2013. április 2., kedd

KitűNő - Az elfeledett Napkirálynő

Szerző: Lotte   

A Napkirálynő
Néhány napja egy baráti beszélgetés alkalmával hallottam róla: Napkirálynő, "Sun Queen". Micsoda nagyszerű név!
Ekként volt közismert néhány évtizede szerte az Egyesült Államokban Telekes Mária, akinek neve - szégyellem bár, de -  számomra tökéletesen ismeretlenül csengett.
Egy méltatlanul elfeledett, kiváló magyar tudósnőről van szó, akinek tudományos munkássága és szabadalmai a mai napig hatást gyakorolnak a világ energiatermelésére.
1934-ben a The New York Times összeállításban, mely a korabeli Amerika tizenegy legsikeresebb hölgyéről szólt, egyetlen tudósnő szerepelt, aki nem más volt, mint a magyar származású Telekes Mária.
2012-ben posztumusz választották be Steve Jobsszal és Gábor Dénes fizikussal egy időben a Feltalálók Nemzeti Dicsőségcsarnokába (National Inventors Hall of Fame), melyet egy amerikai nonprofit szervezet, az Invent Now gondoz, s az emberiség javát szolgáló újítások elismerését, bemutatását és bátorítását szolgálja.
A világ számon tartja, mi magyarok alig tudunk róla valamit. Nyomoztam utána a világhálón, de még egy Wikipédia oldala sincsen! Egyetlen komolyabb írást találtam róla a Természet Világa 2009-es számában, Rédey Soma tollából. Ebből szemezgetek, hogy megtudhassuk, ki is volt ez a kedves mosolyú tudósnő.
1900. december 12-én született Budapesten, Telekes Aladár bankigazgató nyolc gyermeke közül a legidősebbként. Elemi iskolába az Angolkisasszonyokhoz, majd a Sophianum katolikus leánygimnáziumba járt, s 1920-ban kezdhette meg tanulmányait a budapesti tudományegyetemen, ahová 1895 óta iratkozhattak be nők is.  
Matematika-fizika szakon szerzett diplomát, majd Ribáry István fizikus professzor mellett dolgozott asszisztensként és szerezett doktori fokozatot fizikai-kémia területen 1924-ben. Még ebben az évben látogatott el hozzá nagybátyja, a Clevelandban élő konzul, Ludwig Ernő. Ettől a találkozástól kezdve élete jelentősen megváltozott: nagybátyja hívásának eleget téve Amerikába költözött.
Egy évvel később a clevelandi Biofizikai Intézet kutatólaborjában kezdte meg munkásságát, ahol az agysejtek sugárzását kutatták. Komoly eredményeket ért el: például egy általa készített elektromos fényképezőgéppel meg tudták mérni az agysejtek infravörös sugarait. (Ne kérdezzétek, ez mire jó, de elképesztő teljesítménynek tűnik.)
1939-ben Bostonba költözött, ahol a Massachusetts Institute of Technology tanáraként és kutatójaként folytatta pályafutását. Innentől kezdve munkássága leginkább a napenergia felhasználása köré összpontosult. A modern kori napenergia-hasznosítást célzó kutatások és kísérletezések már az ipari forradalomtól kezdve felélénkültek Európában és Amerikában, s a XX. század derekára egyre inkább fontossá vált ezek hatékonyságának fokozása, az erre irányuló kutatások finanszírozására pedig egyre komolyabb összegeket fordított az állami és az üzleti szféra is, különösképp az Egyesült Államokban.


Az első napház
Egy ilyen, magántőkéből finanszírozott csoport tagja, majd 1940-től vezetője lett Telekes Mária, akinek fő feladata a napenergia-átalakítás lehetőségeinek kutatása volt. Legnagyobb problémáját a hőtárolás kérdése jelentette, erre talált megoldást a magyar tudósnő a kémiai hőtárolás segítségével, méghozzá a glaubersó használatával. Ő tervezte az amerikai sajtó nagy érdeklődése mellett a világ első napházának fűtésrendszerét  is a Boston melletti Doverben. Ez volt az első kizárólag napenergia hasznosításával fűtött kísérleti lakóház. A házba a Telekes Máriával rokonságban álló magyar család, a Némethy família költözött. (1948 nagy telét ugyan nem bírta a kevés napsütés mellett a ház, de megépítése óriási jelentőségű volt. Csak épp kiegészítő fűtést kellett hozzá tervezni.)
Telkes Mária a napenergia hasznosítására vonatkozóan számos szabadalmat jelentett be. Egyik legsikeresebb találmánya a második világháború amerikai pilótái számára kifejlesztett napenergiával működő tengervíz-sótalanító berendezése volt. Komoly problémát jelentett, hogy a háborúban a szerencsétlenül járt, tengerre lezuhanó repülőgépek pilótáinak, ha sikerült is túlélniük a szerencsétlenséget, az ivóvízhiánnyal is meg kellett küzdeniük. Telekes szabadalmaztatott egy saját maga által tesztelt felfújható, napenergiával működő berendezést, amely naponta körülbelül 1 liter víz lepárlására volt alkalmas. A műanyag, átlátszó focilabdára emlékeztető eszköz belsejében volt elhelyezve egy fekete filcpárna, melyet a sós vízbe kellett mártani, és a hő hatására a gömb belső felületén csapódott le az édesvíz. A szabadalmat sorozatgyártás követte és a háborúban minden pilóta felszerelésében elhelyeztek egy ilyen berendezést.
Tervezett ezenkívül egy napenergiával működő hússütőt is (hiába, praktikus háziasszony volt!), amely Indiában vált elterjedtté, ahol a magas napsütéses órák száma garantálta a háziasszonyoknak, hogy az ételeik kellőképpen átsüljenek a berendezés segítségével. A találmány nagy sikerét itt is az egyszerű elven alapuló működése és könnyű hétköznapi használata, valamint a készülék alacsony fogyasztói ára jelentette.
Telekes munkásságát és sikerességét jelzi több mint száz tudományos publikációja, húsz szabadalma és az általa elnyert tizenkét nemzetközi kitüntetés (köztük az Amerikai Tudományos és Kutatás-fejlesztési Hivatal díja). Egyetemi oktatóként, majd később nagyvállalatok tanácsadójaként dolgozott, részt vett több állami megbízású tengerészeti és űrkutatási programban is. Kutatási eredményeinek jelentősége – a napenergia hasznosításának továbbfejlesztése – az 1970-es évek olajválsága óta tovább fokozódott, ezért további napházak építésén dolgoztak a korábbi tervek és eredmények felhasználásával.
Telkes Mária megőrizte magyarságát, élete végén hazahívta az a bizonyos édes "rög".  
Kilencvenöt évesen tért haza, s még abban az évben (1995) hunyt el Budapesten.
 

88 megjegyzés:

Névtelen írta... [Válasz erre...]

Hihetetlen, hogy milyen jelentőségű tudós, és még csak nem is hallottunk róla!
Ráadásul nem is egy bomba, vagy hasonló hiábavalóság fűződik a nevéhez, hanem igazi hasznos holmik:)

szofi írta... [Válasz erre...]

