2013. április 14., vasárnap

Ki vagy-vagy a vágyaidban?

Szerző: Onleány

Jobb anya vagy inkább jobb feleség szeretnél lenni?
Ha még ennél is jobb feleség lennék, az azt jelentené, hogy még ennél is jobb férjem van, ergo csodálatos házaséletemben már gyerekjáték lenne még jobb anyának is lenni. Fordítva viszont nem működik, úgyhogy feleség. (Szofi) 
Telhetetlen vagyok, lehetne mindkettő? Feleségként több figyelmesség, anyaként több türelem bizony jól jönne. (Lotte)
Jobb anya. Ha nem vagyok jó feleség, a férjem vidám szívvel továbbállhat, szerencsétlen gyerekeim nem nézhetnek új anya után. (Fakirma)

Ha szabadulhatnál valamitől egy gyengeséged vagy egy rossz tulajdonságod lenne?
Csakis gyengeségtől, a rossz tulajdonságaim a szexepiljeim. (Szofi)
Az idióta szorongásaimat könnyes búcsú nélkül magam mögött hagynám. (Lotte) 
Attól függ, hogy  narancsbőr a fenekemen melyikhez tartozik. (Fakirma)


Elégedett vagy a testeddel vagy ha egyet kívánhatnál változtatnál valamit?
Sosem ajánlottak fel nekem ilyesmit, mégis évtizedek óta őrlődöm a tökéletes mellek és tökéletes fogsor között. Már régóta az utóbbira szavaznék. Olyat szeretnék, amivel nem okoznék feltűnést a Földközi-tenger partvidékén. Erőset, egészségeset, szabályosat, fehéret.(Szofi)
Azt hiszem, maradnék a jelenleginél. Tökéletlen, de nem szívesen válnék meg valamely tagomtól. (Lotte)
Nem vagyok  elégedett, ha egyet kívánhatnék (és már a narancsbőrtől megszabadultam volna az előző kérdés során), akkor fiatalabb arcot szeretnék, de nem olyan filmsztárosan merev botoxosat. (Fakirma)

Ha nyernél a lottón adakoznál vagy költekeznél?
Nyilván költekeznék, de képtelen lennék nem megosztani másokkal. És csinálnék egy alkotóházat is, az mindkét kategóriába beleesik. (Szofi) 
Sok-sok földet vennék és munkát adnék. (Lotte) 
Ha nyernék a lottón, beleőrülnék, bevonulnék a diliházba, a szeretteim meg azt csinálhatnának a lóvéval, amit akarnak. (Fakirma)

Ha holnap elutazhatnál valahová, a tengerre mennél vagy a hegyekbe?
Tengerre, vagyis a partjára. De nem ám olyan nyaralósan, jó még a tavasz. Azt szeretném, ha valami (kevés) dolgom lenne egy pezsgő, de laza tengerparti városban, valami ösztöndíj-féle. (Szofi)
Egy tengerparti semmittevésben, sok-sok napsütéssel nagyon benne lennék. Csak jöjjön velünk egy jófej nörsz is, akire lelkiismeret-furdalás nélkül lepasszolhatjuk a gyerekeinket. (Lotte)
Holnap elutazom (na jó, pénteken), és a hegyekbe megyek. A tengerhez vágytam, de azért döntöttem a hegyek mellett, mert az közelebb van. (Fakirma)

Ha meglephetnéd magad egy kis szabadidővel, magad lennél vagy gyorsan találkoznál valakivel?
Azt már megszoktam, hogy magányos órákat lopjak az éjszakából, de hiába virrasztok, a barátok nem teremnek ott. Ezért inkább őket lepném meg egy kis szabadsággal, hogy legalább a közigazgatási határon belülre dugják a képüket! (Szofi)
Egy kis nyugi után (ha nem alszom át a kapott időt), szívesen körberodeóznám a rég nem látott barátokat. (Lotte)
Egyedül, egyedül, egyedül. Telefon és számítógép nélkül. Látni se bírok senkit, úgy érzem, az egész világ az én intim szférámban dorbézol éjt nappallá téve. (Fakirma)

Ha időutazást tehetnél, a közelmúltba vagy a távoli időkbe repülnél?
A közelmúltban éltem, az elég volt egyszer. Ami előtte volt, az a szüleim kora, ezért oda se mennék, nem lenne illendő. Akkor inkább legyen valami egészen más, de azt kikötöm, hogy béke legyen egészség, és lehetőleg szabad ember legyek, akármilyen rövid ideig is tartana a kiruccanás. Talán ha láthatnám Jézust...(Szofi)
A reformkor pezsgő világába szívesen beleszagolnék, összefutnék az épülő Lánc-híd tövében Széchenyi Istvánnal, de nem hagynám ki a Sztálin szobor ledöntését sem. (Lotte) 
A közelmúltba, akkor még nem voltam olyan öreg, mint most. (Fakirma)

Ha miniszterelnök lennél, a kultúrára vagy a környezetvédelemre figyelnél jobban?
A kultúrának a nagyobb hatalom nem biztos, hogy nagyobb segítségére van. A környezetnek most nagyobb szüksége van a hatalom pártfogására.  (Szofi)
Ha a kultúra, az oktatás erős, a környezetvédelemnek már kevesebb figyelem is elég. Minden fejben, lélekben dől el. De ehhez jelenleg két Klebersberg is kevés lenne. (Lotte)
Ha a világ annyira megszorulna, hogy belőlem miniszterelnököt faragna, akkor már édes mindegy lenne, hogy a kultúrára vagy a környezetvédelemre figyelnék, mindkettő teljesen döglött lenne. (Fakirma)

1 megjegyzés:

Névtelen írta... [Válasz erre...]

Éppen pár hete vettem meg a kislányomnak egy antikváriumban Andersen meséit. A Szerencsetündér sárcipője című mesére emlékeztek? Ez arról jutott eszembe, hogy Lotte a reformkorba vágyik vissza :)

Réka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...