2012. december 4., kedd

Toalett Gender: Baglyos

Szerző: Fakirma

Bécs méltán a világ egyik legélhetőbb fővárosa. A titok nyitja valószínűleg abban rejtőzik, hogy a részletekre is gondosan ügyelnek. Legalább is ez villant át az agyamon, amikor beléptem a madárcsicsergéstől hangos toalett előterébe. Azonnal megértettem, hogy az emberi kreativitás és a filozófiai mélységek nem mindennapi találkozásának lehetek szemtanúja:A sejtelmesen megvilágított vitrinben mesebeli -szőrből, tollból és műanyagból összetákolt - baglyok várják a gyanútlan pisilni/kakilni/hányni vágyókat:
A  mikrofonból egyébként nem ők huhognak, csupán közönséges énekesmadarak segítik az ellazulást. A madárfóbiám szempontjából végül is  egyre megy.
A körültekintő tervezésnek köszönhetően mégsem fenyeget a veszély, hogy elveszítjük realitásérzékünket ebben a varázslatos mesevilágban: az ajtókat ékesítő táblák letisztult formái nem csak azt üzenik, hogy nőnek és férfinak lenni egyszerű küldetés ezen a világon, egyszersmind visszavezetnek minket a valóságba:


A burjánzó természet és a sivár emberi lét közötti kontraszt szembetűnő. Én például rájöttem, hogy szívesebben lennék ragasztott bagoly, mint piros háromszög:


A disszonanciát  finoman oldja a lépcsősor, ahol a villanykörtékről fityegő Disney-maszkok :félreérthetetlenül azt üzenik, hogy élni szép. Bécsben pedig különösen:


6 megjegyzés:

Szofi írta... [Válasz erre...]

A Cserpes tejivó vécéjében is madárcsicsergés van, sőt madár, madáretetővel, a plafonon(!) százszorszépes virágos rét.

Csak hogy bizonyítsam, Budapest menő város. Baglyok viszont nincsenek.

Névtelen írta... [Válasz erre...]


Én a mosdókban is a letisztult formákat kedvelem, úgy tűnik. Még a madárcsicsergést talán értem, amennyiben az a cél, hogy az egyéb hangok diszkréten belesimuljanak a csicsergésbe (bár ez akár kissé disszonáns is lehet). De a Mickey egér csak úgy jöhetne szóba, hogy egy ragasztott bagoly éppen tépné szét a vitrinben.

Réka

Fakirma írta... [Válasz erre...]

:)))
Azt bírom benned Réka, hogy olyan praktikus földhözragadtsággal gondolkozol!:)

Névtelen írta... [Válasz erre...]


Hm, kicsit kétes ez a bók :) Na, majd ha szépen megszülök és újra éteri jelenség leszek, akkor lehet, hogy emelkedettebb ötleteim is lesznek (addig is írhatnántok tuti szüléskönnyítő tippeket).
Amúgy Szofi, most szeretnék panasszal élni, mert a tejivóban nem észleltem a madárcsicsergést (remélem nem miattam hallgattak el az érzékeny jószágok).

Réka

Szofi írta... [Válasz erre...]

Réka, az nem úgy van, hogy csicseregnek, mint a bolond, hanem úgy félpercenként trillázgatnak, mint a valóságban.
Ezek nem Disney madarak.

Névtelen írta... [Válasz erre...]


Lehetséges, hogy fél perc alatt mindent elintéztem? Vagy annyira természetesek voltak a trillázások, hogy fel sem tűnt. Esetleg mégis pont kikapcsolták őket.
Ha legközelebb sem hallok semmit, akkor megyek a fülészetre (vagy a szülészetre).

Réka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...