A hagyomány továbbél, tavaly ezüstérmes lett a magyarok napháza:

Egy ezüstérmet és egy különdíjat gyűjtütt be az ODOO nevű magyar napház a Solar Dechatlon Europe 2012 versenyen. A különdíj a belső kialakításért járt, a második helyezést pedig a "nagyversenyben", a mérnöki tervezésre és kivitelezésre kapta a Műegyetem hallgatóiból álló csapat épülete.
Az egyik legnagyobb figyelmet kiváltó megoldás a ház passzív hűtési rendszere volt: ezt úgy kell elképzelni, mint a legvékonyabb számítógépek ventillátor nélküli indirekt hűtését. Az ODOO-ban működő hűtési szisztéma a legnagyobb melegben is tökéletesen helyettesíti a légkondicionálót.
A napelemmel, illetve napenergiával működtethető ház nettó energiatermelő, azaz több energiát hoz létre, mint amennyit felhasznál. Elemekből áll, könnyű, kamionon is szállítható, és pár nap alatt felállítható (egymás után akár többször is).
A győztes egyébként a német ECOLAR projekt lett, amely mindössze három ponttal kapott többet az ODOO-nál.

http://nol.hu/tud-tech/masodik_lett_a_magyar_naphaz

lotte írta... [Válasz erre...]

De jó!

Névtelen írta... [Válasz erre...]

What's up everyone, it's my first pay a visit at this web page,
and article is truly fruitful in favor of me, keep up posting such articles or reviews.


Also visit my site :: best reviews

Névtelen írta... [Válasz erre...]

Kedves Szerzők!

Nagyon megörültem ennek a cikknek, hiszen a hölgyről ezelőtt én sem hallottam soha. Egy ismerősöm azonban felhívta a figyelmemet egy hibára: A hölgy neve Telkes Mária, nem pedig Telekes, ezért nem találtak róla szócikket. Valójában magyar nyelven is létezik: http://hu.wikipedia.org/wiki/Telkes_M%C3%A1ria
Ha van rá módjuk, talán érdemes javítani. Egyébként nagyon tetszik a blog, rendszeres olvasója leszek!

OCEAN FINANCE AND MORTGAGES írta... [Válasz erre...]

Hitel ajánlat!!!

Godswill Hitel cég itt, hogy bármilyen hitelt kell 24 órán belül. a hitel cég már eddig közül az elso 5 hitel cégek internetes évtizedek óta. ha szüksége van egy sürgos kölcsön, hogy rendezze bármilyen tartozás kérjük vegye fel velünk a cégünk e-mail címét az alábbi részletes leírást cég kapcsolattartó e-mail: godswillloancompany@gmail.com

OCEAN FINANCE AND MORTGAGES írta... [Válasz erre...]

Hitel ajánlat!!!

Godswill Hitel cég itt, hogy bármilyen hitelt kell 24 órán belül. a hitel cég már eddig közül az elso 5 hitel cégek internetes évtizedek óta. ha szüksége van egy sürgos kölcsön, hogy rendezze bármilyen tartozás kérjük vegye fel velünk a cégünk e-mail címét az alábbi részletes leírást cég kapcsolattartó e-mail: godswillloancompany@gmail.com

Névtelen írta... [Válasz erre...]

Szüksége van sürgős hitel?
* Nagyon gyors és sürgős átutalás a bankszámlájára
* Visszafizetése kezdődik kilenc hónap után kap a pénz a

bankszámlájára
* Alacsony kamatláb 2%
* Hosszú távú törlesztési (1-30 év) időtartama
* Rugalmas hitelfeltételek és a havi fizetés
*. Mennyi ideig tart, hogy finanszírozza? És elküldése után a hitelkérelem,

Akkor számíthat, hogy az előzetes választ kevesebb, mint 24 óra és

finanszírozás keretében 72-96 óra, miután megkapta a szükséges információk

tőled.

Lépjen kapcsolatba a törvényes és engedélyezett kölcsönt cég meghatalmazott
hogy a pénzügyi támogatás egyéb országokban.
További információk és a hitelkérelmi nyomtatvány útján Kapcsolatot teremteni

e-mail: trustloan87@gmail.com

Üdvözlet,
Mr.Anthony Dave.
Vezérigazgató (CEO)
Trust Loan Company

SAFEGATE FINANCE írta... [Válasz erre...]

Garancia Hitel ajánlat


Szüksége van egy személyi kölcsön, vagy egy üzleti hitel?
a hitel ajánlatot a legjobb és megbízható ajánlatot.
Hitel összege: 1,000.00 EUR-ról 20.000.000 €
futamidő: 1-15 év
kap a hitel jóvá 24 órán belül
lépjen kapcsolatba velünk további információért
vállalati e-mail: (safegateglobalfinancehome@gmail.com)

SAFEGATE FINANCE írta... [Válasz erre...]

Garancia Hitel ajánlat


Szüksége van egy személyi kölcsön, vagy egy üzleti hitel?
a hitel ajánlatot a legjobb és megbízható ajánlatot.
Hitel összege: 1,000.00 EUR-ról 20.000.000 €
futamidő: 1-15 év
kap a hitel jóvá 24 órán belül
lépjen kapcsolatba velünk további információért
vállalati e-mail: (safegateglobalfinancehome@gmail.com)

Unknown írta... [Válasz erre...]

Szüksége van egy sürgős hitel fizeti ki a számlákat? Ha igen, kérjük lépjen kapcsolatba velünk még ma, és megszerezni a kívánt hitelösszeg
Cég Kapcsolat E-mail: (patriotictrustfundinc@gmail.com)

george írta... [Válasz erre...]

Hogy a hitel ma alacsony aránya jelentkezz most kölcsönöket kapnak, amelynek mértéke a 3% Jelentkezz most ez növelheti az üzleti nagyobb magasság. Kínálunk kölcsön üzleti és személyes emberek, ha szüksége van egy kölcsön indítani egy vállalkozást, vagy kölcsön fizeti ki számláit nem fel velünk a kapcsolatot (georgeanderson.loanfirm255@gmail.com), és most kap kölcsönt a cég ... Azt teszi a legjobb hitel szolgáltatásokat.

Hitel ajánlat

george írta... [Válasz erre...]

Hogy a hitel ma alacsony aránya jelentkezz most kölcsönöket kapnak, amelynek mértéke a 3% Jelentkezz most ez növelheti az üzleti nagyobb magasság. Kínálunk kölcsön üzleti és személyes emberek, ha szüksége van egy kölcsön indítani egy vállalkozást, vagy kölcsön fizeti ki számláit nem fel velünk a kapcsolatot (georgeanderson.loanfirm255@gmail.com), és most kap kölcsönt a cég ... Azt teszi a legjobb hitel szolgáltatásokat.

Hitel ajánlat

Khalifa Steve írta... [Válasz erre...]

Jó napot mindenkinek.

Szüksége van egy kölcsön? Ön, az adósság? Kell kezdeni a üzleti és tőke? Szüksége a hitel vagy finanszírozási bármilyen okból? Segítséged van végül itt, adunk hitelek csak 2 %-os olcsó és megfizethető bárkinek, ha érdekel, kérjük lépjen kapcsolatba velünk ma: ma a khalifafinancialcompanies@gmail.com, és kap kölcsönt.

Szolgáltatásaink gyors és megbízható, hitelek alkalmazása után 3 órán belül jóváhagyják. Kínálunk hitelek minimum 2.000 legfeljebb 10 millió euró. We are tanúsított, és a magány 100 % biztonságos, Amerikai Egyesült Államok. Többé aggódnia a hitel vagy finanszírozási és írjon nekünk ma, e-mailen (khalifafinancialcompanies@gmail.com) keresztül, és kap egy azonnali hitel jóváhagyásának ma.

george írta... [Válasz erre...]


Kell kölcsön pénzt? Kérjük, forduljon hozzánk további információért e-mailben. (georgeanderson.loanfirm255@gmail.com)

Hitel ajánlat

george írta... [Válasz erre...]

