2012. február 27., hétfő

Ki vagy-vagy? 17. - Született férjek?

Szerző: Onleány


Spontán virággal kedveskedés vagy csak ünnepnapon?
Legbecsesebb ajándékai egyike volt, mikor egy piaci nénitől vett nyári csokorral hazaszaladt még munka előtt, miután elvitte a kicsiket oviba. Csak hogy szebb legyen az asztal a reggelinél... Ebben minden fontos benne volt.  Az se baj, ha nem túl gyakran történik ilyen. (Lotte)
Nincs virág se ünnep-, se hétköznap. Nem bírnám elviselni egy újabb élőlényért a felelősséget. Helyette fehérborban egyeztünk ki Emberrel. Nem árulom el, milyen gyakran kapom, annyit azért igen, hogy nem csak ünnepnapokon. (Fakirma)
Soha. Viszont van tőle festményem. A bor vonalat is kezdi elkapni. Titkos vágyaim egyike, hogy virággal halmoz el mindenféle cinikus sallang nélkül, de ilyen nem lesz. Több okból sem.(Szofi)


Részvétel a házimunkában vagy soha?
Majdnem soha. A fiainknál ezért szeretném elérni, hogy ne mozogjanak olyan gyámoltalanul a konyhában és a háztartásban. Busafej már kétszer mosogatott életében!!! (Lotte) 
Részvétel. Van egy olyan kritikus szintje a lakásban uralkodó szutyoknak, amit nem bír elviselni, ez az előnye, ha egy lusta, piszkos nő megcsíp egy úrifiút. (Fakirma)
Van néhány, jellemzően gusztustalan dolog, ami kizárólag nekem van fenntartva. A többit hébe-hóba, rendszeresség nélkül. Mondjuk rendszer sincs, amibe illeszkedni lehet.(Szofi)

Barkácskészség vagy antitalentum a ház körüli munkákban?
Hát... ahogy én sem hímzek, horgolok, úgy Ő sem eszkábál praktikus szerkezeteteket. Szereléshez is inkább külső segítséget hívunk, de a szolgáltatóipart is fenn kell tartani valakinek, nem igaz? (Lotte) 
Antitalentum. Öt éve festettünk, azóta nem sikerült az ablakkilincseket visszacsavaroznia. Azon gondolkozom, ideje lenne beszerezni egy hendimen házibarátot (vagy egy csavarhúzót). (Fakirma)
Vannak az évben olyan napok, amikor így vagy úgy, de a polcok felfúródnak, csapok megszerelődnek. Hogy ez mikor jön el, előre senki sem tudja, de mindig eljön. (Szofi)


Pelenkázás: igen vagy nem?
Kaki, pisi, minden jöhet(ett). Nem volt semmi rinya. (Lotte) 
Kakikompatibilis. (Fakirma)
Abszolút, bár egy emberesebb kaki hangos hörgésekre készteti. (Szofi)


Érdeklődő vagy inkább érdeklődj Te?
Szerencsére vice versa. (Lotte)
Nincs lehetősége érdeklődni. Azonnal, kérdés nélkül zúdítok rá mindent. (Fakirma)
Úgyis elmondom, bár egy kis érdeklődésre sokkal színesebben is el tudnám mesélni, esetleg, szó szót követ, sokkal többet is. Ő nem nagy mesélő, de megsértődik, ha nem kérdezem.(Szofi)


Előzékenység vagy figyelmetlenség?
Bájos egyveleg. (Lotte)
Mondtam már, hogy igazi úrigyerek. (Fakirma)


Mindig Rá kell várni vagy Te vagy az utolsó?
Teljes tévhit, hogy a nők készülődnek lassabban! A gyerekeket is öltöztetem, én is felöltözöm, de már nem is bosszankodom, hogy végül úgyis Rá kell várnunk. A belső órája cseppet pontatlan - vagy az enyém siet mindig. Ha neki kellett volna szülni, biztos túlhordta volna a babákat. Így korábban érkeztek. (Lotte)
Tiszta idegbeteg, ha bárhonnan is késnie kell (elsősorban miattam). Még hét év után is meglepődöm, hogy mindig percre pontosan érkezik este haza. Ha késik, mindig felhív. Ha előbb érkezik, akkor is (arra az esetre, ha az ablakkilincs-szerelő éppen nálunk dolgozna).(Fakirma)
A lakásunkban lakik egy időfaló szellem, sokat tudnék mesélni róla. (Szofi)



0 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...