2013. augusztus 16., péntek

Isten hozott!

Szerző: Lotte    

A szülészeteken az anyukák jó ideje egy csinos kis dobozt kapnak ajándékba. A PromoBox csomagja több, mint egyszerű termékminta-kollekció: a születés kitüntetetett pillanatában egy kicsit a lélekhez is szól.
A kisbaba érkezésével kapcsolatos tudnavalók összefoglalója mellett ugyanis egy - a magyar zeneirodalom legszebb részleteit tartalmazó - cd és egy kedves ajtódísz is található benne.
Ezzel a bejárati ajtókra, kertkapukra akasztható, "Isten hozott" feliratú ajtódísszel az új kis jövevény érkezésének örömét adhatják tudtul a szomszédságnak a családok.
Ma Veronában, a hotelünk bejáratán megtaláltam e kedves szokás olasz alteregóját. Errefelé kék és
rózsaszín ajtódísszel köszöntik a fedélzeten a kisbabákat. A szálloda egyik alkalmazotjának kisfia született az éjjel, ezért a szalagos dísz (az üvegfelület miatt nehézkesen fényképezhető) fotocellás  ajtón.
Olaszország hasonló demográfiai problémákkal küzd, mint hazánk, itt is egyre inkább érzik, hogy fontos ilyen apró, de szívet melengető gesztusokkal is üzenni a szomszédoknak, az "utca népének", hogy az új élet születése felett érzett öröm nemcsak a családoké, de egy kicsit mindannyiunké is. (Szemléletbeli változást is sugall: ne csak a veszteséget és a gyászt tudassuk másokkal, osszuk meg a "jókedvet, bőséget" is.)  Jó volt ma délben belépni a San Pietro Hotel kapuján. Isten hozott, kis Mario! 

2 megjegyzés:

Névtelen írta... [Válasz erre...]

Tök jó szokás lenne, és tudom, hogy volt pályázat, de ez a magyar verzió olyan színtelen, jellegtelen, hogy nem volt kedvem kitenni. Nem passzol a funkciójához.

lotte írta... [Válasz erre...]

Képzeljétek, ma kiderült, hogy a megszületett kisfiú nagymamája magyar! Kicsi a világ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...