2012. augusztus 2., csütörtök

Heti Muníció: Katica Tanya

Szerző: Fakirma

Somogyország legmélyebb bugyrából jelentem: megtaláltam a tízpontos gyerekparadicsomot. És ez most nem vicc:


A patcai álomtanya szerencsés keveréke a Szentendrei Skanzennek és a bevásárlóközpontok Kölyökparkjainak. Katicáéknál mindenki elégedett: a gyerekek azért, mert egész (esetleg több) napra elegendő csoda várja őket. Az igényes szülők pedig annak örülnek, hogy a kölykeik menthetetlenül fejlődnek.
Például megtanulhatja minden kis lurkó, hogy a dobozos tej  Múmama cicijéből származik. Az apukák pedig csorgathatják a nyálukat  a csinos tehenészlány láttán (ő még később is feltűnik a színen):


Katica tanya különleges hely: a vécén ülve is okosodik a gyerek. Minden budi belső ajtaján egy izgalmas, elgondolkodtató feladat várja a trónolókat:




A tanyán semmit sem bíznak a véletlenre, minden biszbaszt gondosan felcímkéztek, én például életemben most láttam először répaaprítót:


(Most látom, a répagép pont lemaradt a képről, bocsánat. Sokat azért nem vesztettetek.)

A didaktikus lelkületű szülők Mekkája ez a hely. Szinte lehetetlen nem fejlődni (nekem azért többé-kevésbé sikerült):


De a természetközeli spontaneitásból sincs hiány. A kukoricalabirintus kicsit kezdetleges, de a kétévesek boldogan bolyonganak benne:


Ne ijedjetek meg ettől a fergeteges kreativitástól: az a szülő sem fog csalódni, aki csupán a túlélésre játszik, s egyetlen nevelési célja a büdös kölyök lefárasztása. Itt van például egy hatalmas fedett csúszdapark:


Az éttermük zseniális: a Jokkmokk asztalok végénél (van-e, ki e  nevet nem ismeri?) egy hatalmas mászó-ugráló komplexum terpeszkedik (bor nincs, csak csapolt sör):


És nem, kedves Apukák, nem itt tartózkodik a kékszemű tehenészlány. két tehén megfejése közben. Viszont a szénakazalban található egy gumikerékből készült hinta, egy csúszda és egy gyűrűhinta (én rendeltetésszerűen használtam őket, és elég unalmas volt):


A lábbal hajtható gokart viszont tetszett:


 A felnőtt játszószobát nem próbáltam ki, már nagyon elfáradtam a nap végére, és egyébként is eleget kúsztam már bepánikolt kisdedekkel a Kölyökparkok szűk folyosóin:



Tanya lévén sok az állat. Szerintem a világ egyik legnagyobb átverése, hogy ezekből az ocsmány sertésekből készül a finom gépsonka. Kizárt dolog. Ezek egyébként puccos disznók, vadiúj panorámás sorházban laknak:


Gyerekjátszó lévén pedig sok a mászóka, a hinta és a lecsúszó (főleg lestrapált autógumikból):


Még egy kalandparkot is varázsoltak néhány nyomorult fára. Ez az egyetlen hely, ahol a belépődíjon  túl fizetni kell.  A jó hír az, hogy a tehenészlány szedi a belépődíjat:


A favárban mókás rendezvényeket szoktak tartani. Szerencsére most semmi ilyesmi nem történt, ezért béke és nyugalom szállt Katica tanyára (egész nap nagyjából öt családdal találkoztunk):


Nagyon jópofák a saját készítésű játékaik  (a kép dekoráció, Királykisasszony csak akkor kaphatott fagyit, ha úgy tesz, mintha játszana):




Ide már illusztrációnak se álltak be a kislányok (a fagyit ennek ellenére megkapták):


Intellektuális kihívásokat nem kedvelő gyerekeknek ajánlom a traktorsimogatót:


Esős időben is élvezhető hely, mert a bölcs megálmodók nem fukarkodtak a fedett terekkel. Ha jól emlékszem, ez itt az állatsimogató, de ide nem mentem be, szörnyen büdös volt:


Végül egy kis toalett gender, egy forradalmian új felosztásban:




Ja, és még egy találós kérdés: szerintetek mi ez? (Na jó, elárulom, mert tulajdonképpen látszik, csak "élőben" volt olyan fura: egy jópofa homok-markológép.)




5 megjegyzés:

anyus írta... [Válasz erre...]

De ha a tehenészlány nincs a Hancúrpajtában, akkor nem vigyáz esetleg kicsit a gyerekekre, míg a szülők kipróbálják a Hancúrpajtát?

anyus írta... [Válasz erre...]

...És a "lábbal hajtható gokartnál" elég sokáig gondolkodtam h vajon kinek a lába ér le a traktorról...

jazoli írta... [Válasz erre...]

Tényleg jó hely - városiaknak. Mondjuk egy falusinak meg pont tele a hócipője ezekkel, neki Pláza kell, meg Cinema, meg Mcdonalds. Ez így kerek :)

lotte írta... [Válasz erre...]

Erre a felnőtt játszóra fenem a fogam, Ő meg hiányolta a tehenészlány képét. A gyerekek elintézték azzal, hogy "ja, biztos jó", de összességében bejött a hely. (A toalett gender pedig egészen új megközelítésű, gratulálok a gyűjtésért, Fakirme!)

Fakirma írta... [Válasz erre...]

Ember csak annyit mondott, hogy nincs stílusa a helynek: tényleg fura, látszik, hogy nem magasabb rendű eszmék vezették a megálmodókat, hanem színtiszta üzleti érdek. De ahogy mondod Jazoli, így kerek a világ:)
Jó nőket elvből nem fényképezek (és a gyerekeimet sem bízom rájuk):)
A megtévesztő traktoros kép a gokartról azért került fel, mert ez volt az egyetlen, ahol nem én hajtom a gépet, és hát úgy tűnik, ez a tevékenység bármily élvezetes is, nem túl szexi:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...