2013. december 10., kedd

Heti Muníció: Narancsbőrözés

Szerző: Fakirma   


1. Pincében szunnyadó leg trainer
Most, hogy jelek szerint a fogszabályzó végleg hozzá nőtt a fejemhez, és egy nevetséges baleset folytán egy maradandó heg terpeszkedik a halántékomon, feladtam a harcot, arcomat hagyom az enyészetnek,  és hálásabb testrészeket keresek magamon. Szomorúságomban belevetettem magam a nagy téli narancsbőrtelenítésbe. A gyakorlatot elméleti búvárkodás előzte meg: a feldolgozott szakirodalom alapján arra jutottam, hogy a cellulit nem más mint méreggel felturbózott háj. Ez olyan undorítóan hangzik, hogy a brutális esztétikai élményen túl lelkileg is nyomasztani kezdett a kérdés. Így hát elszántam magam a küzdelemre. Még az a szomorú tény sem riasztott vissza, hogy a narancsbőrért elsősorban a csapnivaló gének a felelősek. És mivel a női bolondériákra épülő iparágak hülyék lennének nem kihasználni hiszékenységünket, ezért azzal biztatnak minket, hogy vigaszágon  harcba lehet szállni a gödröcskés fenékkel.

Mozgás
A legolcsóbb, legegyszerűbb és legfárasztóbb módja a cellulittól való megszabadulásnak. Sokan esküsznek a futásra, fenekem megcáfolja ezt az állítást. Igen sokat futok, a fehér hepehupák ennek ellenére remekül érzik magukat rajtam. Évekkel ezelőtt beruháztunk egy olyan ágy alatti porosodásra ítélt csodagépre, amin a lábakat kell szédületes tempóba nyitni-zárni (1. kép). A kütyü hatásosnak bizonyult. Heti 4-5 15 perces edzés után nagyjából két hónap alatt gyönyörű popsira tettem szert. Szorgalmamból még néhány hónapra futotta, de tunyulásommal  a siralmas állapot villámgyorsan visszatért. 

Csodakrémek
Drága, macerás, kitartást igénylő módszer, tapasztalataim szerint nem is különösebben hatásos. Ráadásul napi rendszerességgel rengő hájt masszírozgatni lehangoló tevékenység. 

Szénhidrát diéta
Asszonyt próbáló, de eredményes önkínzás. Ha önuralmam csúcson van, 1-2 hónapig nem eszem semmi édességet. Kétségtelen előnye a tuti két-három kiló mínusz, szomorú tény viszont, hogy édesség hiányában egyéb módon kell szervezetemet boldogsághoz juttatni. Jelenleg a szénhidrát elvonó nem szigorú önmegtartóztatásként, hanem vezérelvként szerepel életemben: igyekszem minél barnább élelmiszerekkel táplálni testemet. Sajnos a szezámmagos betonkenyér mellett némi csokoládé is bekerül a szervezetembe.

Belső csodaszerek
Zavarba ejtően nagy a választék. A méregtelenítő gyógyteák pocsék ízűek és folyton pisilni kell tőle, ezért aztán én a zöld tea kapszulára esküszöm. A ginko bilobától nem csak szép leszek, hanem okos is. A biztos hatás kedvéért érdemes megfejelni E vitaminnal dúsított halolaj kapszulával a kúrát.

Folyadékbevitel
A méregtelenítés legegyszerűbb módja az ivászat. Én főleg vizet, zöld teát és gyümölcslevet vedelek az alkohol mellett.

Infraszauna
Emberrel felfedeztünk otthonunk közelében egy infraszaunázós kuckót. Vicces élmény pucér házastársaddal egy szarkofág méretű dobozban üldögélni. Az is nyilvánvalóvá válik, hogy ötven percen keresztül  a méregtelenítésen kívül semmit sem csinálni, idegölő tevékenység. Mi jobb híján röhögünk egymás öregedő testén. Én a pocakján, ő a narancsbőrömön.

Házi kencék
A kommersz bolti cuccba szívesen keverek csodaszereket. Most például a mandulaolajjal kísérletezem. Ha a narancsbőr nem is enyhül, de legalább illatos a fenekem. Testradírként mézes őrölt kávét használok.Nem tudom, a bőrömnek jót tesz-e, de a fürdőszobának határozottan nem.áll jól a ragacsos trutyi.


Tekercselés, hullámmasszázs
Ha nincs energiád és hited végigpróbálni ezt a sok marhaságot, hagyd a fenébe az egészet, és fizess be a kozmetikusodnál egy tíz alkalmas cellulitisz kezelésre. Én is ezt tettem. Már csak azért is, hogy a karácsonyfa alatt gyönyörű popsival fogadhassam az angyalkát.

8 megjegyzés:

FiloSzofi írta... [Válasz erre...]

No és a nyirokmasszázs, az smafu?

Névtelen írta... [Válasz erre...]

Azt hittem, csak a nyugdíjasok járnak tízalkalmas kezelésekre...

Fakirma írta... [Válasz erre...]

:)No, ha előbb szólsz, hogy ciki, nem nevezek be. Vagy nem írom meg, hogy beneveztem:)
A nyirokmasszázsról nem hallottam. De undorítóan hangzik:)

FiloSzofi írta... [Válasz erre...]

Én ebben hiszek, csak nem alkalmazom.

"Amellett, hogy a nyirokmasszázs a narancsbőr kezelésének leghatékonyabb módja, nagyon sok betegség gyógyítására és különböző panaszok enyhítésére is alkalmas. Kiváló általános immungyengeség, visszatérő fertőzések, gyulladások, gyakori légúti megbetegedések, asztma, allergia, ödémák, az arcon és a szem körül keletkezett duzzanatok, nyirokkeringési zavarok, idegesség, alvászavar, migrén, fej- és fogfájás, valamint ízületi gyulladások és reuma esetén....
"A nyirokmasszázs gyengéd, ritmikus mozdulatai csillapítják az esetleges fájdalmakat, kellemesen ellazítják a testet és nyugtatják a vegetatív idegrendszert. Ezért az egyórás kezelés után a páciens gyakran elalszik. A nyirokdrenázs nagyon enyhe és finom, fájdalmat, látható vérbőséget vagy bőrelváltozást nem okozhat, viszont hatására a bőr tisztábbá, feszesebbé válik."
http://www.nlcafe.hu/eletmod/20070305/nyirokmasszazs_150_megszabadit_a_mergektol/

anyus írta... [Válasz erre...]

Most már csak arra vagyok kíváncsi h ezek után hol tárolod magadban a mérget...
:D

Fakirma írta... [Válasz erre...]

A lelkem mélyén lapul egy bartoserika-modul. Azt még a hullámmasszázs sem tudja kiüríteni.:)

Névtelen írta... [Válasz erre...]

Ez a téma még aktuális?
Csak kérdezem, mert a héten találtam egy anticellulitisz-tornát a youtube-on, amiről jókat olvastam. Azt mondja a tréner, hogy azért alakul ki a narancsbőr, mert mert mittudoménmilyen izmok gyengék és nem tartják a bőrt. Szóval célzottan kell a gyakorlatokat csinálni. Azt is mondja, hogy a csodaszerek tehát nem működnek, persze. :)
(Kösz a véleményt a Leg Magic-ről.)

Szofi írta... [Válasz erre...]

A narancsbőr mindig aktuális :) Kösz a tippet!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...