2013. december 26., csütörtök

Móni, a póni

Szerző: Lotte   


Az egész úgy kezdődött, hogy kislányom az ősszel meglátta egy ovistársánál. Hosszan mesélt Róla, hogy milyen jó lenne, ha egyszer Ő mesélne neki elalvás előtt, igen, Móni, a mesélő póni. Bevallom, bizalmatlan voltam, ösztönösen irtózom a műanyag, színes póniktól, a lila-pink műszőrzettől, de Csupamosoly vágya nem csillapodott.
Mikor közeledett a Karácsony, levelet diktált, amelyben Őt és csakis Őt kérte a kis Jézustól. Mit volt mit tenni, hogy segítsünk a Jézuskának, mi magunk szedtük össze a kívánságlista tartalmát egy játékboltban. Itt találkoztam vele először: Mónival, a pónival.
Mikor szorongva kérdeztem, hol találom Őt, az eladólány harsányan vezetett egy polchoz, "jó, hogy most jöttetek (mondta bizalmaskodva), ez az utolsó darab!". Nos, próbáltam nyitott szívvel hozzáállni, meglátni Őt és megszeretni - nem mondhatnám, hogy sikerült. Külleme és hangja ugyanis csak tovább fokozta kellemetlen érzéseimet. Ezért a harsány rózsaszín, gülüszemű randaságért, amely nyúlfarknyira rövidített meséket hallat, ha a bal lábán lévő gombot nyomogatjuk - ezért kell kiadnunk több mint nyolcezer forintot? Nem torzítjuk el ezzel a gyerekünk ízlését? De Csupamosoly reménykedő arcocskáját felidézve mégis fogtam a jószágot, és megadóan a bevásárlókocsinkba tettem.
És jól tettem, mert minél közelebb kerültünk a Szentestéhez, annál többet kérdezgette, vajon megkapta-e Jézuska a neki írt levelet, vajon ott lesz-e a fa alatt a póni?
És eljött a nagy nap, a csillagszórók fénye mellett Csupamosoly boldog arca ragyogta be a szobát: "Anya, apa, nézzétek, a Jézuska megkapta a levelet, és elhozta Őt!".
Vele aludt el - mi persze, arra ébredtünk, hogy a Happy birthdayt csipogja egy digitális hang -, vérfagyasztó élmény volt hajnali fél háromkor átcammogni és az ágyban megkeresni a bal lólábat, hogy kikapcsoljuk a muzsikát. Másnap velünk reggelizett, pirítóst készítettem neki és velünk tartott a templomba is, figyelmesen hallgatta a pásztorjátékot, amelyben nagyfiam is szerepelt. (Még szerencse, hogy itt nem fakadt dalra, így is kínosan éreztem magam, mert Csupamosoly keze fázott, így én szorongathattam a méretes jószágot.)
Még az ebéden is részt vett, amelynek végén Csupamosoly a póni egy meséjével akarta megköszönni az ételt - de Móni hirtelen megmakacsolta magát, nem szólt egy szót sem, hiába nyomogatta az egész família. Mi történhetett? Jött a szokásos koreográfia: csillagcsavarhúzó keresése, elemcsere. Semmi. Újra csere. Semmi. És közben Csupamosoly arcáról elfogyott a mosoly. Most mi lesz?! Mégsem mondhattuk, hogy nézd, kicsim, ez csak egy kínai gagyi, úgyis rusnya volt, majd újra mi mesélünk, az sokkal jobb lesz...
A gyerekek - vígasztalva kistestvérüket - hamar megszülték a megoldást. Móni, a póni egy levélben elküldött kérésre érkezett, nosza, írjunk Jézuskának, hogy vigye vissza éjszaka és szerelje meg! Még fel sem fogtuk, már körmölte is a nagytesó a levelet, s lefekvés előtt oda volt készítve dobozostul az útrakelő Móni. S ha már itt jár, a születésnapos kis Jézusnak kitettek egy kis kóstolót a finomságokból: gondosan tányérra szeltek mákos bejglit és mellé készítettek ischlert, vaníliás kiflit, egy pohárba szódavizet öntöttek. Biztos megéhezett a sok ajándékhurcolás közepette Jézus, hadd egyen egy kis finomságot. ("Éheztem és ennem adtattok, szomjaztam és innom adtatok...")
Mit tehettünk...? Éjjel elpakoltuk az elromlott pacit a szekrény aljába, az étkeket megeszegettük, a poharat kiürítettük. Reggelre kelve a gyerekek örömtáncot lejtettek, hogy Jézuska újra itt járt: evett, ivott és elvitte a műhelyébe megszerelni Mónit, hamarosan bizonyára lepottyantja majd.
Egy rossz sejtelem lett úrrá rajtam: kelepcébe kerültem, s mivel figyelmetlen, szétszórt vagyok - Móni blokkját rég elvesztettem már -, lehet, hogy újra meg kell vennünk a lila szörnyet? Egyáltalán hová vezet, hogy Jézuska ki-be jár a nappalinkba? Nem rontottunk el valamit? De mégsem tehetjük tönkre a hitelét!
Ebbe a póni-Móni sztoriba tehát jól belebonyolódtunk. Segítség!!!
 

