2013. január 28., hétfő

Heti Muníció: Igénytelen születésnapi torta

Szerző: Fakirma  

A héten a depresszióról szerettem volna írni, de hatalmába kerített a Drakula hormon, és elszállt minden erőm. Tényleg van ilyen szörnyeteg, majd beszámolok róla a depis bejegyzésben, most viszont bemutatom nektek a Vakondtúrás névre hallgató fájdalmasan primitív édességkölteményt. Amikor először találkoztam vele egy szülinapi partin, izgatóan különlegesnek találtam. Megilletődve kértem el a receptjét. Lehangoló volt megtudni, hogy még a magamfajta botcsinálta szakácsné is negyed óra alatt röhögve elkészíti a tortát. Elárulom a receptet, hátha valaki  megszorul egy tömegigényeket kielégítő babazsúr alkalmával, ilyen vészhelyzetben megbocsájtható a praktikumokat szem előtt tartó háziasszonynak, ha ad egy maflást a konyhaművészetnek.
Süss a sütőben két piskóta alapot. Csak vicceltem. Vegyél a sarki boltban két piskóta alapot.
Az egyiket vágd ketté.
A másikat morzsold szét. 
Készíts két adag vaníliás pudingot. Biztosabb, ha a főzés nélküli zacskókat választod, nagyobb az esély, hogy  nem kozmál oda. 
A vaníliakrém kétharmadát kend a kettévágott tortalapok közé. 
Pakold tele gyümölcsökkel, így azzal áltathatod magad, hogy valami egészségessel tömöd a gyerekeket. (Ha jól emlékszem a puding - a karamellás cukorkával együtt - előkelő helyet foglal el a világ tíz legegészségtelenebb étele között)
A maradék pudinggal kend meg a torta tetejét. 
Verj fel fél liter tejszínt habosra.
Az összemorzsolt maradék tortalappal keverd össze a habot, és halmozd vakondtúrás-jellegűen a torta tetejére.
Ahogy a neve is mutatja, a Vakondtúrás már tényleg a gödör alja, innen csak felfele visz az út a gasztronómiában: bármit teszel a kötelező alapkellékek közé, garantáltan javítani fogod a szülinapi meglepetést. Jöhet bele lekvár, dió, szeletelt mandula, aszalt gyümölcs, csokiöntet, csokireszelék, Krowka cukorka...
A Vakondtúrás a serpenyő egyik oldalán terpeszkedik. A másikon viszont ott gubbaszt a megtakarított pénz és idő, no meg a sok-sok szeretet, amivel készül egy ilyen családi csoda torta. A megspórolt pénzen például lehet venni az ünnepeltnek még két sellőpónit a csipetcsapatba. A tortasütésre szánt időt is hasznosabb dolgokra lehet fecsérelni: mi például eldugdossuk az ajándékokat vicces helyekre, amelyeket házilag kreált furfangos versikék instrukciói alapján találhat meg a síkideg ünnepelt.
Bölcs Bendőnek asztalánál 
mindent megesz a penész,
Kellenél, hogy letörölgesd,
Futás oda, hogy megnézd!

Kakaszag a levegőben,
Vagy valaki pukizott,
Hogy ne szálljon ki az illat,
Csukd be gyorsan az ajtót!

 Boldog születésnapot és vidám tortakészítést!

3 megjegyzés:

Szofi írta... [Válasz erre...]

Tudom, hogy most síelsz, mert túl sok benned az energia, de ha visszajöttél, mondd meg, hogy az a 2l tejszín az ugye igazából 2zacskó?

A verseket egyébként ki adta elő? - Tekintve, hogy az ünnepelt nem tud olvasni. Amúgy vidám lehetett, nekem is csinálhattok ilyet, és a vakondtúrástól sem húznám fel az orrom.

anyus írta... [Válasz erre...]

Isten éltesse!
Ugye nem a vécében dugtad el az ajándékát??? Ha már a torta ilyen rettenetesen gusztustalan volt :)
(Anti-gasztroblogger létemre még én is tudok annyit h a főzött puding nem folyik szét úgy mint a kikevert...)

Fakirma írta... [Válasz erre...]

Fél liter. De lehet kettő is, nem bánom!
A versikéket a testvérek adták elő.
A vécéajtó mögé dugtuk az ajándékot.
Nekem nem folyik szét a kikevert sem. Mert profi vagyok, nem taknyos kis kezdő:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...