Szüksége van hitel indítani egy vállalkozást? Én vagyok az ügyvezetője Anderson cég kínálunk mindenféle hitel , vállalati hitel , személyi hitel, diákhitel , és az üzleti hitelek , Ha érdekli a kölcsön van , írjon nekünk e-mailben ::: (georgeanderson.loanfirm255@gmail.com) .

hitel ajánlat

george írta... [Válasz erre...]

Szüksége van egy személyes vagy üzleti hitel stressz nélkül és gyorsan jóváhagyása? Szüksége van egy sürgős hitel ma? Lépjen kapcsolatba velünk e-mailben (georgeanderson.loanfirm255@gmail.com)

george írta... [Válasz erre...]

Szüksége van egy személyes vagy üzleti hitel stressz nélkül és gyorsan jóváhagyása? Szüksége van egy sürgős hitel ma? Lépjen kapcsolatba velünk e-mailben (georgeanderson.loanfirm255@gmail.com)

george írta... [Válasz erre...]

Vagyok regisztrált kormány jóváhagyta és engedélyezett hitelező, hogy ad hitelt a különféle, például fizetős nap, Személyes, jelzálog, Business, autó hitelek súlyos és az érdekelt felek számára egy nagyon olcsó megfizethető kamatláb 2% Kapcsolat most (georgeanderson.loanfirm255@gmail.com)

Hitel ajánlat

CAMILA PEDRO írta... [Válasz erre...]

Keres egy kölcsön? Ön a megfelelő helyen a hitel megoldások itt! Global Finance Limited ad hitelt a cégek és magánszemélyek egy alacsony és megfizethető kamatláb 2%. kérjük, forduljon hozzánk e-mailen camilapedro93@gmail.com

Unknown írta... [Válasz erre...]

Helló,
Ennek célja, hogy tájékoztassa a nyilvánosságot, hogy Mrs. Jane Alison, egy privát kölcsön hitelező nyit egy pénzügyi lehetőséget mindenkinek szüksége semmilyen anyagi segítséget. Adunk ki hitelt, 2% -os kamatláb az egyének, cégek és vállalatok szerint világos és érthető szabályait és feltételeit. kapcsolatba még ma hozzánk e-mailben, hogy ki tudjuk adni a hitelfeltételek között, hogy: (saintloanss@gmail.com)

Unknown írta... [Válasz erre...]

Helló

én Hitel cég kínál mindenféle kölcsön
i kínálnak üzleti hitel, privát kölcsön, autó hitel, lakásvásárlási hitel, ház felújítás hitel, belföldi kölcsön, egy nagyon minimális kamatláb.
ha szüksége van egy sürgős kölcsön kapcsolati mi kölcsön vállalati e-mail: margareta.edvardy@gmail.com

Unknown írta... [Válasz erre...]

Helló

én Hitel cég kínál mindenféle kölcsön
i kínálnak üzleti hitel, privát kölcsön, autó hitel, lakásvásárlási hitel, ház felújítás hitel, belföldi kölcsön, egy nagyon minimális kamatláb.
ha szüksége van egy sürgős kölcsön kapcsolati mi kölcsön vállalati e-mail: margareta.edvardy@gmail.com

Unknown írta... [Válasz erre...]

Helló

én Hitel cég kínál mindenféle kölcsön
i kínálnak üzleti hitel, privát kölcsön, autó hitel, lakásvásárlási hitel, ház felújítás hitel, belföldi kölcsön, egy nagyon minimális kamatláb.
ha szüksége van egy sürgős kölcsön kapcsolati mi kölcsön vállalati e-mail: margareta.edvardy@gmail.com

Unknown írta... [Válasz erre...]


We are a Finance Industry Company professionals with over 15 Years Experience and a focus on providing Bank Guarantee and Standby Letter of Credit from some of the World Top 25 Prime Banks primarily from Barclays, Deutsche Bank, HSBC,Credit Suisse e.t.c.

FEATURES:
Amounts from $1 million to 5 Billion+
Euro’s or US Dollars
Great Attorney Trust Account Protection
Delivered via MT760, MT799 and MT103 Swift with Full Bank Responsibility
Brokers Always Protected

Purchase Instrument of BG/SBLC : 32%+2% Min Face Value cut = EUR/USD 1M-5B
Lease Instrument of BG/SBLC : 4%+2% Min Face Value cut = EUR/USD 1M-5B

Interested Agents/Brokers, Investors and Individual proposing international project funding should contact us for directives.We will be glad to share our working procedures with you upon request.


We Facilitate Bank instruments SBLC for Lease and Purchase. Whether you are a new startup, medium or large establishment that needs a financial solution to fund/get your project off the ground or business looking for extra capital to expand your operation,our company renders credible and trusted bank guarantee provider who are willing to fund and give financing solutions that suits your specific business needs.

We help you secure and issue sblc and bank guarantee for your trade, projects and investment from top AA rated world Banks like HSBC, Barclays, Dutch Ing Bank, Llyods e.t.c because that’s the best and safest strategy for our clients.e.t.c

DESCRIPTION OF INSTRUMENTS

1. Instrument: Funds backed Bank Guarantee(BG) ICC-600
2. Currency : USD/EURO
3. Age of Issue: Fresh Cut
4. Term: One year and One day
5. Contract Amount: United State Dollars/Euros (Buyers Face Value)
6. Price : Buy:32%+1, Lease: 4%+2
7. Subsequent tranches: To be mutually agreed between both parties
8. Issuing Bank: Top RATED world banks like HSBC, Barclays, ING Dutch Bank, Llyods e.t.c
9. Delivery Term: Pre advise MT199 or MT799 first. Followed By SWIFT MT760
10. Payment Term: MT799 & Settlement via MT103
11. Hard Copy: By Bank Bonded Courier


Interested Agents,Brokers, Investors and Individual proposing international project funding should contact us for directives.We will be glad to share our working procedures with you upon request.



Name:Richardson McAnthony
Contact Mail : intertekfinance@gmail.com

gina morgan írta... [Válasz erre...]

My name is Eszter Ádám, from Hungary, a single parent, before my husband
died he left us with so much debt, i was so confused and frustrated on how
to pay the huge debt. One day I was going through the internet I came
across a Testimony by Jörg Stephen about how GINA MORGAN helped him with a loan. So I applied for a loan of 15,000,000FT with a duration of 6
years from the Company through her mail (ginamorganloancompany@gmail.com) When I was applying for the loan I made a vow to GOD that if I get the loan I will let the world know what he did for me, to my greatest surprise, in less than 48 hours my loan was granted with an interest rate of 2%. Now i have settled my husband's debt and start up a new life and business of my own. I just fulfilled my vow.
So if you want any type of loan for as low as 2% please contact GINA MORGAN LOAN COMPANY LTD on her e-mail ginamorganloancompany@gmail.com

Unknown írta... [Válasz erre...]

Szükség van egy sürgős kölcsönre, hogy megterheljék a számláit és új üzletet kezdjen? Vagy kölcsönt keresel, és mindig kölcsönt vállaltok a bankok vagy hitelintézetek ellen? Itt van esély arra, hogy visszaszerezze az életét és kapja meg a kölcsönöket, amire be kell fektetnie. Ha szüksége van egy sürgős kölcsön kapcsolatot FILIPPA kölcsön cég most.
Vegye fel a kapcsolatot E-mail: filippa.abramoincorp@gmail.com

Unknown írta... [Válasz erre...]

