2014. február 24., hétfő

Begubózva

Szerző: Lotte   

Gosztola G.: Magába mélyedő
Ahogy a babavárás finisébe érve a köldököm fokozatosan kifelé fordul (vicces látvány e kis hasi "belső tó" dombbá változása), úgy kezd a lekem egyre inkább befelé összpontosítani.
Hat éve, hogy utoljára élhettem át ezt az időszakot (most a 31. hétben járok), homályos már az emlék, milyen is a harmadik trimeszter lelki forgatókönyve. Mostanra valahogy megrövidültek a szokásos napi telefonok, kevesebb a találkozás, szórakozottabban figyelem a környezetem nyüzsgését, s jobban érzem magam, ha a családom vitalitásán kívül nem érint az élet sűrűjének zakatolása. Nemcsak lelassult pingvin totyogásom miatt, de valami érdekes belső átalakulás okán is eltávolodóban vagyok a "világtól".

Közben veszettül lassan telik az idő, s a centi vagdosása és az idő ostorozása közben ott zakatol a fejemben a szokott szorongással kísérve ennek az időszaknak a mélyről feltörő, nagy sóhaja: még ne, még nőnie kell odabenn!
Figyelek befelé, próbálom a növekvő kislány mozdulatait tanulni, elképzelni őt az otthonunkban, az őt váró kiságyban, a csodálkozó gyerekek gyűrűjében. Néha - na jó, minden éjjel - szinte kétségbeesés fog el az aggodalomtól: egészséges lesz-e, minden rendben lesz-e a szülésnél, honnan fogom tudni, hogy indulnom kell a motyómmal, s lesz-e, aki épp ráér majd fuvarozni, s más valaki, akire a gyerekeket hagyhatom - zaklatott, töredezett álmokkal szőtt, fura éjszakák egymás után.
Aztán próbálom elképzelni, hogy harminckilencedik évemet taposva vajon milyen lesz újra a szülőágyra "pattanni", s rutinos anyukaként (??) kézbe venni egy törékeny újszülöttet.

A kertben tegnap vettem észre, hogy kinyílt a kikerics, az ősszel eldugdosott tulipán- és nárciszhagymák szépen kihajtottak és növekednek, kedvenc fűzfám ágai egyre sárgásabbak a bennük keringő tavaszi élettől.

Én eközben megdermedve, elcsöndesedve várom a magunk kis tavaszát: az orgonaillatnál és édesebb babaszagot.

2 megjegyzés:

Eva írta... [Válasz erre...]

Drága Lotte!

Türelmet és sok boldogságot
kivanok Neked a várakozás hoz.q
Meglátod minden rendben lesz.
Te tudod vigyáznak Rátok odafent.
Irigyellek!

Egy 72 éves két gyermekes, négy
unokás nagymama, aki mindig
figyelmes érdeklődéssel ési
elismeréssel olvassa írásaidat.

Szeretettel Éva Svájcból

lotte írta... [Válasz erre...]

Kedves Éva!

Köszönöm szépen a kedvességet, nagyon jól esik...

szeretettel,

a "begubózott"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...