2011. október 3., hétfő

Hurrá, hétfő - heti muníció


Taposs bele!

Ha diszkréten le tudunk nyúlni a kosztpénzből néhány ezer forintot, akkor a jobb félni, mint megijedni mottó jegyében a héten érdemes beszerezni egy pipec gumicsizmát. Én a rózsás-giccsesre, vagy a decens-csíkosra voksolok. Kínaiéknál olcsón mérik, a rájuk rohadt bal-lábas készlet már majdnem ingyen van!
 Konyhatündér nem vagyok, de azért elő tudok rukkolni egy különleges recepttel, amivel tuti sokkolni lehet a közönséget.  Októberben menetrendszerűen sütőtök-pörkölttel borzolom a családom idegeit.
Higgyétek el, nagyon finom, csak a hozzátartozóim túlságosan kispolgárok ehhez az ételkölteményhez (disznók elé gyöngyöt-effektus). Elkészíteni gyors és pofonegyszerű, mint a neve is mutatja. Úgy készül, mint egy kutyaközönséges pörkölt. Apróra vágott hagymát megpirítunk, kicsi piros paprika bele, majd jöhet a megpucolt felkockázott sütőtök (ez az egyetlen szemét meló, érdemes férjünkkel végeztetni) bele. Aztán só, és a végén, ha a tök már puhára főtt, akkor egy kis kókuszreszelékkel megbolondítjuk. Ja, persze kell bele némi víz is még az elején, amikor a tök egy kicsit megpirult, hogy szaftja legyen. Rizzsel szoktam tálalni, legalább azt kieszik belőle a gyerekek. No de komolyan, próbáljátok ki, szerintem világbajnok!
Esős napokra otthon gubbasztó kisdedes anyukáknak jó mulatság Ringatóra rángatni a gyereket  (vagy legalább is az otthon-rohadásnál jobb). Igényes, átgondolt, vidám, jó hangulatú, a sok szemfényvesztő csiribiri-gyerekfejlesztő tanfolyamok sokaságában igazi felüdülés, és ez tényleg a gyereked javára válik! Budapesten a legtöbb kerületben működik, azt hiszem, vidéken is egyre gyarapodnak a csoportok. Nézzetek utána a www.ringato.hu weblapon!
Október 7-én lesz Rutkai Boriéknak Vacka-koncertjük az Újpesti Gyermek- és Ifjúsági Házban (1042 Budapest, István út 17-19, jegyelővétel!). Ha te is fel akarsz üdülni, vonszold el a kölyköket! Bűbájos gyerekdalok, nem csak gyerekeknek: tiszta hang, meglepő szófordulatok, színes víziók, erőlködésmentes naivitás, érzelmes pillanatok. Nekünk nagyon bejön, jó kompromisszum a Halász Judit-Tankcsapda kontinuumon.
Végül csak neked csak most, egy ponyva-ajánló, jutalmul, hogy megfőzted a sütőtök pörköltet és abszolváltad a gyerekes programjaimat. Ha jó nálad Dr. House, akkor élvezni fogod az általa (vagyis inkább Hugh Laurie által) írott Balek című könyvet. A sztorira már nem nagyon emlékszem, olyan közepesen vacak akciós  – gonosz-jó harcos – szerelmes  ponyva történet. A humora viszont fergeteges: keserű, cinikus és nagyon angol, szóval kárpótol mindenért. Sajnos én két nap alatt befaltam az egész könyvet, de legalább volt két röhögős napom. Ja, Doktor House-t ne keresd benne, nem róla szól!
Vidám, szép és tartalmas hetet Nektek!
Zafirma

1 megjegyzés:

Lotte írta... [Válasz erre...]

A sütőtökön még gondlokozom, de még egy kis kiegészítés: e hét csütörtökön lesz október 6.! Kisiskolás koromtól elvittek a szüleim e napon a Batthyány-örökmécseshez (Budapest, V. kerület, Báthory u.- Hold u. kerszteződés), a kivégzett első felelős magyar miniszterelnökre emlékezni. Gyerekként homályos sejtés volt csak, ki is ő, de az őszi sötétben gyertyát gyújtani, ismertelen emberekkel halkan Himnuszt énekelni olyan meghatározó, különös-szép élmény volt. Azóta én is kézen fogom a gyerekeket, egy-egy mécsessel, kertből szakított krizantinnal, s elmegyünk a falunkban lévő Petőfi szoborhoz. Nem vagyunk sokan, de egy-egy mécses mindig pislákol a ködös októberi estén.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...