Szükség van egy sürgős kölcsönre, hogy megterheljék a számláit és új üzletet kezdjen? Vagy kölcsönt keresel, és mindig kölcsönt vállaltok a bankok vagy hitelintézetek ellen? Itt van esély arra, hogy visszaszerezze az életét és kapja meg a kölcsönöket, amire be kell fektetnie. Ha szüksége van egy sürgős kölcsön kapcsolatot FILIPPA kölcsön cég most.
Vegye fel a kapcsolatot E-mail: filippa.abramoincorp@gmail.com

Unknown írta... [Válasz erre...]

Helló
Sürgős hitre van szüksége? Fizetni vagy pénzt keresni a vállalkozásának javítása érdekében.
Elutasítottad?
Bankok és egyéb pénzügyi intézmények?
Jelzálogot vagy keresd meg a jelzáloghiteledet, amennyit itt vagyunk, hogy dolgokat tegyünk a pénzügyi problémákkal szemben, amelyeket az embereknek adunk. Pénzügyi segítségre van szüksége rossz hitelekkel vagy pénzzel. A befektetést a társaságba 2% -os ésszerű mértékben kell megfizetni, amit szeretnék.
A média azt fogja mondani, hogy megbízhatunk, segíthetünk és segíthetünk.
Köszönjük, hogy kölcsönözze a pénzét. Lépjen kapcsolatba velünk e-mailben.
anitabrisonloanscompany@gmail.com
vagy
info@anitabrisonloanscompany.com
Név: ..................................
Kedvenc száma:
Időtartam: .......................
A név: ....................
célkitűzés:..............................
telefonszám:............................
További információ: http://www.anitabrisonloanscompany.com
Várjuk a választ.
Köszönet
Mrs. Anita Brison

gina morgan írta... [Válasz erre...]

Jó nap,
A nevem Laura Pablo, szeretnék bizonyságot tenni a jó hitel hitelezőről, aki fényt mutatott nekem, miután 2 különböző internetes hitelezőt csaltak. Elvesztettem a pénzemet, és ez összesen € 5.000 euró volt. Egy nap internetes böngészést kerestem nagyon frusztráltan, aztán találkoztam egy olyan emberrel, akit szintén becsaptak, és végül kapcsolatba került egy Gina Morgan Loan Company (ginamorganloancompany@gmail.com) nevű legit és megbízható hitelintézettel. végül megkapta a kölcsönt, úgyhogy úgy döntöttem, hogy kapcsolatba kerüljek ugyanazt a hitelminősítő céggel, majd elmondom nekik a történetemet Azt mondták nekem, hogy ne sírjak többet, mert a megfelelő választást választottam. Kitöltöttem a hitelkérelem formanyomtatványát, és mindent megtettem, amit nekem kértem, és 32 ezer euró összegű hitelösszeget kaptam e nagy társaságtól. Így tettem egy fogadalmat magamnak, hogy folyamatosan bizonyságot teszek az interneten arról, hogy hogyan kaptam a kölcsönt. Azt hiszem, mások is bizonyságot tesznek erről a becsületes hitelezőről. Sürgősen szüksége van egy kölcsönre? szívesen és gyorsan lépjen kapcsolatba a céggel e-mailen keresztül: ginamorganloancompany@gmail.com

Elena Nino írta... [Válasz erre...]

Vannak pénzügyi nehézségei? Kell egy kölcsön? elenanino0007@gmail.com

Unknown írta... [Válasz erre...]

Alvaro Martinez Hello, Jogos és megbízható Pénzügy / Hitelezőt keres? Kell egy kölcsön? Sürgős pénzügyi segítséget igényel? Szüksége van egy sürgős kölcsönre, hogy visszafizesse az adósságait, vagy tőkehitelre van szüksége, hogy javítsa üzleti tevékenységét? 2% -os kamatozású kölcsönöket kínálunk az egyéneknek és a vállalatoknak világos és érthető feltételek mellett. Kölcsönöket bármilyen összegről bármilyen célra szállítunk, ezért vegye fel velünk a kapcsolatot ma, hogy azonnali hitelt kapjon. Lépjen kapcsolatba velünk e-mailen keresztül: (safeloanglobalcompany@gmail.com)

Unknown írta... [Válasz erre...]

Alvaro Martinez Hello, Jogos és megbízható Pénzügy / Hitelezőt keres? Kell egy kölcsön? Sürgős pénzügyi segítséget igényel? Szüksége van egy sürgős kölcsönre, hogy visszafizesse az adósságait, vagy tőkehitelre van szüksége, hogy javítsa üzleti tevékenységét? 2% -os kamatozású kölcsönöket kínálunk az egyéneknek és a vállalatoknak világos és érthető feltételek mellett. Kölcsönöket bármilyen összegről bármilyen célra szállítunk, ezért vegye fel velünk a kapcsolatot ma, hogy azonnali hitelt kapjon. Lépjen kapcsolatba velünk e-mailen keresztül: (safeloanglobalcompany@gmail.com)

Elena Nino írta... [Válasz erre...]

Kedves Barátságkereső!!!

Ön bármilyen pénzügyi nehézségekkel küzd? Szeretné kezdeni a saját vállalkozását? Ez a hitelminősítő cég világszerte létrehozott emberi jogi szervezeteket, azzal a kizárólagos céllal, hogy segítse a szegényeket és az embereknek pénzügyi nehézségekkel küzdő embereket. Ha hitelhez szeretne pályázni, lépjen vissza hozzánk az alábbi e-mail címre: elenanino0007@gmail.com

Név:
Hitelösszeg szükséges:
Hitel időtartam:
Mobil szám:

Köszönöm és Isten áldja meg
BIZALOM
Elena

gina morgan írta... [Válasz erre...]

Jó napot mindenkinek! A nevem Eric Jordan, van egy gyönyörű feleségem és 3 gyerekem. Két héttel ezelőtt kétségbeesett pénz iránti igényem volt, úgyhogy gondoltam, hogy kölcsönt költöztem be, majd olyan sok rossz kézbe sodródtam, akik azt állították, hogy hitelnyújtók nem tudják, hogy mindannyian csalók. 4000 eurót gyűjtöttek tőlem, és megtagadják az e-mailt. Nagyon zavaros és frusztrált voltam, részeg voltam, egy hűséges nap, amikor elmentem a bárba egy kis italt, majd találkoztam egy régi barátommal, elmondtam neki mindazt, ami velem történt, és azt mondta nekem, hogy bemutat a GINA MORGAN HITELEZŐ KFT., azt mondta, hogy a Társaság valódi és megbízható, azt mondta nekem, hogy a Társaság segített neki és családjának. Így gyűjtöttem e-mail címét (ginamorganloancompany@gmail.com), kapcsolatba léptem vele azonnal, hazaértem, elmondta nekem a szabályokat és a szabályokat, aztán követtem, majd a kölcsön feldolgozása után kevesebb mint 24 órában megkaptam a kölcsönt € 50,000 ... Biztos vagyok benne, hogy ő is szívesen segít neked, tehát ha érdekel a kölcsön, akkor is kapcsolatba léphet vele az e-mailen: ginamorganloancompany@gmail.com

george írta... [Válasz erre...]


Különböző kölcsönöket kínálunk magánszemélyekn ek (személyi kölcsön) és együttműködnek a testületeknél, 3% -os kamatlábbal, annullonként. Ez segít Önnek pénzügyi kötelezettségei nek kielégítésében, különösen a folyamatban lévő pénzügyi világválság miatt. Kölcsönözhet 1.000 - 500.000.000 (font, euró vagy dollár) között. További információkért kérjük, lépjen kapcsolatba velünk e-mailben (dakany.endre@gmail.com) Üdvözlettel.

