándék, főleg ronda pasiknak. A történet tanulsága szerint a legocsmányabbak is lenyúlhatják az álomnőt egy kis furfanggal. A csinos apák, illetve a csinos férjjel rendelkező anyák is nyugodt szívvel megvehetik a könyvet a gyerekeiknek. Hátha ők nem lesznek annyira csinosak, vagy ha mégis, akkor sem árt egy kis toleranciára nevelés.



A legcukibb
Az idei kedvencem a Borsószem királykisasszony. A játék során a kényes kiscsaj ágyát kell megvetni, ami az ágy alá helyezett borsószem miatt nem is olyan könnyű feladat. Piszok drága játék, de nem bánom, hogy megvettük, jelenleg a lányszobánkban uralkodó giccsparádé legméltóbb ellenpólusát képezi. Ha ránézek Borsószem királykisasszonyra, mindig úgy érzem, hogy egy szörnyen intellektuális, nevelési kérdésekben igényes anyuka vagyok.


A legleleplezőbb
Az Escape nevezetű társas idén elnyerte az Év Játéka címet. Gondolom azért, mert 10 perc alatt véget ér: ennyi idő alatt kell egy templomból a kincsekkel megrakodva kimenekülnünk. A játék során egy CD-n aláfestő zene szól, majd 10 perc után a templom összeomlik. Ha addig együttes erőfeszítéssel nem sikerül lelépnünk, akkor mind odaveszünk. Igazi csapatépítő játék. Már az első körben kiderül, ki az áldozat típus és ki az élősködő szemétláda, aki a kijáratnál várja, hogy a többiek összeguberálják a megfelelő mennyiségű drágakövet a meneküléshez. Nálunk is kiderült. Nem árulom el, ki a család gecihuszára, az viszont nem titkok, hogy enyém a Mártír Anya cím.


A legzombibb
A munkahelyemen az óvónénik mesélték, hogy az év slágere a Monster Barbie. Most ünnepélyesen megesküszöm, hogy ez a hányadék, soha, semmilyen körülmények között nem teheti be a lábát az otthonunkba. (Királykisasszony most jött ide mellém, s riadtan kérdezi Mama, ez büdös? És van olyan gyerek, akinek ilyen babája van?) Akkor inkább még egy plüss unikornis Terhes Barbie-val a hátán.



A legperverzebb
Mosom kezeimet, erre a gyöngyszemre Szofink talált rá az interneten. Ne kérdezzétek, milyen kulcsszót  üthetett be a keresőbe. Tanulságos darab: az életre nevelést nem lehet elég korán elkezdeni.



A legszemélytelenebb
A Mesélő Breki elmondja az esti mesét a gyerekeknek helyettünk. Segítségével még azt a tíz percet sem kell a kölykünkkel tölteni, amit eddig kénytelenek voltunk feláldozni értékes időnkből a lefekvés körüli szertartások miatt. Szeretnék szemtől szembe találkozni azzal az emberrel, aki ilyen szörnyeteggel lepi meg a gyerekét. Biztos, hogy nem az empatikus szülőbarát-énem bújna ki belőlem, s azt hiszem, egy műpéniszt ajánlanék az illetőnek (nemtől függetlenül).
A legfunkciótlanabb
És végül egy egészen értelmetlen ajándék felnőttek számára. A teafű nehezék megakadályozza, hogy a filter cetlije belecsússzon a teánkba. Köszönjük Neked Szofi, hogy erre is ráakadtál a neten!

15 megjegyzés:

anyus írta... [Válasz erre...]

Nem mondod Fakirma h neked még sosem ázott bele a papír a teádba???

Fakirma írta... [Válasz erre...]

:D
Szörnyen finnyás vagyok. A papírt még kibírom, de egy teaáztatta filternehezékkel már nehezen birkózna meg a gyomrom.

Névtelen írta... [Válasz erre...]


Engem is halálosan ingerelnek az életmegkönnyítő hülyeségek. Egy időben a kapocs helyett cérnával rögzített papír volt divat tea fronton. Amúgy akit nagyon zavar, az csipesszel is rögzítheti a papírt a teás tartály széléhez. Engem nem zavar (én is igénytelen vagyok), csak az anyósom szokása.
De a zombi barbie halálos bűn az emberiség legvédtelenebb rétege ellen.

