2011. november 8., kedd

Hajrá, CBA! Hajrá, magyarok!

Szerző: Lotte

Most reppent fel a hír, hogy a magyar tulajdonban lévő, franchise rendszerben működtetett CBA üzletlánc megerősítette vételi szándékát a Cora, Profi és Match hálózataira, amennyiben a francia-belga tulajdonban lévő tulajdonos Delhaize-csoport valóban el kívánja adni őket. Az ember első olvasatra álhírnek gondolná, pedig nem az: merjünk nagyot gondolni! Magam részéről drukkolok nekik, pláne, ha sikerül még intenzívebben érvényesíteni a hazai gyártású termékek jelenlétét a polcokon. Mit nem adnék például, ha a fokhagyma csomagolását nem kéne vizsgálni, vajon Kínából utazott-e hozzánk, akár a makói boltokba is?

De szárnyaljunk tovább!  Mi lenne, ha ennek kapcsán létrejönne egy expanzív, nemzetközi porondra lépő magyar élelmiszer-üzletlánc, ami képes lenne kizökkenteni a magyar mezőgazdaságot a jelenlegi (patt)helyzetéből és érdemi felvevőpiacot jelenthetne a hagyományosan kiváló mezőgazdasági termékeinknek! Pláne, ha a feldolgozóipart is húzná maga után és újraéledne a tradicionális konzervgyártás! Meg is van a nevem a minőségi termékeket forgalmazó nemzetközi lánchoz: legyen mondjuk viccesen Hungry, és váljék belőle legalább olyan sikeres brand, mint a svédek IKEA-ja. Szinte látom magam előtt a sok (egymillió?) újonnan létrejött  munkahelyet és az Európa éléskamrájává váló Magyarországot.
Lehet, hogy javíthatatlan álmodozó vagyok, mindenesetre alaposan meglódult a fantáziám a hír hallatán. De hátha... Csak szurkolni tudok: Hajrá, CBA! Hajrá, magyarok!




2 megjegyzés:

Névtelen írta... [Válasz erre...]

Igen nagyon jó, hogy a CBA így terjeszkedik. Azért ne feledjük, hogy a cég franchise rendszerű, ezért az üzlettulajdonosok egy részét (nem általánosítás) nem a magyar brand felemelkedése, hanem a minél olcsóbban beszerzett áruk/termékek fogják motiválni. Példa erre, hogy az egyik CBA-ban a paradicsom szezon kellős közepén nem a hazait árulták. Nagyon csalódott voltam. Mindenesetre reménykedem, hogy nem ez lesz az elterjedt példa, hanem az általad leírt nagyon pozitív jövőkép.

Orsi írta... [Válasz erre...]

Igen, igen, CBA, nekünk magyaroknak kiváló lenne, és Európának is, bár egy kicsit nekem utópisztikus, hogy Magyarország, mint éléskamra. De támogatom az ötlete, sőt az elnevezés is rendkívül frappáns.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...