2012. február 29., szerda

"Mi lenne, ha nem a Föld vonzana engem, hanem én vonzanám a Földet?"

Szerző: Fakirma

A Balkezes és a Gonosz küzdelme
Ha a címben szereplő mondatot a diliházban hallom, akkor egy rossz prognózisú nárcisztikus személyiségzavarban szenvedő páciensre gyanakszom. Ez a kijelentés azonban itthon hangzott el (most ne firtassuk, van-e a két hely között lényegi különbség) Kisszendvics szájából. Ezért csak arra következtetek, hogy fiam önbizalma rendben van, és nem kétséges, ki áll saját univerzuma középpontjában. Ez a - mifelénk szállóigévé vált - aranyköpés mottója lett a pénteki vívóversenynek, ahol Szendvicsgyerek megküzdötte élete első "online" csatáját. A teljesség igénye nélkül néhány tanulság a csodálatosra sikerült pénteki napról:

 Igazolást nyertek a "Nem mind arany, ami fénylik", illetve a "Miből lesz a cserebogár? népi bölcsességek. Merő véletlenségből kiderült, hogy fiam vívótársának apukája nem más, mint egy hajdanvolt mackó külsejű, csendes, gülüszemű hittanostárs a múltból. Akkor nem sok figyelmet szenteltem neki, épp a nagyhangú falkavezérbe voltam halálosan szerelmes. Az alfahímtől már rég elváltam, viszont a mulya fiúcska széles vállú, jóképű, sziporkázó humorú sztár-fogorvossá nőtte ki magát. Csak, hogy a bölcsességeknél maradjunk: Ez a hajó már elment.

No, még egy kicsit magamról, ha már a fiam vívómeccséről (és az egójáról) írok bejegyzést. Fogorvos-apu megállapította, hogy rendellenes a harapásom (nem, nem haraptam a fenekébe, egy profi már ránézésre  tudja), ezért fogszabályzóra van szükségem. Amúgy ugyanezt mondta tegnap a neurológus is (nem, őt sem haraptam meg), aki szerint nem is a fejem fáj, hanem a rágóízületeim (agytumor parkolópályán). Hamarosan szép hosszú siralmakat olvashattok egy csoffadozó, hiú, majdnem-negyven éves nőtől, aki fémkütyüket kapott a pofájába.

A vívás rohadt drága sport. Versenyzési díj: 5000 Ft (egész évre szól). Nevezési díj: 2000 Ft. Vívógatya, ami eddig nem kellett, viszont  versenyhez nélkülözhetetlen: 11000 Ft (akciósan a mozgóárustól). Vívózokni, ami nélkül a vívógatya lószart sem ér: 600 Ft. A verseny előtt eltört tőr megjavíttatása: 4800 Ft (semmi gond, a pót-tőrt a múlt hónapban 16000 Ft-ért vettük). Az új hónaljvédő: 8500 Ft (Kisszendvics döbbenetemre egy ismeretlen nevű gyerek cuccát viselte, a plasztron sztori után nem merte bevallani, hogy a hónaljvédőt is elhagyta, inkább kért egyet kölcsön). A tapolcai útiköltséget nem számolom, a Miből lesz a cserebogár? fogorvos úr fizette az egészet.

Az ember nem szoronghat elég körültekintően. A napot végigizgultam, hogy a fogorvos autójában halálos baleset ér, túléltük, de a meccs utáni napon kiürítették a sportcsarnokot, mert összeroppant egy tartóoszlop.

Az edzőknek igaza van, Kisszendvics igazi vívótehetség. Ja, vívni azt nem tud, viszont a testvérein begyakorolt pszichoterrort az ellenfelein tökéletesen alkalmazza: ugrál, döfköd, támad, gyenge pontot céloz, mire az áldozat észbe kap, hogy "jé, ez a kis golyó nem is tud vívni", az esetek jelentős részében már Szendvicsgyerek elkeni a száját. Rohadt büszke vagyok rá! Ő persze dühöng, hogy a középmezőnyben végzett, szerinte a 76 versenyző közül talán egy jobb vívó akadt nála, csak a véletlen műve, hogy nem második helyezést ért el (figyelitek ezt a szerénységet?).

Csodálatos látni, hogy az a kis tökfej, aki az én átok rossz gyerekem, olyasvalamit tesz, amire én képtelen lennék: kiáll, szembenéz a Gonosszal és küzd, elszántan, a végsőkig, hidegvérrel. Én százszor megfutamodtam volna, ő inkább élvezte a helyzetet.

A verseny óta történt köztünk valami, botladozó kapcsolatunkba új meghittség költözött: én megértettem, hogy tényleg sokkal logikusabb lenne, ha a gravitáció Szendvicsgyerekhez igazodna, ő pedig rájött, hogy  a savanyú, kiabálós édesanyja nem más, mint az ő legnagyobb rajongója.

Már csak azért drukkolok, hogy Ember bírja finanszírozni ezt a nagy egymásra találást!

9 megjegyzés:

anyus írta... [Válasz erre...]

Gratulálok! :)
És hát, ha sziporka-fogorvostól válsz el, most legalább tökéletes harapásod lenne...

cucka írta... [Válasz erre...]

Alakulhatna anyus Kajlája után, itt a Kisszendvics rajongói klubja is! :D én már fun lettem! :)

anyus írta... [Válasz erre...]

Bár a mondanivaló szempontjából lényegtelen, de megjegyzem h a tömegvonzás kölcsönös. Tehát nyugodtan biztathatod a gyereket azzal h ő is vonzza a Földet.

Fakirma írta... [Válasz erre...]

Cucka, ez nagyszerű, azt hiszem, Kisszendvicset pont egy rajongói klub rakná helyre lelkileg, ő mint hátrányos helyzetű "majdnem" középső tényleg sokszor háttérbe szorul. El is újságolom neki, hogy most már van rajongói tábora!
Anyus, ez a vonzás dolog tök jó hír, most már látom, kár volt fizika órán aludnom! Látom már, hiába volt az a sok pszichológus Szendvicske miatt, jöttök Ti itt az éterből Cuckával, aztán helyre rakjátok a mi anya-gyerek kapcsolatunkat két kommentnyi idő alatt.
Azon agyalok egész délelőtt,hogy ha szép fogsorral válhattam volna el, lehet, hogy nem csak három házasság jutott volna nekem, hanem annál sokkal, de sokkal több!:)

anyus írta... [Válasz erre...]

:D :D Sosem gondoltam még rá h egy fogorvos ilyen jó parti lehet :)
Fizika órára nagyon-nagyon-nagyon régen jártam, nem emlékszem belőle semmire, de néha belenézek a gyerek tankönyveibe :)

frajdkakas írta... [Válasz erre...]

Ha bevállalsz egy fogszabit, én esküszöm feliratok magamnak egy pár lúdtalpbetétet!

motymoty írta... [Válasz erre...]

Érdekes megközelítés. Nekem mindig az jut eszembe, hogy hova küldjem el Bélát továbbtanulni. A fogorvos kicsit hosszúnak tűnik sajnos.

anyuka2 írta... [Válasz erre...]

Irma, azt is oszd meg a Szendvics-rajongókkal, hogy milyen édesen elvitte sétálni a beteg nagymamáját!!!
Frajdkakas, durvábbat mondok: Irmával együtt, egy napon én is vasabroncsot tetetek a számba. Úgyhogy kikerülhetetlen lesz az a lúdtalpbetét!
Ja, és ha Irma első férje volt a hittanon az alfahím, akkor a doktor úrnak nagyon nagyon mujának kellett lennie 20 évvel ezelőtt!

anyus írta... [Válasz erre...]
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...