2014. március 9., vasárnap

Toalett Gender:(Pszicho)drámai

Szerző: Fakirma

Azért járok pszichodrámára, hogy a hétköznapi nehézségeket megtanuljam feldolgozni, illetve a gyerekeimtől és a velük együtt járó tárgyi és szellemi környezettől havonta egyszer egy napra megszabaduljak. A terápiás szerződésben arról szó sem volt, hogy a lazulás napjain olyan traumával fogok szembenézni, amelyekkel egyáltalán nem akarok. Bartoserika fóbiámmal derekasan  birkózom otthon, szerintem egészen jó úton haladok, ahhoz azonban még nem elég érett a személyiségem, hogy a terápiás térben is szembesüljek az ízeltlábúakkal, és a csigafiúval:





Amikor mindezt szóvá tettem a pszichodrámának helyet biztosító kétgyermekes családanyának, nyomban érezte, hogy elvetette a sulykot. Bevallotta, hogy Bogyó és Babóca ügyben mélységesen egyetért velem, eredetit alkotni azonban nem tud, és utálja, ha a sok kliens a családi vécéjüket pisili körbe.
Ezért aztán házi specialitásként a toalett gender nem a hagyományos férfi-nő dimenzió mentén körvonalazódik, a fő rendezési elvet a publikus és az intim szféra elkülönítése jelenti.
Kárpótlásul felajánlotta, hogy ha Pihe jobban traumatizál, mint a két másik dög, akkor bátran használhatom a privát vécéjüket.




0 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...