2014. március 13., csütörtök

A pszichológus kérdez: Érdemes-e hánykolódni?

Szerző: Fakirma

Mit tesz a pszichológus, amikor iskolás fiára reggelenként menetrendszerűen rátör a hányinger? Ha esetleg kétség merül fel a család részéről a betegség komolyságát illetően, a hitelesség kedvéért bármikor rókázik egyet.. A rejtélyes kór kizárólag  hétköznap reggelenként támad, hétvégén a kis beteg már hajnali hét órakor  vehemens életerővel cseszteti szundikálásról álmodozó rokonságát.
a) Vesz a fiának egy terhességi tesztet.
b) Saját hipochondriáját vetíti ki a fiára, és aggódni kezd:  a legjobb esetben is minimum gyógyíthatatlan agydaganatról lehet szó. Amikor este hazaérkezve azzal szembesül, hogy a kímélő üzemmódra kapcsolt gyerek a vergődés közepette húga fejét kék színű körömlakkal szövegezte fel (Hülye vagyok, buta vagyok...), az irreverzibilis agykárosodást biztosra veszi.


c) A szaranyaságot beismerve elzavarja a fiát iskolába. Egyúttal felvállalja annak a veszélyét is, hogy délelőtti gyerekmentes programja romokba dől az iskolából érkező telefonhívás miatt. Az iskolából a hívás pedig jön, mert a kissrác garantáltan addig halódik nyílt színen, amíg az osztályfőnök azonnali hatállyal soknapos ágynyugalomra nem ítéli őt.
d) A szaranyaságot beismerve elzavarja a fiát iskolába. Egyúttal az iskolai alapítványnak egy szerény, de nem megalázó összeget ajánl fel annak fejében, hogy a nyílt színen való halódást ezentúl az iskola mindenfajta szülői zargatás nélkül tolerálja.
e) Otthon tartja, és kímélő diéta címszó alatt addig nem ad neki enni, amíg meg nem esküszik a gyerek, hogy iskolakompatibilissé vált és legalább három napig az is marad.
f) Belátja, hogy a fia pszichoszomatikus tünete nem más mint segélykiáltás egy törődő anya után. Azonnali hatállyal felmond a munkahelyén, hogy ezentúl több ideje jusson a futásra és a kozmetikusra fiára.


5 megjegyzés:

anyus írta... [Válasz erre...]

Kíváncsi lennék a megfejtésre, mert nálunk is gyakori a dolog, s én a c. pont miatt otthon tartom a kölköt, viszont ezért állítólag balekanya vagyok.

Fakirma írta... [Válasz erre...]

Az agykárosodás egészen biztos. Ha a hétfői vérvétel eredménye negatív lesz, akkor marad a c pont azzal a módosítással, hogy délelőttönként kikapcsolom a telefonomat.

a mesélő írta... [Válasz erre...]

Tavaly végigjártuk ezt az utat a nagyfiammal ( akkor 13 éves volt ) , aki havonta tartott két hányós napot.Megj. utál hányni, nagyon szenved tőle, totál kikészült mindig, a suliban kezdett fájni mindig a hasa, aztán hányt mint a lakodalmas kutya. Félévig ment ez így, vérvétel, féreghajtó, minden volt,de semmi eredmény, egy hónap múlva hányt megint. Aztán megetettünk vele egy doboz probiotikumot, minden nap evett egy szemet, azt hiszem Béres probio-t és a probléma eltűnt. Ezt kívánom nektek is! Ja, most a feje fáj folyton, erre még nem találtam megoldást...

Fakirma írta... [Válasz erre...]

No, azért ez se hangzik valami biztatóan!:)

PetiE írta... [Válasz erre...]

Ezt a kórt úgy jegyzik, hogy kétoldali iskolaundor. Természetes úton ki lehet belőle gyógyulni, ha véget érnek az iskolaévek. Akkor szokták elkapni a kétoldani munkaundort. Bár az allergia is elég gyorsan terjed, csak az időszakos.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...