25 megjegyzés:

Mcsaba írta... [Válasz erre...]

Izgalmas történet!Páratlan a helyzet, de a segítséget megint a gyerekek adják. Ne aggódj, ha éppen sárga színűt, vagy használt másikat adsz nekik, majd ők kerítenek rá valami szép és boldog magyarázatot. Vagy másmilyet - de a fennakadás csak ideiglenes lehet!

FiloSzofi írta... [Válasz erre...]

Hű, tényleg csinos darab! És mi lenne, ha, visszajönne a Póni egy szép, nagy, esetleg rózsaszínbe burkolt mesekönyv ágyon?

Névtelen írta... [Válasz erre...]


Aktuálisan népszerű játékból sajnos nemigen kapni használtat. De Szofi ötlete jónak tűnik, esetleg hozhatna egy hangoskönyvet is, bár én az igazi mesekönyveket jobban szeretem, de ebben az esetben ugye a hanghatásnak is jelentősége van. Amúgy kár lenne még egyet venni, mert lehet, hogy az is elromlik egy nap után. Szegény gyerekek, hogy odavannak ezekért a holmikért, még emlékszem magamra is :)

Névtelen írta... [Válasz erre...]

Ma reggel a kislányom hiába nyomkodta a gombot Móni lábán, a mesélő póni megnémult. Két egész nap, ennyit bírt.Az elmúlt hetekben mást sem hallottunk a gyerektől minthogy a Jézuska mit hoz majd neki.Gondoltam beírom a keresőbe, hogy Móni elromlott, akkor dobta fel a történetet amire muszáj volt írnom, mint kiderült nem vagyunk egyedül a problémánkkal.

Névtelen írta... [Válasz erre...]

Sajnos a mi Móni pónink is elromlott.
Másfél napig mesélt és énekelt.
Nálunk a Jézuska a cumi helyett hozta,ami most elég fura helyzetet váltott ki,mert mi is visszaküldtük(vagyis visszavittük a boltba,hogy egy másikat kapjunk helyette,de már sehol sem kapható),így most a kislányom szomorú,mert se cumi,se póni,pedig ő is régóta vágyott rá.Most este is kérte tegyem mellé az ágyba... :(

FiloSzofi írta... [Válasz erre...]

Itt egy nagy Pónibotrány van kialakulóban!

Névtelen írta... [Válasz erre...]


Hogy úgy mondjam, nagyon kilóg a lóláb. Ez már a pónimaffia lenne?

Viccet félretéve meg kéne nézni, ki is gyártja, forgalmazza a selejtes pónikat és reklamálni blokkal, vagy anélkül. Ha ilyen sokan jártatok pórul, érdemes lenne. A www.fogyasztovedelem honlapon van a Fogyasztóvédő Alapítvány, ahol emailben is válaszolnak ehhez hasonló ügyekben (már más ügyben kipróbáltam és jó).

Réka

Emmanyu írta... [Válasz erre...]

Szegény Te!szegény gyermek!mi is így jártunk,csak nálunk én csesztem el..Candance helyetj Celestina jött haza.

btm írta... [Válasz erre...]