Hitel ajánlat

george írta... [Válasz erre...]

Keres üzleti kölcsönet? személyi kölcsön, lakáshitel, autóhitel, hallgatói hitel, adósságkonszolidációs kölcsön, fedezetlen hitelek, kockázatitőke stb. .. Vagy valamilyen okból visszautasították a bank vagy pénzügyi intézmény hitelét? Én vagyok Dakany Endre, egy magánhitelező, amely a vállalkozások és a magánszemélyek számára alacsony, megfizethető 3% -os kamatlábbal rendelkezik. ha érdekel? Lépjen kapcsolatba velünk ma (dakany.endre@gmail.com) és kapja meg a hitelét ma

Hitel ajánlat.

george írta... [Válasz erre...]

Hitelre van szüksége? kölcsönöket kölcsönadunk az egyéneknek, a vállalatoknak és az üzleti vállalkozásoknak lágy kamatlábon azok számára, akiknek komolyan szüksége van a hitelre. Ha hitelt igényel, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben (dakany.endre@gmail.com) ma.

Hitel ajánlat.

Névtelen írta... [Válasz erre...]

Jó nap,
Pénzügyi nehézségei vannak? Kérje meg a megfizethető 2%
kamat, hogy kiegyenlítse adósságait, Új üzleti vállalkozás indításához, To
bővítse vállalkozását stb., ha további információért forduljon hozzánk
a hitelről csak ezen az e-mailen keresztül: hobelmanfinance@gmail.com

MEGJEGYZÉS: Csak ezen e-mail id: hobelmanfinance@gmail.com címre lépjen kapcsolatba

Isabelle dubois írta... [Válasz erre...]

köszönöm, örömmel felhívom figyelmedet arra, hogy komoly hitelt szereltem egy hitelhitelezővel, aki 10 000 000 eurót adott át a
cég. Ha kapcsolatba szeretne vele írni, írja meg

E-mail: davidsovi125@gmail.com

gina morgan írta... [Válasz erre...]

A nevem Mária Ádám, egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hagyott bennünket, annyira zavaros és frusztrált voltam, hogy fizetném a hatalmas adósságot. Egy nap átkerültem az interneten, és rámutattam (Jörg Stephen) arról, hogy GINA MORGAN segített neki egy kölcsönt. Így 15 000 000 Ft összegű kölcsönt kértem 5 évig a Társaságtól a postán keresztül (ginamorganloancompany@gmail.com). Amikor a hitelre jelentkeztem, fogadást tettem Istennek, hogy ha megkapom a kölcsönt, a világ tudta, hogy mit tett velem, legnagyobb meglepetésemre, kevesebb, mint 48 óra alatt a hitelem 2% -os kamatlábbal történt. Most a férjem adósságát rendeztem, és új életet és vállalkozást indítottam. Teljesítette az én fogadalmat. Tehát, ha bármilyen típusú kölcsönt szeretne 2% -ig, kérjük, lépjen kapcsolatba GINA MORGAN HITELKERESKEDELMI KFT. E-mail címével, ginamorganloancompany@gmail.com

Unknown írta... [Válasz erre...]

Megkaptam a programozott és üres ATM kártyámat
visszavonja a maximálisan $ 5,000-t naponta maximum 30-ig
napon keresztül (wesleymarkhackers@gmail.com).
Nagyon boldog vagyok, mert az elmúlt héten kaptam az enyémet, és 150 ezer dollárt használtam. Wesley Mark Hackers ad
ki a kártyát csak azért, hogy segítse a szegényeket és a rászorulókat, bár illegális, de ez
valami szép. kap a tiéd a Wesley jel Hackerek ma! Csak küldjön egy e-mailt
(wesleymarkhackers@gmail.com)
vagy watsapp +16315383658

Névtelen írta... [Válasz erre...]

Jó napot, Josef Lewis, egy magánhitelező, aki kölcsönöket ad az egyéneknek, a vállalatoknak és a kormányzati intézményeknek 2% -os alacsony kamatlábbal. Tudjuk, hogy vannak olyan családok, akik fizetés ellenében élnek, és mások, akik nem tudják ellátni pénzügyi kötelezettségeiket, és ezért vagyunk itt a pénzügyi helyreállításhoz.

Pénzügyi szolgáltatásaink széles skáláját kínáljuk: Üzleti tervezés, kereskedelmi és fejlesztési pénzügyek, ingatlanok és jelzálogkölcsönök, adósságkonszolidációs kölcsönök, üzleti kölcsönök, magánhitelek, otthoni refinanszírozás, szállodai hitelek, hallgatói hitelek stb. ha érdekelt a kölcsön és mentes csalások ..

E-mail: progresiveloan@yahoo.com
Szöveg / hívás: +1 (603) 786-7565 köszönetet mond

Elena Nino írta... [Válasz erre...]

Kedves hitelkeresők!

Ön bármilyen pénzügyi nehézségekkel küzd? Szeretné kezdeni a saját vállalkozását? Ez a hitelminősítő cég világszerte létrehozott emberi jogi szervezeteket, azzal a kizárólagos céllal, hogy segítse a szegényeket és az embereknek pénzügyi nehézségekkel küzdő embereket. Ha hitelhez szeretne pályázni, lépjen vissza hozzánk az alábbi e-mail címre: elenanino0007@gmail.com

Név:
Hitelösszeg szükséges:
Hitel időtartam:
Mobil szám:

Köszönöm és Isten áldja meg
BIZALOM
Elena

24hours Loan írta... [Válasz erre...]

Jó nap regisztrált magánpénzt kölcsönadó vagyok. Olyan hiteleket adunk ki, amelyek segítik az embereket, cégeknek, akiknek frissíteniük kell a pénzügyi helyzetüket a világ minden táján, nagyon minimális éves kamatlábakkal, mint egy év alatt 2% -kal, 30 évre visszafizetési időtartamra a világ bármely részére. Kölcsönöket adunk ki az 5.000 és 100.000.000 euró között. A hitelek jól vannak biztosítva, a maximális biztonság érdekében a mi elsőbbséget élvez. Az érdeklődő személynek e-mailben kérem lépjen velünk kapcsolatba: (24hourstloancompany1@gmail.com vagy info@24hoursloan.online)

24hours Loan írta... [Válasz erre...]

Jó nap regisztrált magánpénzt kölcsönadó vagyok. Olyan hiteleket adunk ki, amelyek segítik az embereket, cégeknek, akiknek frissíteniük kell a pénzügyi helyzetüket a világ minden táján, nagyon minimális éves kamatlábakkal, mint egy év alatt 2% -kal, 30 évre visszafizetési időtartamra a világ bármely részére. Kölcsönöket adunk ki az 5.000 és 100.000.000 euró között. A hitelek jól vannak biztosítva, a maximális biztonság érdekében a mi elsőbbséget élvez. Az érdeklődő személynek e-mailben kérem lépjen velünk kapcsolatba: (24hourstloancompany1@gmail.com vagy info@24hoursloan.online)

COLLINS GUZMAN FUNDINGS írta... [Válasz erre...]

Are you blacklisted? Struggling to get a personal loan? Has your application been DECLINED due to Low Credit Score? Over COMMITTED? Affordability? But you know you can afford this loan. Loans Approved in 12hours, you can email us at collinsguzmanfundings@gmail.com

george írta... [Válasz erre...]

