2011. október 27., csütörtök

Minden nőnek saját parkolót!

Bután álltam a parkolóházban, és azon gondolkodtam, akkor ez most nekem jó, vagy éppen porig aláztak. Végül a lelkemben dúló harcból az emancipált traktoroslány-énem került ki győztesen: igen, jár nekünk a szélesebb parkolóhely (már csak azért is, hátha traktorral jövünk vásárolni). Ember aztán végleg meggyőzött:."Cucóka, igazi fellélegzés lenne az agyon-nyomorított autónknak és a családi kasszának, ha te csak női parkolóhelyeken állnál meg!"
Buzog bennem a tettvágy: mi az, hogy egy egész  parkolóházban mindössze három megkülönböztetett jelzéssel ellátott szélesebb sávot találtam?! Még az én szerény matematikai képességeimmel is könnyen belátható, hogy súlyos aránytalanságról van szó a férfi autósok javára. Azt hiszem, civil mozgalmat indítok a jogorvoslás érdekében. (Tehetséges dalszerzők és csinos, tettre-kész énekesnők jelentkezését várom mozgalmi nótánk megszületéséhez!). A koncepció még kidolgozásra vár. Égető kérdés, hogyan lehetne az autókat nemek szerint megkülönböztetni (biztos vagyok benne, hogy számos gaz férfi próbálná meg bitorolni a MI parkolóhelyeinket). Matrica? Rendszámtábla? Igazolvány? Esetleg egységesítsük a járművek színeit, az egyszerűség kedvéért rózsaszínre és világoskékre?
Zafirma

4 megjegyzés:

Lotte írta... [Válasz erre...]

Eleve készítsenek keskenyebb és rövidebb női autókat, esetleg emeletes változatban, hogy több gyerek is elférhessen benne, feltétlenül figyelve arra is, hogy a gyerekülésben utazó aprónép becsatolása ne járjon a leszázalékolás veszélyével.

zafirma írta... [Válasz erre...]

Zseniális! Tuti benne lesz a kiáltványunkban!

girzs írta... [Válasz erre...]

szerintem a lányoknak biciklis útvonaltervezőt, ami jelzi azokat az utcákat is, ahoa ne kanyarodjon, mert szembejönnek.

ms.dixlekszia írta... [Válasz erre...]

Tudom,későn reagálok,de azért ithon párszor emlegettük a "női parkolás" kérdését,és nálunk egyértelműen felháborodtak az emencipu....
Önérzetes lány testvérem,egész felháborodott-nagyon
büszke autó vezetési képességére,én akki azért halogatja már tíz éve a jogsit,hogy óvja magát és környezetét,kicsit megértőbb vagyok:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...