Sziasztok!Pont azon godolkodtam hangot adok annak,amit tapasztaltam és épp képet kerestem eme "gyönyörűségről",ami nálunk is fa alá került,amikor ráakadtam írásodra.Frappánsan megfogalazad ami bennem is végbe ment vásárlás előtt!Mi ma vettünk hangos,bömböléssel cifrázott búcsut Mónitól az adott boltban,mert mi is úgy jártunk,hogy a gyári elem merülése után nem hajlandó szóba állni velünk.Próbáltuk újratölthető,egyszeri és még nem is tudom milyen variációval,de semmi.Blokk szerencsére meg volt,irány vissza.Gyanúsan készséges volt a hölgy(egy rossz szavam nem lehet és nincs is), kérdésemre kiderült,a mi vagyunk a negyedik(!!!!) család,aki ott járt Mónival.Másik nincs,ár nem rendelhető,de márnem is akarunk.Átverve érzem magam,és Julcsi lányunk karácsonyi ragyogó és a mai zokogó arcocskája jelenik meg elöttem.Szerencsére a dugiból előkerült Lotti-Karotti társas feledtette a bánatot :-)

Névtelen írta... [Válasz erre...]

Sziasztok! Sajnos mi is pont így jártunk..... Én kislányom is Mónira vágyott, Jézuska meghozta és másfél nap után megnémult a póni. Üzletben az árát visszaadták, cserélni nem tudták, máshol sem találtam. Írtam e- mailt a forgalmazónak, de még nem jött válasz. Én még kicsit reménykedem: hátha csak egy rossz szériát fogtunk ki és létezik a világon működő életképes póni aminek ismét örülhet a kislányom úgy, mint az első példánynak....

lotte írta... [Válasz erre...]

Én is írok a forgalamzónak, ha bármilyen választ kapok (kapunk), azonnal jelentem!

Minden csalódott kis póni fannak nagyon boldog új évet kívánok!

Névtelen írta... [Válasz erre...]

Basszus, basszus, basszus! Ugyanígy jártunk! Micsoda szemétrevaló egy játék!
Kíváncsian várom a forgalmazó válaszát!

Mira anyuka

a mesélő írta... [Válasz erre...]

Nekünk a My Little Pónink 8! éves már, ő csak cuppog és büfizik és kacag, de még elemet sem kellett benne cserélni soha! Vegyetek ilyet, biztos van a vaterán is http://jatek.vatera.hu/jatekfigura_plussjatek/my_little_pony/my_little_pony_hordozoval_1837036511.html

Nem mondom, hogy megéri, de legalább funkcionál:)

Névtelen írta... [Válasz erre...]

Sziasztok! Miután tegnap este másodszorra is elküldtem a levelem a forgalmazónak, ma reggelre már meg is kaptam tőle a választ: jelenleg nem kapható a póni, várhatóan március elejére lesz elérhető.... Remélhetőleg azok már nem lesznek ennyire betegek... :)Ági

Lotte írta... [Válasz erre...]

Sziasztok!

Tegnap én is küldtem levelet a Mónit forgalmazó cégnek, melynek képviselője másnap válaszolt is, s azt a jó hírt közölte, hogy "ingyenesen javítjuk és küldjük vissza a vásárlónak a terméket, ha eljuttatja hozzánk".
A terméket ugyan nem tartják selejtesnek, de a hiba előfordulásáról már ők is hallottak, de állítólag könnyen orvosolható - bátyám, aki próbálta megforrasztani a szakadt vezetékeket nem ezt mondta, de bízzunk a forgalmazó csapat szakértelmében:)
Ha a MESÉLŐ póni hazaért, még jelentkezem!

Kisfüles írta... [Válasz erre...]

Nekünk megszereltèk, forrasztàssal a forgalmazò cègnèl, de egy nap alatt ùjra elnèmult...
Kèrtem àrleszàllítàst ès vigaszdíjat, udvariasan elirànyított a Müllerhez, ahol vettük. Õk csak becserèlni, vagy visszavenni tudjàk. Most 8000 ft àll, egy max 1500 ftot èrô " csodàban". A beetetett Kicsitündèr pedig ragaszkodik hozzà, remènykedik, majd meg fog szòlalni.

Magdicsek írta... [Válasz erre...]