Szüksége van kölcsönre? bármilyen okból és sürgős szükségletként kínálunk mindenféle kölcsönöket, mint a személyes kölcsönök, az adósságkonszolidációs kölcsön, a kockázati tőke, az üzleti kölcsön, az oktatási kölcsön, az otthoni hitel és a kölcsön. 2% -os kamatlábon Ön visszautasította a bankját? Rossz hiteled van? Van fizetett számlád? Tartozol? Be kell állítania egy vállalkozást? Ne aggódj többet, mert itt vagyunk, hogy felajánljuk az esélyt, hogy kölcsönzünk. Kölcsönünk az Ön által választott összegtől függ. Ha érdeklődik, lépjen kapcsolatba velünk ezen az e-mailen: (georgeanderson.loanfirm255@gmail.com)

Hitel ajánlat.

george írta... [Válasz erre...]

Szükség van-e sürgős hitelre? Hitelek az adósság törlésére vagy a pénz kölcsönzésére. Üzleti javítása érdekében bármely bank és más pénzügyi intézmény elutasította? Szüksége van kölcsönre vagy jelzálogra? Ez az a hely, ahol meg kell nézni, itt vagyunk, hogy megoldjuk minden pénzügyi problémádat. Pénzt adunk a nyilvánosságnak. Pénzügyi segítségre van szüksége egy rossz hitelezőnek, akinek pénzre van szüksége. Az üzleti befektetések 2% -os ésszerű áron történő megfizetéséhez hadd használjam ezt a médiumot, hogy tájékoztassam Önöket arról, hogy megbízható és hasznos segítséget nyújtunk, és hajlandóak vagyunk kölcsönöket nyújtani. Lépjen kapcsolatba velünk ma e-mailben: (georgeanderson.loanfirm255@gmail.com)

Sürgős hitelek ajánlása.

Maeva írta... [Válasz erre...]

A sürgős hitelkérelemre való válaszadás
Szüksége van kölcsönre? Olyan személy vagyok, aki hiteleket nyújt a súlyos egyén között. További információért forduljon hozzám e-mailben: maeva.emanuela@gmail.com
köszönöm

Baldan írta... [Válasz erre...]

Üdv mindenkinek!
Nora vagyok, jelenleg Egerben élek. Jelenleg két gyerekkel özvegy vagyok, és májusban beragadtam egy pénzügyi helyzetben, és újra kell finanszíroznom és fizetnem a számlámat. Megpróbáltam hiteleket keresni a magán- és a vállalati hitelintézetektől, de soha nem sikerült, és a legtöbb bank visszautasította hitelemet. De ahogy Istennek lenne, az Isten MAN-ján egy kooperatív futamokra vezettem be, egy magánhitelező, aki 80 000 eurónyi kölcsönt adott nekem, és ma egy cég tulajdonosa vagyok, és a gyerekeim jól járnak abban az időben, ha kapcsolatba kell lépnie bármelyik vállalattal, biztosítva a fedezet nélküli kölcsön biztosítását, a nem hitelesítést, a társszerzőt nem mindössze 2% -os kamatlábbal és jobb visszafizetési tervekkel és ütemtervvel. Nem tudja, hogy ezt csinálom, de most nagyon boldog vagyok, és úgy döntöttem, hogy az emberek többet tudnak róla, és azt akarom, hogy Isten többet áldjon meg. Kapcsolatba léphet vele az e-mail címén: dantecooperativehelp@hotmail.com a gyors beszélgetéshez vagy a whatsapp / +35677926593

Kösz
Nora.

You need an urgent loan? Contact: georgeanderson.loanfirm255@gmail.com írta... [Válasz erre...]

Szüksége van hitelre? személyi kölcsönök? üzleti kölcsönök? karácsony kölcsön? jelzálogkölcsönök? mezőgazdasági és projektfinanszírozás? mindenféle kölcsönt adunk 2% -os kamatlábbal! Kapcsolattartási e-mail; (richardcosmos5@gmail.com)

Sürgõs kölcsönöket kínál.

Erlend Hildur írta... [Válasz erre...]

Annyira boldog vagyok ma, mert Isten megtette azért, mert nehéz időkben ment át más hitelnyújtókkal, és semmi sem működik jól, a hitem és a reményem elvesztésére törekedtem, de még mindig erősnek kell lennem és folytatni kell azt, amit keresek. Ma boldog vagyok, mert Isten a legjobb hitelintézethez irányította, és nem bántam semmit, miután kapcsolatba léptem velük, és a szívem teljesült, és megkaptam a megadott összeget, amit kértem (300 000,00 USD), a pénzt befizették számlám után két héttel a társasággal folytatott beszélgetés után, és nem bántottak nekem, és nem okozott fejfájást a kölcsön tőlük való megszerzésekor, a családtagjaim és a barátaim, akiket én nekik irányítottam, szintén megkapta a kölcsönüket, szeretnék a lfdsloans@outlook.com / whatsapp + 1-989-394-3740 telefonszámon. . és gyorsan megszerezze a kölcsönt, ez biztonságos és gyors, hiszen laza remény, hit és mindent megtesz, csak kölcsönszerzés céljából, és semmi sem működik, fogadjon el, ha megpróbálja ezt a Benjamin nevű embert, soha bármit sajnál, és a hitelkérelem jóváhagyásra kerül, és azt közvetlenül a bankszámlájára fizeti be, tehát siess most, és lépjen kapcsolatba a WhatsApp + 1-989-394-3740 telefonszámon. kérjen bármilyen típusú kölcsönt, és azt Önnek nyújtják. a legjobbakat

Apply For urgent Loan within 24 hours írta... [Válasz erre...]



Köszönhetően a Ren Money szolgáltatásainak, amelyek 200 000 dolláros hitellel segítettek abban, hogy 24 órán belül elindíthassam a vállalkozást, arra biztatok mindenkit, hogy lépjen kapcsolatba velük e-mailben vagy WhatsApp-on, gyorsak és megbízhatóak, és jó 2% -os kamatláb: gmail.com) WhatsApp + 192-03-063-228

Apply For urgent Loan within 24 hours írta... [Válasz erre...]


Kapjon 2% azonnali hitelt kevesebb, mint 30 perc alatt. Írjon nekünk e-mailben a (renmoneyservices@gmail.com) WhatsApp + 192-03-063-228 címre, és azonnal azonnali kölcsönt kap

Loan Offer. írta... [Válasz erre...]

Adósságtörlesztő kölcsönre van szüksége számlái törlesztéséhez? Ma átvegye az irányítást adóssága felett? Vállalkozási kölcsön meghosszabbítási ajánlat most? Szüksége van kölcsönre a számla törlesztéséhez? Hitelre van szüksége? Személyi kölcsönre van szüksége? Vállalkozásbővítési hitel? Vállalkozás indítása, oktatás, adósságkonszolidáció Hitel kemény pénzért Hitel bármire? Hitelvizsgálat nélkül kínálunk kölcsönt alacsony kamattal, a kölcsön 2%-ával, E-mail: (dakany.endre@gmail.com)

Sürgős kölcsön ajánlat.

Joshua benjamin írta... [Válasz erre...]

Keresett finanszírozási lehetőségeket új lakásvásárlásához, építkezéséhez, ingatlanhiteléhez, refinanszírozásához, adósságkonszolidációjához, személyes vagy üzleti célra? Üdvözöljük a jövőben! A finanszírozás nálunk egyszerűbbé vált. Lépjen kapcsolatba velünk, mivel pénzügyi szolgáltatásunkat alacsony és megfizethető, 3%-os kamattal kínáljuk hosszú és rövid kölcsön futamidejű, 100%-os garanciális hitellel. Az érdeklődő kérelmező vegye fel velünk a kapcsolatot a további hitelszerzési eljárásokkal kapcsolatban: joshuabenloancompany@aol.com

Loan Offer. írta... [Válasz erre...]

