2013. augusztus 5., hétfő

Házi színház

Szerző: Lotte    

Emlékszem, mikor gyerekként debütáltam balatoni nyaralásunk utolsó napján a búcsúest műsorában mint amerikai szabadságszobor. Mézzel alapozva, aztán belisztezve, fehér lepedőbe burkolva magasodtam összetolt székek tetején a közönség soraiban ülő anyukák és apukák felé. Nem rémlik már, mi volt az előadás veleje, s miért éppen a Szabadságszobrot formáztam (ne feledjük, akkor még javában Kádár-rezsim volt!), csak az érzés maradt meg, hogy nagyon-nagyon készültünk. Napokra lekötötte a kéthetes nyaralás során verbuválódott gyerekbandát a készülő Nagy Fellépés.
Most saját gyerekeim arcán láttam ugyanezt a feszült várakozást.
Nyaralásunk egy része kibővült családdal telt, s mikor a legnépesebb számban volt jelen a família, a gyerekek műsorral örvendeztettek meg bennünket. Tüskeböki fiúcsapatokat megszégyenítő lazasággal táncolt egy R-GO számra (igazi nyáresti csikidam hangulatot teremtve). Busafej - rangidősként - a rendezői széket foglalta el, s meg kellett birkóznia testvérei: a hisztis díva és az öntörvényű sztár allűrjeivel, valamint az előadás közben millió darabra tört pohár problematikájával. Ráadásul még maga is fellépett egy műsorszám erejéig - megmentve és átbillentve egy kritikus holtponton az előadást. A Riki-tiki tévi című opuszból adott ízelítőt. Csupamosoly aztán pörgős szoknyácskájában balettozott, apró lábujjain spiccelt, sőt még a "zsötét" is megugrotta párszor - s mindössze egyszer fenyegette a tévét lezuhanással a szökellés.
Ének, tánc, próza - komplett nyáresti gálaműsor volt, pecsétekkel megnyomott "igazi" belépőjeggyel, színházi széksorokkal, körülbástyázott színpaddal, hűsítő italkínálattal (csapvíz, szívószállal) és eligazító táblákkal. (Azért élelmesek a csemetéim, mert nemcsek belépőjegyet adtak, de belépőt is szedtek: a következő napi jégkrémüket így büszkén fizethették ki saját zsebből.)
Lehet, hogy elfogult vagyok, de nekem tetszett az előadás...

4 megjegyzés:

Fakirma írta... [Válasz erre...]

Nagy disznóság Lotte, hogy csak most mesélsz a Nagy Produkcióról! Ha tudom, átküldtem volna hozzátok Szendvicsgyereket, ő imádja az ilyen fellépéseket, s bármilyen produkcióban igen tehetséges!:)

lotte írta... [Válasz erre...]

Szendvicskét várjuk szeretettel, de új projekt van, kávézót nyitottak a gyerekek a teraszon. Ha barista vagy felszolgálói ambíciói is vannak, jöjjön mihamarabb, mielőtt új fejezet nyílna. Tüskeböki megkérdezte rendelés közben rövid-, vagy hosszúlépést kérek-e? Azt hiszem, ez sok mindent elárul káros szenvedélyeinkről...

Fakirma írta... [Válasz erre...]

Kisszendvics gintonicban erős mióta Szofiéknál járt, és Szofi férje bevezette a nagybetűs életbe a köyköt. (amúgy nem hullott ki az ablakon és a mérgezés tüneteit sem mutatja). Szerintem simán integrálódik a csapatotokba:)

lotte írta... [Válasz erre...]

Felvéve!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...