2011. december 1., csütörtök

Munka és/vagy család?

Szerző: Lotte

A munkahelyek többsége a dolgozók családjával való kapcsolattartást az éves Mikulás ünnepség tartásával pipálja ki, mikor beengedi egy-két órára a munkavállalók csemetéit a "dolgozóba". Ilyenkor az egymást nem ismerő gyerekek megszeppenve állnak a Nagyszakállú elé, majd kis csomagjukkal távozva egy újabb évre megszűnik a kapcsolat azzal a hellyel, ami kérlelhetetlenül elnyeli anyut és aput - jó esetben csak a hétköznapokon. 

Én is jól emlékszem a "szekutis" (Szeszipari Kutató Intézet) Mikulásokra, és az érzésre, milyen beleszagolni az ottani laboratóriumok levegőjébe és tollakkal, papírtömbbel meg gémkapcsokkal megtömve zsebeinket látni, anya hol is tölti idejét, mikor nincs velünk.
A fölnőttek idejüknek nagy részét optimális esetben két markánsan eltérő terepen: a munkahely és a család közegében töltik. Egy közös nevező azonban van: mindkettő időt és energiát követel, lehetőleg minél többet és minél koncentráltabban!
E kettő közötti feszülés bizony megtépázza még a legerősebb kötélből font idegeket is. Mikor egy véget nem érő, fontos értekezleten ülve az agy hátsó részében kataton zakatol, hogy "nem fogok odaérni az oviba!" vagy határidős munka miatt a gépnél körmölve az aznapi leckét kéne ellenőrizni, meg uzsonnát csomagolni a holnapi kirándulásra - ember legyen a talpán, aki jókedvvel, derűvel képes viselni a feszültséget. Márpedig ezek nem egyszeri fennforgások, hanem ebből áll a családos-dolgozós élet. 
Ha egy munkaadó felfogja (akár saját jobb működése miatt, egyszerű önző szempontok által vezérelve is), hogy segíteni kell a család és munka viszonyának harmonikusabbá tételét, le a kalappal előtte! De hogyan is kell ezt csinálni?
Múlt pénteken hirdették ki az idei Családbarát Munkahely Pályázat győzteseit, e cégek módszereiből mazsoláztunk, érdemes megfontolni őket, ha netán egy munkaadó olvassa a blogot. Lássuk, milyen megoldásokat alkalmaznak a címre érdemes cégek, intézmények:
- családi napközi nyitása, ami igazodik a dolgozók munkarendjéhez
- munka-család felelős alkalmazása, aki segíti megoldani az aktuális problémákat (ha beteg a gyerek, ápolni kell egy családtagot stb.)
- gyesről visszatérő anyukáknak képzések, gyed-gyes alatt kapcsolattartás a munkavállalóval, hogy ne essen ki teljesen a munkahelyi életből
- szoptatóhelység, gyereksarok kialakítása, ha muszáj bevinni a kicsit a munkahelyre
- rugalmas munkaidő, távmunka lehetőségének biztosítása
- stresszkezelés, például gyógymasszőrrel
- családi programok, ahol megismerhetik egymást a dolgozók és családjaik
- babakelengye

Nektek milyen ötleteitek lennének, hogy teljesülhessen a pályázat harmóniát sugalló szlogenje: "Boldog ember az, aki örömmel indul dolgozni, még boldogabb, aki örömmel indul haza is onnan!"?
S Te vajon boldognak mondhatod magad?








3 megjegyzés:

boldogtalan írta... [Válasz erre...]

Neeem! Sajnos. Űzött vagyok, mint egy vad. Kik, nyertek? Van náluk létszámbővítés?

Közeli Rokon írta... [Válasz erre...]

Szerintem egyetlen elfogadható megoldás a részmunkaidő lenne. A távmunkát gyerek mellett 5 napra kipróbáltam, köszi többet nem kérek belőle.

Szofi írta... [Válasz erre...]

Vitatkoznék. A távmunka nagyon jó, kicsit nagyobb gyerekek mellett. Egy hároméves gyerek s nagyon kicsi még, nagyon igényli az anyát. Ha a gyerekek óvodában, iskolában vannak, te tudsz dolgozni, de értük tudsz menni időben, vele maradhatsz, ha beteg, esetleg hétköznap is elmehettek sétálni még sötétedés előtt.
Nagyon nagy dolog, ha te osztod be az idődet, és nem -jó esetben- 5 után kezdődik minden, ami nem a munka. Ettől még a feladat nem lesz kevesebb, de nem vagy gúzsba kötve.

Mindig kell választani, hogy éppen hova t eszed maga, de legalább nem kell egy harmadk félnél s kuncsorogni miatta. Szóval hajrá távmunka!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...