Sürgős kölcsönt keres? Vagy: Újrakezdi a pénzügyi tevékenységét? Felújítja lakása, otthona, épülete belsejét? Bérelni? Veszel autót az esküvőre? Adósságot beállítani? Projektet végrehajtani? Vagy egyéb okok miatt, ha hitelre van szüksége, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben: (dakany.endre@gmail.com)

Loan Offer. írta... [Válasz erre...]

Gyors hitelre van szüksége?

Üdvözlök mindenkit! Hitelnyújtási kapacitásunk 2 000 € és 1 500 000 € közötti ésszerű 2%-os kamattal, nagyon egyszeru és problémamentes feltételekkel. Ha felkeltettük érdeklodését, kérjük, hagyja üzenetét e-mailben: dakany.endre@gmail.com

Loan Offer. írta... [Válasz erre...]

Sürgős kölcsönre van szüksége? Személyi kölcsönt adunk? Vállalkozási kölcsönök? Lakáshitelek? Mezőgazdasági hitelek? Oktatási hitelek? Betéti konszolidációs kölcsönök? Teherautó kölcsönök? Autókölcsönök? Szállodai kölcsönök? Hitelek refinanszírozása? és még több iskolai kölcsön? Kezdő hitelek? .2% kamattal kínáljuk! Vegye fel velünk a kapcsolatot: (dakany.endre@gmail.com)

Sürgős hitel ajánlat.

Loan Offer. írta... [Válasz erre...]

Ön üzletember vagy nő? Pénzügyi zűrzavarban van, vagy pénzre van szüksége saját vállalkozásának elindításához? Ha igen, forduljon hozzánk e-mailben: dakany.endre@gmail.com

Loan Offer. írta... [Válasz erre...]

Hitelre van szüksége??? Jelentkezz még ma a 2%-os kamat elérhetőségen: (dakany.endre@gmail.com) további részletekért.

Sürgős kölcsön ajánlat.

Loan Offer. írta... [Válasz erre...]

Sürgős kölcsönre van szüksége, hogy kifizesse adósságát? Szüksége van hitelre egy új vállalkozás elindításához? Személyi kölcsönre van szüksége? Minden típusú hitelt kínálunk 2%-os kamattal. Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma a következő e-mail címen: (dakany.endre@gmail.com)

Sürgős hitel ajánlat.

Loan Offer. írta... [Válasz erre...]

Gyors, hosszú vagy rövid lejáratú kölcsönre van szüksége viszonylag alacsony, akár 2%-os kamattal? Vállalkozási kölcsönt, személyi kölcsönt, lakáshitelt, autóhitelt, diákhitelt, adósságkonszolidációs kölcsönt kínálunk Ha érdekel, forduljon hozzánk: (richardcosmos5@gmail.com)

Loan Offer. írta... [Válasz erre...]

Sürgős hitelre van szüksége? Vállalkozási kölcsönt, személyi kölcsönt, diákhitelt, autókölcsönt stb. biztosítunk. Ha felkeltettük érdeklődését, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot (dakany.endre@gmail.com)

Sürgős hitel ajánlat.

Loan Offer. írta... [Válasz erre...]

Pénzügyi válságban van? és kölcsönre van szüksége, itt a lehetőség az Ön számára. Mindenféle kölcsönt kínálunk az Ön által választott 2,000 eurótól 100 000 000,00 euróig, 2%-os kamattal. Az érdeklődők ezen az e-mail címen (dakany.endre@gmail.com) forduljanak hozzánk.

Sürgős kölcsön ajánlat.

Do you want to borrow money if yes Contact us today írta... [Válasz erre...]

Kell kölcsön pénzt? Kérjük, forduljon hozzánk további információért e-mailben. (digitalloancredits@gmail.com)

Do you want to borrow money if yes Contact us today írta... [Válasz erre...]

Pénzügyi válságban van? és kölcsönre van szüksége, itt a lehetőség az Ön számára. Mindenféle kölcsönt kínálunk az Ön által választott 2,000 eurótól 100 000 000,00 euróig, 1,5%-os kamattal. Az érdeklődők ezen az e-mail címen (digitalloancredits@gmail.com) forduljanak hozzánk.

Sürgős kölcsön ajánlat.

Loan Offer. írta... [Válasz erre...]

Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az irányítást adóssága felett? Vállalkozási hitelhosszabbítási ajánlat most? Szüksége van kölcsönre a számla kifizetéséhez? Hitelre van szüksége? Személyi kölcsönre van szüksége? Vállalkozásbővítési hitel? Vállalkozás indítása, oktatás, adósságkonszolidáció Hitel kemény pénzért Kölcsön bármire? Hitelvizsgálat nélküli kölcsönt kínálunk alacsony, a hitel 2%-os kamattal, E-mail: (richardcosmos5@gmail.com)

Sürgős hitel ajánlat.

Loan Offer. írta... [Válasz erre...]

Hitelre van szüksége? személyi kölcsönök? üzleti hitelek? jelzáloghitelek? mezőgazdasági és projektfinanszírozás? mindenféle hitelt adunk 2%-os kamattal! Kapcsolattartó e-mail; (dakany.endre@gmail.com)

Sürgős kölcsön ajánlat.

Loan Offer. írta... [Válasz erre...]

Sürgős kölcsönre van szüksége? Személyi kölcsönt adunk? Vállalkozási kölcsönök? Lakáshitelek? Mezőgazdasági hitelek? Oktatási hitelek? Betéti konszolidációs kölcsönök? Teherautó kölcsönök? Autókölcsönök? Szállodai kölcsönök? Hitelek refinanszírozása? és még több iskolai kölcsön? Kezdő hitelek? .2% kamattal kínáljuk! Vegye fel velünk a kapcsolatot: (richardcosmos5@gmail.com)

Hitel ajánlat

Loan Offer. írta... [Válasz erre...]

HITEL AJÁNLAT!!! Gondolt már arra, hogy stresszes hitelt szerezzen egy jó hírű hitelezőtől? Szüksége van sürgős kölcsönre? és megtagadják a helyi banktól? Szüksége van-e kölcsönre a vállalkozásba történő befektetéshez vagy a ház vásárlásához? Gratulálunk, ezt a közeget szeretnénk felhasználni arra, hogy mindenkit tájékoztassunk arról, hogy megbízható hiteltámogatást nyújtunk. Örömmel ajánlunk fel Önnek hiteleket 2% -os kamatlábbal minden ügyfél számára, vegye fel velünk a kapcsolatot: (dakany.endre@gmail.com)

Sürgős hitelajánlat.

Loan Offer. írta... [Válasz erre...]

Hitelre van szüksége? Ebben az esetben email: dakany.endre@gmail.com

Hitelre van szüksége? személyi kölcsönök? üzleti hitel? jelzálog? Mezőgazdaság és projektfinanszírozás, GYORSHITELEK. Hitelre van szüksége adósságai törlesztéséhez, számláinak kifizetéséhez vagy egy szép vállalkozás elindításához? ? Minden típusú hitelt nyújtunk 2% kamattal! Kapcsolatfelvételi e-mail: (dakany.endre@gmail.com)

Sürgős hitel ajánlat.

Loan Offer. írta... [Válasz erre...]

