2014. április 9., szerda

Schiffer András az ATV ítélőszéke előtt

Szerző: Lotte     

Az újszülött szoptatása időigényes folyamat, negyven-ötven percet is eldünnyög a csöppség, míg jóllakik. Tegnap este egy kis ATV Egyenes beszéddel fűszereztem Mazsola táplálását.

Schiffer András volt Kálmán Olga vendége - gondoltam, hogy a parlamenti épphogy bejutásról, a párt jövőjéről, ellenzéki szerepének értelemzési kereteiről beszélget majd a "sztár-riporter" interjúalanyával. Nem így történt, médiatörténeti abszurd zajlott le a szemem előtt, ha nem egyenesben látom, el sem hiszem.

Aktuális, az LMP-t közvetlenül érintő témából nem volt hiány, Kálmán Olga mégis a Szabadság téren zajló tiltakozásra való reflexiót kérte a pártelnöktől: mit szól a német megszállás emlékművének folytatásához és az ellene való fellépéshez?

Schiffer András, aki maga is túlélők leszármazottja, válaszával kilépett a szokásos liberális narratívából, melyben a zsidóság tragédiájához való emlékezettörténeti viszony jelenti minden mai megítélés alapját, ennek függvényében lehet betolni a demokratikus vagy szélsőséges kategóriába személyeket és csoportokat.

Az LMP pártelnöke "túlméretezett hisztériaként" minősítette a felvetett témát, s nem kívánt erről az unos-untalan felmerülő, túlnövesztett szimbolikus ügyről beszélni - ám az önkontrollját vesztett riporter - kilépve szerepéből és felrúgva a médiaetikett minden írott és íratlan szabályát - nem engedte ezt, sőt maga vált riportalanya kéretlen ítészévé, minősítőjévé.

Érdemes megnézni a beszélgetést itt, kommentár nélkül - nálam az egyébként nem tehetségtelen Kálmán Olga ezzel a beszélgetéssel kiírta magát a valamirevaló médiaszereplők közül. (Különös fénytörést ad a beszélgetésnek Gyurcsány Ferenc április 6-i performansza a Hír Televízió riporterével, Bodacz Balázzsal.)




 

8 megjegyzés:

Szofi írta... [Válasz erre...]

Nagyon jól szórakoztunk! Kálmán Olga olyan volt, mint egy felháborodott anyuka.

Névtelen írta... [Válasz erre...]

Bayert még lelkesen olvasol ugye?

lotte írta... [Válasz erre...]

Bayer publicista, a saját vállalt véleményét mondja, Kálmán Olga pedig riporteri pozícióban volt tegnap este - egész más a kettő, ugyebár...

Desudayo írta... [Válasz erre...]

Érdekes, hogy a kedves blogíró egy ilyen interjú miatt vesztette el hitét Olgicában, aki csak kicsit teljesített rosszabbul a szokásosnál, de lényegileg mindig ilyen volt. Láthatóan rossz bőrben volt fizikailag, talán a választási vereség kiábrándultsága vagy egy elhúzódó menstruáció miatt.

Schiffer viszont képmutató, mert tudnia kell jól, hogy az ellenzék nagy részét adó Mesterházy-Gyurcsány-Bajnai-Fodor vonal már rég lekésett arról, hogy megváltozzon. A Szabadság téri tüntetők sem fognak semmilyen engedményt tenni. A vereség egyetlen eredménye az, hogy még vadabbul, még dühödtebben folytatják azt a féleszű ideologizált harcot, ami a vereséghez vezette őket.

Névtelen írta... [Válasz erre...]

miután már nincs mit veszítsenek, még gyökerebbek lesznek-lettek!

Névtelen írta... [Válasz erre...]

http://jobbdemokrata.blog.hu/2014/04/10/quovadis

lotte írta... [Válasz erre...]

Schiffer gyanítom felteszi magának időről időre a kérdést: lehet más a politika?

Unknown írta... [Válasz erre...]

Megjegyzem, hogy Kálmán Olga főszerkesztő egyáltalán nem "Anyuka"módjára viselkedett, a kérdezett Alany jobban tenné, ha Magába nézne! Olga ugyanúgy bánt el Vele, mint a többiekkel! Ébredjetek! Ha konkrét kérdés hangzik el, miért nem lehet akkor becsülettel válaszolni? Ha annyira becsületesnek tartjuk Magunkat és Pártunkat? Mara

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...