Most találtam csak erre a bejegyzésre, miközben azon háborogtam, hogy a forgalmazó webshopjában hiába írok megjegyzést a termékhez, az természetesen nem jelenik meg. Pedig jó volna, ha mások nem járnának pórul.

Mi is pont ugyanígy jártunk. Úgy látszik Móni 1,5 napra van kalibrálva. Nekünk december 26-án Móni már nem mesélt. Ezt követően több mint 1 hónapba került, hogy kicseréljék mert nem volt készleten a játék. Az új Móni már jobban bírta, talán 1 hétig mesélt.

A héten meguntam mert a lányom folyamatosan nyaggatott, hogy Móni miért nem mesél, és kértem a férjemet, szedje szét és próbálja meg megjavítani. Nem lehet olyan bonyolult a dolog. Tévedtem. A probléma vele az, hogy nagyon vékony és rövid vezetékek vannak egy puha plüss szerkezetben, ezért ha egy 3-4 éves gyermek nem elég óvatos a gombok megnyomásánál, az azonnal elszakad. Visszailleszteni viszont nem lehet mert - még ha az ember szét is boncolja a játékot hozzá - túl rövid a vezeték hozzá.

Nagyon sajnálom, mert a lányom ennek ellenére szereti, csak funkcióját nem tölti be. Én viszont dühöngök és felháborítónak tartom, hogy ilyen játékokat hoznak forgalomba.

Névtelen írta... [Válasz erre...]

Sziasztok!

Újra lehet kapni Mónit, mi is beszereztük már. Nem akarom elkiabálni, de talán tanultak az előző széria hibáiból, és strapabíróbbra csinálták az újakat. A mienk már másfél hete megvan, és eddig semmi hiba nem mutatkozott. Remélem, ez ezután is így marad :) A blokkot azért megtartottam, ha mégis kimúlna..... Tudnám értékelni, ha mégsem lenne rá szükség :) Ági

Viola írta... [Válasz erre...]

Sajnos tavaly karácsonykor mi is megjártuk a Mónival, egy napig mesélt.Visszavittük.Másikat nem kaptunk helyette mert kiderült, hogy még az ünnepek között mindenki vissza vitte, újat pedig eszük ágában sem volt rendelni.Viszont a kislányom azóta is vissza várja Mónit,aki "kórházba került", idén is az a vágya.De már félek Móni ügyben az újabb csalódástól és sírástól. Természetesen nagyon boldog lennék ha kiderülne,hogy az újabb széria működőképes hosszabb távon is!!! Ágitól érdeklődnék, hogy áprilistól szuperál a Móni póni?

Névtelen írta... [Válasz erre...]

A kislányom a hétvégén látta meg a játékboltban Mónit, akibe annak rendje és módja szerint ő is beleszeretett. Sajnos azonban rengeteg negatív véleményt olvastam róla. Így gondolkodóba esek, hogy a Jézuska teljesítse e a kérését, vagy találjak ki valami mát helyette.
Az új széria vajon jobban bírja a gyűrődést???? Ági, mesél még a pónitok?
Köszi: Andi

Unknown írta... [Válasz erre...]

Szia érdeklődnék hogy a Móni póni hogy bírja bírta a kiképzést mert az idei karira az az ajándék álom nálunk

Unknown írta... [Válasz erre...]

Szia érdeklődnék hogy a Móni póni hogy bírja bírta a kiképzést mert az idei karira az az ajándék álom nálunk

Viola írta... [Válasz erre...]

Szia!Mi végülis vettünk újabb Mónit 2014 Karácsonyra is.Tökéletesen szuperál egy éve!!!:)

Viola írta... [Válasz erre...]

Ja?Több ovis társnak is lett Mónija azóta és mind tökéletesen működik. Valószínű,hogy csak az első széria volt rossz.

Névtelen írta... [Válasz erre...]

Sziasztok! Az én kislányomnak 2015. karácsonyra hozott a Jézuska Mónit, de január közepe óta nem szólal meg a lila lovacska, addig imádta, hallgatta, kezében a mellékelt kis könyvvel (mintha abból olvasná Móni a mesét). Cseréltem elemet, de nem segít. Az auchanos blokkot nem találom. Szerintetek van esélyem, hogy javítsák? Kihez kell fordulnom? Zsuzsa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...