2012. február 24., péntek

Ékszerek - térszerek

Szerző: FiloSzofi

Miután kihirdették az Év Ékszerét, és bizonyára megvan a véleményünk róla, érdemes körülnézni a többi pályamű között. Egy ékszer megítélésénél több szempontot vehetünk figyelembe, én most azokat válogattam össze, amelyek számomra legérdekesebbek voltak abból a szempontból hogy felizgatták az érzékelő kíváncsiságomat ráadásul jól fogalmazott formába öntve.

Nem tudom,miből van,de nehéz anyag érzetét kelti a kapszula, amihez nem adekvát a fejben textilhez társított zippzár. Ez a látvány kellemes mértékben stresszelne, ha viseleteben látnám, vajon hogy fordulna ketté, ha kicipzáraznám? Mindenképp izgató.

Barcs Melinda - Pici2

Teljesen hagyományos bross forma, ami egyúttal teljesen hagyományos bőrösödő zománcfesték pacni. Hozzá egy farmerszegecs, kicsit horror vérszín. Tuti, hogy feldobja az öltözéked, hogy ékesít-e, az már kérdés.
Halász Előd - Bang!-You're-Dead

Ezek a gömbök szoborszerűségükkel provokálják a fantáziát annak ellenére, hogy emlékeztethetnének akár pitykegombra is. De nem arra emlékeztetnek, talán a "posztamens" miatt. Érdekes a három különböző módon megmunkált felület, és elég visszafogott ahhoz, hogy közhelyes legyen.

Kecskés Orsolya - Bross

Ez a gyűrű nem egy disszonancia vagy határhelyzet feszültségéből él, nekem a lazasága tetszik: nemes anyagból  nemes forma, de átment rajta a villamos.

Neumann Zsuzsanna - Kavics

Igazságtalan leszek: egy művésztől két munka következik, de nem tudtam dönteni, mert túl jók a színek. Kedélyborzolás itt is van: légies vagy éles?

Rajnai Rebeka - Beryl

Rajnai Rebeka - Emerald


Sodronying és puskagolyó puha ölelkezése. Nőies védekezés.

Soós Andrea - Opera 2

Mekkora közhely lenne papíron! A litográfia nyomókövei sokkal súlyosabbak, nyomtatni viszont mégoly vékony kavicsra sem szoktunk. Itt egyesülni látszik az amit és az amire.

Szász Károly - Kossuth

Itt egy kivétel. Semmi elmélet, csak úgy tetszik, és még hordanám is, ha hordanék ékszert.

Szőllősi Anna Rita - Ritzy kollekció


 És a legviccesebb: köldök öv. Picit gusztustalan.

Király Fanni - Köldök öv

1 megjegyzés:

én írta... [Válasz erre...]

Vajon mihez venném fel Kossuthot?

A golyó meg nem esik ki a sodronyból?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...