2012. február 23., csütörtök

Itt az év ékszere!

Szerző: Lotte


A PannonArts Galéria idén is meghirdette az ÉvÉkszere pályázatot. A klasszikus ékszer alapanyagokon kívül újrahasznosított anyagokból, betonból, papírból, műanyagból, textilből is készültek gyönyörű ékszerek.  Ötvenöt alkotó több mint száz munkájából választotta ki a zsűri az év ékszerét, Vékony Fanni Keresztszemes című munkáját.

Keresztszemes bross


Vékony Fanni, így ír munkájáról: „A szabolcsszatmári keresztszemes hímzést idézi meg. Az első „iparművész” munkáim nagymamám tanításával és felügyelete mellett készültek el.” Ez a  meghitt, szeretetteljes hangulat tükröződik a tárgyat alkotó kemény anyag érzékeny megmunkálásában is. Vékony Fanni keze által a gyermekkori emlékek kortárs művészeti értékként születnek újjá. A brosst díszítő piros gömböcskék áthelyezhetők, így a minta megváltoztatható a viselő szándéka szerint. Kortárs anyaghasználata, interaktivitása és a népi motívumok XXI. századi reflexiója az, ami ezt az ékszert az Év Ékszerévé teszi 2012-ben. 

A PannonArts Galéria az év pályakezdőjének járó díjat Smid Eszternek adta, Forintvirág gyűrűéért. Ez az egykori egyforintosokból készült gyűrű amellett hogy ötletesen használja újra a már forgalomból kivont pénzérméket, játékosságával, mozogni, sőt hangot adni képes virágaival üde színfoltja a hazai ékszertervezésnek.
Forintvirág gyűrű
A további pályaműveket egy következő posztban szemlézzük.

2 megjegyzés:

katafa írta... [Válasz erre...]

Még mindig nem tudom, tetszik-e ez az ékszer? Van benne valami jó, de nem tudom, hogy igazán ékszer-e.

Lotte írta... [Válasz erre...]

Igaziból én sem. Jó lenne tapogatni,kézbe venni, de hordani??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...