Sürgős kölcsönre van szüksége? Kínálunk személyi kölcsönt? Vállalkozási hitel? Lakáshitel? Mezőgazdasági hitel? Oktatási hitel? Konszolidációs hitel betétekhez? Teherautó kölcsön? Autó hitel? Szállodai hitel? Hitelek refinanszírozása? és még több iskolai kölcsön? Kezdő hitel? .ajánlat 2% kamattal! Lépjen kapcsolatba velünk: (dakany.endre@gmail.com)

Hitel ajánlat

george írta... [Válasz erre...]

Kölcsönre van szüksége vállalkozása, szövetkezeti vagy kisvállalkozása finanszírozásához / Szerződések / Építési munkák / Lakáshitel / Oktatási vagy személyi kölcsön a számlák kifizetéséhez? Nagyon alacsony, 2%-os kamattal kínálunk hiteleket a lakosságnak. Az érdeklődők további információért vegye fel velünk a kapcsolatot: (richardcosmos5@gmail.com).

Sürgős kölcsön ajánlat.

Loan Offer. írta... [Válasz erre...]

Vállalkozási kölcsönt, személyi kölcsönt, jelzálogkölcsönt, autóhitelt, diákhitelt, adósságkonszolidációs kölcsönt, fedezetlen hitelt, kockázati tőkét keres alacsony kamattal és megfizethető 2%-os kamattal. Válaszoljon nekünk e-mailben:(dakany.endre@gmail.com) Üdvözlettel.

Sürgős kölcsön ajánlat.

Loan Offer. írta... [Válasz erre...]

Sürgős kölcsönre van szüksége? Kínálunk személyi kölcsönt? Vállalkozási hitelek? Lakáshitelek? Mezőgazdasági hitelek? Diákhitel? Betétkonszolidációs hitelek? Teherautó hitelek? Autó hitelek? Szállodai hitelek? Refinanszírozási hitelek? és nincs több iskolai kölcsön? Kezdeti hitelek? .2% kamattal kínáljuk! Lépjen kapcsolatba velünk: richardcosmos5@gmail.com

Loan Offer. írta... [Válasz erre...]

Tanúsítvánnyal rendelkezünk a következő hiteltípusok vagy bármilyen típusú finanszírozás nyújtására: Személyi kölcsön? Vállalkozási hitelek? Adósságkonszolidációs hitel? Felújítja otthonát? Befektetési hitel? Van hitel? Személyi kölcsönök? Kereskedelmi hitelek? Kombinált hitel? Konszolidációs hitelek? Ha felkeltettük érdeklődését, keressen minket: (dakany.endre@gmail.com)

Hitel ajánlat.

Loan Offer. írta... [Válasz erre...]

Szerezzen sürgős hitelt még ma 2%-os kamattal, garanciával és megbízható ügyfelekkel világszerte. Mindenféle hitelt kínálunk 2000 eurótól 100 000 000 euróig, ma új vállalkozásba kezdhet, és azonnal kifizetheti adósságát. Kapcsolattartó e-mail e-mail: richardcosmos5@gmail.com

Loan Offer. írta... [Válasz erre...]

Hitelre van szüksége? Ebben az esetben email: dakany.endre@gmail.com

Hitelre van szüksége? személyi kölcsönök? üzleti hitel? jelzálog? Mezőgazdaság és projektfinanszírozás, GYORSHITELEK. Kölcsönre van szüksége adósságai törlesztéséhez, számláinak kifizetéséhez vagy egy szép vállalkozás elindításához? ? Minden típusú hitelt biztosítunk 2% kamattal! Kapcsolatfelvételi e-mail: (dakany.endre@gmail.com)

Sürgős hitel ajánlat.

Loan Offer. írta... [Válasz erre...]

Sürgősen hitelre van szüksége? Kínálunk személyi kölcsönt? Vállalkozási hitelek? Lakáshitel? Mezőgazdasági hitelek? Diákhitel? Betétkonszolidációs hitel? Teherautó hitelek? Autó hitelek? Szállodai hitelek? Hitelek refinanszírozása? és nincs több iskolai kölcsön? Első hitelek? .2% kamattal kínáljuk! Lépjen kapcsolatba velünk: richardcosmos5@gmail.com

Loan Offer. írta... [Válasz erre...]

Szüksége van adósságrendezési kölcsönre a számlák kifizetéséhez? Szeretnéd még ma kordában tartani adósságaidat? Vállalkozási hitelhosszabbítási ajánlat most? Kölcsönre van szüksége a számla kifizetéséhez? Hitelre van szüksége? Személyi kölcsönre van szüksége? Vállalkozásfejlesztési hitel? Vállalkozásindítás, oktatás, adósságkonszolidáció keménypénzes kölcsön bárkinek? Hitelvizsgálat nélküli kölcsönt kínálunk alacsony, 2%-os hitelkamattal, El. e-mail: dakany.endre@gmail.com

Loan Offer. írta... [Válasz erre...]

Szerezzen sürgős hitelt még ma 2%-os kamattal, garanciával és megbízható ügyfelekkel világszerte. Mindenféle hitelt kínálunk 2000 eurótól 100 000 000 euróig, ma új vállalkozásba kezdhet, és azonnal kifizetheti adósságát. Kapcsolattartó e-mail e-mail: dakany.endre@gmail.com

Loan Offer. írta... [Válasz erre...]

Hitelre van szüksége? Személyi kölcsönök? üzleti hitelek? jelzálog hitel? Mezőgazdasági és projektfinanszírozás, GYORSHITEL, Kölcsönre van szüksége adósságai törlesztéséhez, számláinak kiegyenlítéséhez vagy egy szép vállalkozás elindításához? Minden típusú hitelt biztosítunk 2% kamattal! kapcsolattartási e-mail: dakany.endre@gmail.com

Loan Offer. írta... [Válasz erre...]

Sürgősen hitelre van szüksége? Személyi kölcsönt kínálunk? Vállalkozási hitel? Jelzálog? Mezőgazdasági hitel? Oktatási hitelek? Adósságkonszolidációs hitelek? Teherautó kölcsön? Autó hitel? Szállodai hitel? Hitelek refinanszírozása? és még több iskolai kölcsön? Kezdő hitel? .2% kamatot kínálunk! Lépjen kapcsolatba velünk a következő címen: (richardcosmos5@gmail.com)

Sürgős hitel ajánlat.

Loan Offer. írta... [Válasz erre...]

Hitel ajánlat,

én Hitel cég kínál mindenféle kölcsön Ajánlom üzleti hitel, privát kölcsön, autó hitel, lakásvásárlási hitel, ház felújítás hitel, belföldi kölcsön, egy nagyon minimális kamatláb. ha szüksége van egy sürgős hitel velünk a kapcsolatot e-mailben: (dakany.endre@gmail.com)

Loan Offer. írta... [Válasz erre...]

Biztosított hitel ajánlat

2000 € és 100,000,000 € közötti kölcsönöket kínálunk minden olyan személynek vagy cégnek, aki hajlandó és képes 2%-os kamattal törleszteni. E-mail: dakany.endre@gmail.com

Loan Offer. írta... [Válasz erre...]

Szükséged van pénzre? ha igen, email: dakany.endre@gmail.com

Vállalkozási kölcsönt keres? személyi kölcsön, lakáshitel, autóhitel, diákhitel, adósságkonszolidációs hitel, fedezetlen hitel, kockázati tőkehitel 2%-os kamattal Az érdeklődők vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben:(dakany.endre@gmail.com)

Sürgős kölcsön ajánlat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...