2014. január 9., csütörtök

Mindent bele! - ezt főzte ki az ellenzék

Szerző: Lotte  

Mosolyogva olvasom a híreket a választási ringbe készülődő ellenzék térképének változásairól. Az "aki nincs ellenünk, az velünk van" elv alapján verbuválódó vegyesvágott alakulat egyre inkább az olasz minestrone levesre emlékeztet. No, nem a zöldségleves ízletessége tekintetében, hanem a recept alapvető rendező elve miatt: "mindent bele, ami csak fellelhető!". A '14-es év eldönteni látszik a legmegosztóbb alkotóelem, Gyurcsány Ferenc részvételét a leveses kondérban - hasonlítsuk őt az egyszerűség kedvéért a csípőspaprikához.
A hozzávalók a népfrontos hagyományok jegyében szépen rotyognak, egymást morcosan kerülgetve, össze-össze koccanva zubognak, s egyetlen vágyuk, hogy négy ínséges év után végre újra egy kis húshoz jussanak.
Most végre csak kiderült, hogy a százszorosan bizonyítottan vállalhatatlan/megosztó/allergizáló alkotóelem is részese lesz ennek az elképzelések nélküli, szomorú egyvelegnek. (Bizony, a csípőspaprika még allergizálhat is - ilyen reakció volt a társadalom részéről az "igazságbeszédre" reflektáló tömegtüntetés-sorozat, s az oszlatásokkor bevetett paprikaspray is de sokaknál váltott ki de facto allergiás tüneteket!)
Kérdés, hogy kinek a gyomra és immunrendszere veszi be majd ezt a kutyulékot?
 

2 megjegyzés:

Névtelen írta... [Válasz erre...]

Csak nehogy kiboruljon az a leves még mielőtt megkívánhatná valaki...:-)

FiloSzofi írta... [Válasz erre...]

Ebbe a levesbe már beleköptek...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...