Réka

Fakirma írta... [Válasz erre...]

Nohát, sosem gondoltam még arra, hogy a világ kettéosztható teafilter-rögzítő fan-okra, és anti-teafilterrögzítőkre!

anyuka2 írta... [Válasz erre...]

Én levágom a cetlit, majd kiskanállal kihalászom a filtert, ha már kiázott.

anyus írta... [Válasz erre...]

Villával. Esetleg kézzel. Ha már nem forró. Vagy ha azt hiszem h már nem forró.

Bélád., azaz a Katica írta... [Válasz erre...]

nekem szilikon eperforma teafiltertartóm van, bibí.szép is, jó, is, szeretem, a cetlit meg miért nem tépitek le a legelején, nem is értem...én mindig le szoktam szedni, mert nincs az a cetli,ami ne csúszna bele.

Fakirma írta... [Válasz erre...]

Nem értem. Miért téped le a cetlit, ha szilikon eperforma teafiltertartód van?
Amúgy nagyon izgalmasan hangzik, és el se tudom képzelni, mire való (mármint attól eltekintve, hogy teafiltert tartasz benne).

Fakirma írta... [Válasz erre...]

Én egyébként nem szedem ki, hanem a bögre alján hagyom, vagy megiszom. Csak hogy meg ne égessem a kezemet.A leégett nyelv sokkal drámaibb.

Szofi írta... [Válasz erre...]

Nahát, csak ámulok és bámulok, milyen gazdag forrásanyagra bukkantunk egy véletlenszerű mélyrefúrásnál.
Ez a cetliletépés új.
Én MEGFOGOM a cetlinél fogva, és leforrázom. Aztán már békében lóg a bögre vagy kancsó oldalán.

Katica írta... [Válasz erre...]

eperke másra nem jó, de nagyon szép. és cetli helyett egy cuki zöld szilikon levelecske lóg ki a böbre szélén. íme: http://www.google.hu/imgres?q=szilikon+eper+teatart%C3%B3&hl=en&sa=X&tbo=d&biw=1366&bih=643&tbm=isch&tbnid=YjyN48WTQYFqzM:&imgrefurl=http://darkyteablog.freewb.hu/vicces-teas-kutyuk&docid=ug9mRcZRmaiCsM&imgurl=http://m.blog.hu/sz/szivlapat/image/tea/tea.jpg&w=415&h=311&ei=fMLoULXmM8jVtAa27YBQ&zoom=1&iact=hc&vpx=578&vpy=135&dur=643&hovh=140&hovw=187&tx=67&ty=65&sig=117271345993216451386&page=1&tbnh=140&tbnw=187&start=0&ndsp=9&ved=1t:429,r:6,s:0,i:105

Katica írta... [Válasz erre...]

na még egyszer. hátha így belinkeli. http://darkyteablog.freewb.hu/vicces-teas-kutyuk
ha lejjebb görgestz, ott van eperke. egyébként ha valaki tudja hol lehet,szóljon lécci, én egy sárga tengeralattjárót szeretnék már régóta!!!

Szofi írta... [Válasz erre...]

Hú, ezek nagyon jók. A teaalattjárót ismertem, meg te eperkédet, de az teagardrob most egészen letaglózott.

motymoty írta... [Válasz erre...]

Nekünk tengeralattjárónk van, még sosem használtuk, ellenben minden évben hisztizhet az akitől kaptuk, hogy miért nem használjuk, mikor olyan hasznos.

A munchkin akkor is idegölő, ha az ember ismeri a szabályokat.. :)

Szofi írta... [Válasz erre...]

Ez a tengeralattjáró eleve csak átlátszó edényben érdekes.
Egy teázót el tudnék képzelni sok ilyen kütyüvel, de otthon az ember tényleg nem tud minden nap örülni, és röhögni, hogy milyen vicces bigyója van.
KIvéve, ha nagyon kézreálló cuccról van szó.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...