2013. április 12., péntek

Nyílt levél minden sétáló fiatal nőhöz - avagy mit tegyél, ha kamerával a kézben az arcodba hazudnak?

Szerző: Lotte  

Kedves utcákon, tereken sétálgató magyar lányok!

Úgy tűnik, ma már nem a párkapcsolati kalandorok világát éljük, túl vagyunk már azon, hogy fiatal fiúk önmagunkért, egy szerelem reményében leszólítsanak - más típusú, sokkal prózaibb veszélyeknek vagyunk kitéve. Elérkezett a politikai céloknak alávetett zaklatás ideje, méghozzá nyilvánossá téve, kamerával a kézben. Nem árt felkészülni!

Az index címlapon óriási felületen videó a Széll Kálmán térről: "Kipróbáltuk az állami csajozás"-t címmel. Felkaptam a fejem, hogy micsoda baromság ez már megint?
A fiúcska a filmben a téren gyanútlanul átmenő lányokat szólongatja le azzal, hogy "minisztériumi papírja van arról", hogy "az állam átvállalja a csajozás költségeit, tíz milliárdot fordítva minderre". Mi van??
Utána mentem, azt hittem, legalább köszönőviszonyban van az állítás a valósággal. De tévedtem. Úgy tűnik a nagy magyar hírportál tulajdonosai kiadták az ukázt: fiúk, ne törődjetek a valósággal (az igazság már rég nem érdekli őket), lényeg, hogy jó nagyot szóljon minden nap a rúgás a kormányzatba!
Nem számít, ki, mit tesz, ki, mit mond. Verd át nyugodtan a téren átsiető fiatal lányt, hazudd lélek nyugalommal a világ képébe, amit csak nem szégyellsz!
A lényeg: az index állításával ellentétben az állam - természetesen - nem szól bele a csajozásba, nem vállalja át annak költségeit, nem hatol be az intim szférába, s tíz milliárdot sem tapsol el minderre. Végignéztem  a hivatkozott írás alapjául szolgáló családpolitikai államtitkári beszédet: nem hangzott el ilyen badarság abban sem. „Az egyetemista korosztályt érintően most dolgozunk azon, hogy miképp lehet még a családi életben, a házasságkötésben, a gyermekvállalásban segíteni a fiatalokat, ezért az egyetemista korúakat érintő pozitív döntések lehetnek még az elkövetkező félév során, amelyek mindezeket segítik.” - erre gondoltak vajon "állami finanszírozású csajozás" alatt?
Az ominózus tízmilliárd forint említése egy más kontextusban hangzott el: „A szimbolikusnak mondható, lelki területre is ható lépések között elindítottunk az Új Széchenyi Terv keretén belül egy pályázatot, mely a családi életre való felkészítést segíti. Civil szervezetek és egyházak pályázhattak, közel tíz milliárd forintra: 30-40 milliós összegekre. A családszervezetek, civil szerveződések, egyházak támogatása óriási előrelépés lehet.” Ez lenne a "csajozás költségeinek átvállalása"?


De mit is tegyünk, ha kamerával a kézben pofátlanul az arcunkba hazudik valaki?
Egyet érdemes megfontolni: ha kikapcsolja a kütyüt és véletlenül tényleg meghív egy sörre, ne higgyétek el egyetlen szavát sem, mert amit kérdez, már az sem igaz...

3 megjegyzés:

Névtelen írta... [Válasz erre...]

Ehj, pedig de jó is lenne, ha vállalnák a csajozásaim költségeit....:-)

El-pártoló írta... [Válasz erre...]

Az indexnél mostanában tényleg nagyon kicsüng a lóláb. Sajnálom, sokat olvastam.

Tekla írta... [Válasz erre...]

Lotte, ne mondd már,hogy van aki azt komolyan venné, én is láttam és csodálkoztam, hogy a legerősebb amit a srác kapott, egy "bocsánat, engem ez nem érdekel" volt.:)

Megkésett (és erőltetett és idétlen) áprilisi tréfának tudnám be, amolyan "jaj hagyjál már..." kategóriájúnak.
A mai lányok többsége már korántsem olyan naiv, mint mi voltunk, ne féltsd őket annyira.:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...