2013. szeptember 2., hétfő

Tankönyvcsomag, zökkenőmentesen

Szerző: Lotte

Kis magyar internetes univerzumunk úgy tűnik, lesben áll minden egyes elrontott vagy késve érkezett tankönyvcsomag mellett. Mert hír van! Összecserélték az elsős és a harmadikos angol könyvet! Skandallum! Most aztán mi lesz az eddig oly kitűnően működő oktatással? Nem elég, hogy az erkölcsről papolnak, már tanulni sem lesz miből...
Nos, én csak egy üdítő kivételről szeretnék beszámolni. Ma reggel ugyanis elsős kisfiam ingyenes csomagját a legnagyobb békében, tülekedés nélkül vettem át a tanító nénitől - hiánytalanul. Egyetlen aláírás a gondosan összerakott csomag mellé tűzött papírkán, és máris a padban landolt a pakk.
Nagy mázlista lehetek, mert ugyanígy jártam harmadikos gyerkőcömmel is, akinek csomagjáért fizettem, s a befizetést igazoló szelvény felmutatásával szintén zökkenőmentesen kapta meg tankönyveit. Az élet császárai vagyunk!

14 megjegyzés:

Névtelen írta... [Válasz erre...]

Az elsős ingyenes könyvhöz annyit hozzátennék, hogy a fiam is megkapta, becsomagoltam, hurrá. Aztán megnéztem, hogy kb mennyit tud visszaadni (mert ugye egyébként ki kell fizetni). 3-at, a kb 10-ből, ez az ingyenesség. Vagy nem tölti ki a munkafüzeteket, de akkor meg minek?

(Nem gond kifizetem, ha kell, de nagycsaládosként, tavaly tényleg ingyen lett volna.)

Fakirma írta... [Válasz erre...]

Bendő megkapta, Szendvicsgyereknek egy csomó könyv hiányzik, nem mintha sok szüksége lenne bármilyen tankönyvre is az elmúlt évek tapasztalatai szerint.:) Az iskolámban hatvan gyerekből negyvenhat nem kapott vagy hiányos csomagot kapott. Már ha az én iskolám, mert a mai napig nem lehet tudni, hogy hol dolgozom, hány órában, kikkel foglalkozom, s ezzel még vagyunk páran így a munkatársaim közül. A múlt héten a leghasználhatóbb információt a külsős tűzvédelmi felelőstől kaptam, aki elmagyarázta, hogy csúszós időben óvatosan lépkedjünk az utcán és vegyünk vastag talpú cipőt.

Névtelen írta... [Válasz erre...]

Én már be is csomagoltam.

Névtelen írta... [Válasz erre...]

Én már be is csomagoltam.

szofi írta... [Válasz erre...]

A mienk is hiányos, de a hétén jön a többi. Azért ez nem ráz meg túlzottan. Ha nem lenne ez a hiszti, kb két másodpercig súrolná az gondolatvilágomat.
Sokkal inkább kérdés ez a munkafüzet dolog. Ha vissza kell adni, akkor nincs értelme. Ha nem kell, akkor legyen egyértelmű. Ezt már májusban is tudtuk, azóta lehetett volna valami értelmes választ találni erre az egyértelmű, és kikerülhetetlen kérdésre.

Fakirma írta... [Válasz erre...]

Bendő szerint ki lehet tölteni a munkafüzetet, és nem kell visszaadni. Amúgy most derült ki, hogy az ő tankönyvcsomagja is hiányos. De én még ezt a csökkentett mennyiséget se voltam képes bekötni, minden elismerésem a Tiéd, Névtelen!:)
Amúgy szerintem szó sincs a tankönyvellátás összeomlásáról, sőt! Valószínűleg az illetékesek pontosa tudják, ki az a diák, aki megérdemli a teljes csomagot, s ki az, akiért kár az esőerdőket irtani. Bocs Szofi!:)

Névtelen írta... [Válasz erre...]

Csomagoláshoz hozzátennék annyit, hogy műanyag nagy zacsi felvág, könyv belecsúsztat, alja fóliahegesztővel összeragaszt, (három kezes mutatvány), a zacsit méretre vág és a másik felét is összeolvasztani.
Ennyi. Fóliahegesztőért meg köszönet az anyósnak. :-)

Ildikó

Fakirma írta... [Válasz erre...]

Mázlista, egy ilyen anyóssal a tarsolyodban könnyű első nap bekötött könyvekkel büszkélkedni!:)

lotte írta... [Válasz erre...]

Jelentem, én is kész vagyok, a lehúzhatós oladalú, méretre igazítható, átlátszó, hálós fajtába burkolóztunk. Mennyivel egyszerűbb, mint régen papírba csomagolni, cellukszozni, plusz rá a műanyag bugyit.
Fóliahegesztő.... de rég gondoltam rá. Emlékszem, mikor nagyikám vett egy ilyen varázskütyüt, mennyire tetszett. Rengeteg zöldborsót fagyasztottunk a segedelmével. Köszi, Ildikó, hogy felidézted!:)

Névtelen írta... [Válasz erre...]

Fakirma: hát ezért jó végigsóhajtozni az augusztust, (az összes rokonnak), milyen már, hogy egy éjszaka alatt be kell kötni a gyerkőc könyveit.

Aztán kiderül, hogy anyósnak ilyen is van, nem mellesleg szenvedélyes gyűjtögető, szóval kevés olyan dolog van ami neki nincs. Bocs egyet tudok: hely.

Ildikó

Eva írta... [Válasz erre...]

Örüljetek, hogy vannak gyermekeitek, hogy vannak iskoláink, hogy vannak konyveink, tanáraink
Mi ez az általános nyafogas?

Névtelen írta... [Válasz erre...]

Nem is nyafogunk, sőt, a poszt maga is épp az ellenkezőjét teszi!

Fakirma írta... [Válasz erre...]

:)))

Névtelen írta... [Válasz erre...]


Éljen a hegesztőpisztoly! Kár, hogy nekem nincs és nem is lesz. Négy gyerekkel számolva 32 könyvcsomagot burkolhatnék be a segítségével (és akkor még csak a nyolc általánosnál tartunk).

Réka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...