2012. november 24., szombat

Angyalposta

Szerző: Onleány   


Angyali Csomagküldő Szolgálattal segít idén is a nehézségekkel küzdő családokon a Nagycsaládosok Országos Egyesülete. A NOE 2006 novemberében indította el karácsonyi szeretetcsomag akcióját, mellyel a szervezethez karácsony tájt növekvő számban befutó kéréseket igyekszik teljesíteni. Sok család számára a mindennapi betevő előteremtése is nehézségekbe ütközik, így az ünnep közeledte csak szorongást, félelmet kelt bennük. Az Angyali Csomagküldő Szolgálat a „sok kicsi sokra megy” elvéből kiindulva működik, hogy a nehéz helyzetben levő családoknak is szebb, boldogabb karácsonya lehessen.
Az angayali gondoskodás egyik szép példája, hogy egy tavalyi megajándékozott család idén jelentkezett, hogy mivel kicsit már jobban megy a soruk, szeretnének megajándékozottból immár ajándékozóvá válni. Sok adományozó az ünnep elmúltával is szívén viselte „karácsonyi családja” sorsát, s az ünnep elmúltával, az év további részében is támogatják őket. A hetedik évébe lépő kezdeményezésre nemcsak egyéni jelentkezések érkeznek, hanem nagycsaládos csoportok és más közösségek is összefognak a családok érdekében.
A szervezők idén is várják olyan családok, közösségek jelentkezését, akik örömmel segítenék a karácsonyi akciót, és vállalnák, hogy egy-egy család névtelen angyalaivá váljanak az idei karácsonyra. Tavaly 400 csomagot sikerült közvetíteni, idén legyen  imég több család számára gondtalanabb az ünnep!
A családok leginkább tartós élelmiszereknek, édességnek, játéknak, könyvnek, meleg ruhának örülnek. A csomagon a NOE (1056 Bp., Március 15. tér 8.) címét kell feltüntetni. Az angyalok jelentkezését a noe@noe.hu címen várják. A jelentkezésnél segít, ha megjelölik az "angyalok", hogy milyen jellegű ajándékot küldenének: pl. elsősorban lánynak/fiúnak való ruhát, cipőt stb. Az Egyesületnek küldött levél tárgyában a következőt kell feltüntetni: ACSSZ 2012 – angyalok.


0 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...